ναυτεργάτες

Ισχυρό μήνυμα έδωσε, σύμφωνα με το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, η απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη (08/02) δημιουργήθηκε ένταση στο λιμάνι της Κεραμωτής πριν την έναρξη του δρομολογίου των 11.30 από ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας οι εργαζόμενοι δε συμμετείχαν στην απεργία της ΠΝΟ.

Το συνδικάτο ναυτεργατών Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει πως η απεργία λήγει το πρωί της Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου στις 05:00 το πρωί.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει πως λιμενικοί στο λιμάνι της Κεραμωτής επιτέθηκαν σε ναυτεργάτες κατά την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Στη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία από τις 8 έως τις 10 Φεβρουαρίου συμμετέχει το συνδικάτο ναυτεργατών νομού Καβάλας.

Το συνδικάτο ναυτεργατών Καβάλας, ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Βουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν ερωτήσεις προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για τις συνθήκες εργασίας των ναυτεργατών στην Καβάλα, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσει η διαμονή των ναυτικών εντός των καραβιών χωρίς να υπάρχουν κατάλληλες προδιαγραφές ενδιαίτησης σε αυτά.

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη κλιμάκιο της ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Γιώργο Πυργελή μέλος του ΓΠ ΑΜΘ του ΚΚΕ

«Μετά τον ορισμό από τις Αρχές των τριών δρομολογίων ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να τα εκτελούν κυκλικά οι τρείς τοπικές εταιρίες στην γραμμή ΠρίνουΚαβάλας

Ξεσαλωμένοι οι πλοιοκτήτες της πορθμειακής γραμμής από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, υπηρετώντας την ελευθερία δράσης του κεφαλαίου, έχουν μετατρέψει τις θαλάσσιες συγκοινωνίες σε οικονομικό τους τσιφλίκι, έρχονται τώρα αδίστακτα και αξιώνουν επιπρόσθετα προνόμια, νέες επιδοτήσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας.

"Συνεδρίασε στις (16/12) το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θάσου και ανάμεσα στα άλλα θέματα ήταν και η διακοπή δρομολογίων Πρίνου-Καβάλας από 1η Δεκέμβρη και η απαίτηση των πλοιοκτητών να

"Από την 1η Δεκέμβρη και εν μέσω πανδημίας διέκοψαν τα δρομολόγια οι ναυτιλιακές εταιρίες από Πρίνο για Καβάλα. Κενό γράμμα οι υποσχέσεις του ΥΕΝ και των κυβερνητικών βουλευτών για τρία δρομολόγια τον χειμώνα που ούτε και αυτά σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου", αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Σωματείο Συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου.
 
 

Σωματεία και σύλλογοι της Θάσου χτυπούν το καμπανάκι για την μείωση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου-Καβάλας. Μείωση του κόστους μεταφοράς, στήριξη του κλάδου των ναυτεργατών και ενίσχυση του Κέντρου Υγείας ήταν στην ατζέντα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (19/10).

 

Οι ναυτεργάτες του νομού Καβάλας στην καταγγελία προς τις συνδικαλιστικές τους ενώσεις αναφέρονται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν από τη μη εφαρμογή της ΣΣΕ Πορθμείων, τη μη τήρηση των ωραρίων εργασίας την ασφαλή πρόσδεση των πλοίων καθώς και για τη μεταφορά ασθενών.

Μια σημαντική αθώωση πέτυχαν 20 ναυτεργάτες της Θάσου, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Νοεμβρίου, μιας και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας τους αθώωσε ομόφωνα.

 

Η τοπική οργάνωση Καβάλας της ΛΑΕ ανακοίνωσε τα εξής: 

 

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  ΤΙΣ  ΔΙΩΞΕΙΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν.Καβάλας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματα του.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 10 Νοεμβρίου, το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών νομού Καβάλας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου.

 

Εκκενώθηκε γύρω στις 9 παρά το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου, ο χώρος μέσα και γύρω από το Ειρηνοδικείο της Θάσου έπειτα από ανώνυμο τηλεφώνημα που έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο

Δώδεκα ναυτεργάτες του ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας ξανακάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση της εταιρίας Μητσόπουλου...

Τέσσερις μήνες με τριετή αναστολή και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων ήταν η ποινή που επέβαλε το Ειρηνοδικείο Θάσου σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου στους κατηγορούμενους ναυτεργάτες και πολίτες που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση στις 21 και 22 Απριλίου του 2010