Πολιτισμός

Θλίψη προκαλεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το αρχαίο τείχος της Αντισάρας στην οδό Τενέδου στην περιοχή της Καλαμίτσας.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί σκοποί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Θράκη, την Καππαδοκία και την Κωνσταντινούπολη...

Το «Σουηδικό Σπίτι» στην Καβάλα και το Αρχαιολογικό Μουσείο παρουσιάζουν δύο σημαντικές εκθέσεις στον χώρο του Μουσείου με τον τίτλο «The Nordics».

Ενημερωτική συνάντηση - Διαβούλευση με θέμα «Μελέτη αξιοποίησης του κτιριακού αποθέματος των καπναποθηκών στην Καβάλα», πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

To Φρούριο της Καβάλας αποτελεί έναν ακόμη πολιτιστικό χώρο που αναβαθμίζεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Αφιέρωμα σε ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της ανατολικής Μακεδονίας το διώροφο αρχοντικό του Μεχμέτ Αλή κάνει το ταξιδιωτικό site travel.gr.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων διοργανώνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10:00 εκδήλωση μνήμης των θυμάτων της σφαγής της 4ης Οκτωβρίου 1941, κατά τη διάρκεια της Βουλγαρικής κατοχής.

Οι δυο Eκθέσεις, εμπλουτισμένες με καινούριο υλικό για την Καβάλα, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2018,  στη Βιβλιοθήκη των Βόρειων Χωρών, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Αθηναίων: «Αθήνα 2018: Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Ένα πλούσια διακοσμημένο οικοδόμημα, πιθανώς κρήνη, κι ένα εντυπωσιακό άγαλμα που εικονίζει τον Ηρακλή και χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους, αποκαλύφθηκαν κατά τη φετινή ανασκαφική έρευνα στους Φιλίππους.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει το Kavala Photo Week 2022, μια εβδομάδα εκδηλώσεων αφιερωμένων στην Καλλιτεχνική Φωτογραφία.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο πλαίσιο εφαρμογής δράσεων κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022 από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2022 σε διάφορα σημεία της πόλης της Καβάλας.

Μια νέα δράση πραγματοποιεί ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο» η οποία στηρίζεται οικονομικά από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού  

Στην έκθεση αυτή το Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός» της Νέας Καρβάλης συνέδραμε με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το μοναδικό μας Ιστορικό αρχείο.

Άρχισε χθες Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το 45ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Έκθεση φωτογραφίας των μελών της Ομάδας Φωτογραφίας "Δέκα" από τις 9 έως τις 14 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν και οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρακολούθησε πλήθος κόσμου που ενδιαφέρεται για την Ιστορία και την παράδοση, στο διήμερο των εργασιών του 27 & 28 Αυγούστου σφράγισαν το επιτυχές συμπόσιο.

Με την ολοκλήρωση του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στη μεγάλη επιτυχία του.

Αποθεώθηκε η Ελευθερία Αρβανιτάκη από τον κόσμο που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής 26 Αυγούστου στα Κάστρα της Νέας Περάμου.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ένας από τους κορυφαίους μουσικούς και τραγουδοποιούς της χώρας μας, φιλοξενήθηκε εχθές, Τρίτη 16 Αυγούστου στο Φρούριο Καβάλας στο πλαίσιο διοργάνωσης του Cosmopolis festival 2022.

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Θεατράκι Μεχμέτ Αλή τη μουσική βραδιά «Τα φώτα απέναντι…».

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου ακούει τους πρόσφυγες που πήραν το ’22 τον δρόμο για τη Δράμα και τώρα ως νεκροί επιστρέφουν για να μιλήσουν.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου, το Φρούριο Καβάλας φιλοξένησε τον μοναδικό Σταμάτη Κραουνάκη και τη Σπείρα - Σπείρα σε μία ξεχωριστή μουσική βραδιά.

Θυμάται ιστορίες από το 1986 μέχρι και σήμερα που τον έχουν σημαδέψει.

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνει την Πέμπτη 11 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στο Καρνάγιο Καβάλας την εκδήλωση - ομιλία «Μια ιστορία αποχαιρετισμών».

Το 65ο Φεστιβάλ Φιλίππων παρουσιάζει την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στον Προαύλιο Χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας (Φάρος) το μουσικό αναλόγιο «Γείτονες ή she did not talk about it (ΣΜΥΡΝΗ 1922 – ΚΑΝΤΟΝ, ΟΧΑΪΟ 1981)».

H κορυφαία παράσταση με τρεις ορχήστρες, 200 εκτελεστές, μία πρώτη παγκόσμια – «Σμύρνη Αιώνια».

Κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής ανεβαίνουν στη κεντρική σκηνή των γιορτών της Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη.

Σελίδες