Πολιτισμός

Η πλατεία Μωχάμετ 'Αλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας θα ζωντανέψει με τους ρυθμούς καλλιτεχνών του κόσμου!

Στην Μεγάλη Λέσχη φιλοξενεί ο Δήμος Καβάλας την πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας "Η τεχνολογία στον Φακό" του Ιωάννη Δημητριάδη.

Την Τρίτη (04/06), δόθηκε η τελευταία παράσταση της Θεατρικής σκηνής Λιμεναρίων, και έτσι “έκλεισε” ο εαρινός κύκλος των παραστάσεων.

Τη Τετάρτη 5 Ιουνίου, εγκαινιάσθηκε η έκθεση του Καβαλιώτη ζωγράφου, Θέμη Κελέκη. Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

O Σταμάτης Κραουνάκης στις 6 Ιουλίου θα δώσει συναυλία στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα.

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από drone του Δήμου Καβάλας, από την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη), στο πλαίσιο των δράσεων για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης! 

Μια μοναδική συλλογή αυθεντικών υφασμάτων και φορεσιών του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών στη Νέα Καρβάλη, εκτίθενται στο μουσείο Μωχάμετ Αλί.

Το Τμήμα εκπαιδευτικών & κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65 ετών και άνω, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξήχθη ο 7ος Διαγωνισμός “Orpheus Soloists”. Το Ωδείο «Νεάπολις» της Καβάλας συμμετείχε, έχοντας σημαντικές διακρίσεις.

Πριν λίγες ημέρες το Ωδείο «Νεάπολις» είχε την τιμή να φιλοξενήσει οκτώ Πολωνούς μουσικούς (πέντε μαθητές και τρεις καθηγητές) από την πόλη Bielsk- Podlaski της Πολωνίας. 

Το Τμήμα εκπαιδευτικών & κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65 ετών και άνω, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης «Αποχωρισμός», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 στις 19:00 στο μουσείο Μοχάμετ Άλι.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ΕΛΜΕ Καβάλας διοργάνωσε μία μαθητική καλλιτεχνική δράση. Μαθητές από την Καβάλα δημιούργησαν έργα τέχνης τα οποία παρουσιάστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, διοργάνωσε την εκδήλωση-εικαστικό δρώμενο με τίτλο: «τα Μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα», στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο (18/05).

Για 12η συνεχή χρονιά το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.

Ο Σύλλογος φίλων μουσικής Καβάλας, έδωσε συναυλία με αρχαίους ύμνους, βυζαντινές μελωδίες και δημοτικά τραγούδια.

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, διοργανώνει την εκδήλωση-εικαστικό δρώμενο με τίτλο: «τα Μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα», στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο (18/05).

Το μιούζικαλ «Φτηνά Τσιγάρα» της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής σκηνής, θα προβληθεί την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 20:00, στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» της Καβάλας.

Από τη Μικρά Ασία ένας κεντημένος επιτάφιος ταξίδεψε στην Αγγλία και κατέληξε στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπερι. Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας* περιγράφει το ταξίδι του.

Την απεικόνιση της αρχαίας πόλης των Φιλίππων παρουσίασε πριν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα The Archaeologist σε μια δημιουργία του Balage Balogh, καλλιτέχνη που ειδικεύεται στις απεικονίσεις αρχαίων μνημείων.

Ανακοινώθηκε η σειρά με την οποία θα εμφανιστούν οι χώρες που συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό της Eurovision, το Σάββατο 11 Μαΐου.

Οι Εκδόσεις Αρμός στα πλαίσια της 20ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».

Η αρχιτέκτονας Θεοδώρα Πυρογιάννη που γεννήθηκε στην Καβάλα, είναι σχεδιάστρια μουσειακών εκθέσεων στο Βρετανικό Μουσείο. Η νέα προσπάθεια της κ. Πυρογιάννη είναι μία μεγάλη έκθεση για το έργο του Μιχαήλ Άγγελου, που εγκαινιάστηκε τη Μεγάλη Πέμπτη.

Οι στίχοι μιλούν για μια σικάτη γυναίκα η οποία, όπως φαίνεται και στο βίντεο κλιπ, μπαίνει μέσα σε ένα ταβερνάκι και κεντρίζει τα βλέμματα όλων των ανδρών, αλλά και του νεαρού σερβιτόρου.

Το σπινθηροβόλο μιούζικαλ με το άφθονο χιούμορ, την ποιητική του φλέβα και την ανατρεπτική του διάθεση θα εισαγάγει τους μαθητές στον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου.

Η ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συνεχίζοντας την θεατρική πορεία της παρουσιάζει φέτος την κωμωδία "Ντόκτορ Τσέχωφ" του Νιλ Σάιμον.

Σελίδες