Έξοδος

Η Αναστασία θα δώσει συναυλία στις 7 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

Την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, το CosmoClassical συνεχίζει με το προτελευταίο διήμερο συναυλιών του.

“Μισός αιώνας συμπληρώνεται φέτος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα γεγονός-σταθμό στους αγώνες του λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και διαμαρτυρίας. Στην Καβάλα συμμετέχουμε στην εκδήλωση μνήμης και διαμαρτυρίας την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, στον Δημοτικό Κήπο στις 5.00 το απόγευμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας.

Την Παρασκευή 17 Νοέμβριου το CosmoClassical συνεχίζει την περιήγηση στην κλασική μουσική του κόσμου με το μουσικό σχήμα Regard Persian Trio και μία συναυλία κλασικής περσικής μουσικής.

Στις αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, θα γίνει εκδήλωση στις 17 Νοεμβρίου, στις 18:00 το απόγευμα, για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο” κάνει κάλεσμα για την εκδήλωση.

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, θα γίνει στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας, την Παρασκευή (17/11), στις 17:00 το απόγευμα.

Τη Δευτέρα (20/11), το Επιμελητήριο Καβάλας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, θα κάνουν ενημερωτική εκδήλωση για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στις βιτρίνες, καθώς και φέτος θα γίνει διαγωνισμός από τον Δήμο Καβάλας, για την καλύτερα στολισμένη χριστουγεννιάτικη βιτρίνα.

Την Παρασκευή στις 10 Νοεμβρίου οι «Ημέρες Γ.Α Παπαϊωάννου» υποδέχονται τον διεθνώς καταξιωμένος σολίστ πιάνου Απόστολο Παληό

Την Τρίτη (07/11), ο Δήμος Καβάλας διοργάνωσε ημερίδα στη Μεγάλη Λέσχη, για τη διαχείριση απορριμμάτων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020».

Tην Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 20:30 το βράδυ στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, ο Φώτης Κουτσοθόδωρος, διακεκριμένος σολίστ, καθηγητής και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, θα πραγματοποιήσει ρεσιτάλ κιθάρας.

Μία δράση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, στον δημοτικό κήπο Καβάλας, υπό την ευθύνη του Κέντρου Κοινότητας Καβάλας και του Κέντρου Υγείας Καβάλας.

Η παράσταση “Κάποτε στη Σμύρνη μας” από την θεατρική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Χρυσοχωρίου, “ ταξιδεύει” στην όμορφη πόλη της Ανατολής, την Σμύρνη, στις 20, 21 και 22 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης στις 20:30 το απόγευμα.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του για την Α’ καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024, από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2023.

Ο Δήμος της Θάσου, στα πλαίσια του εορτασμού της απελευθέρωσης της Θάσου από τον Οθωμανικό ζυγό στις 18-10-1912, θα πραγματοποιήσει εορταστικές εκδηλώσεις στο Λιμένα Θάσου την Τρίτη 17 και την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023.

Η πρώτη εκπαιδευτική δραστηριότητα της Πράξης: “Διαθεματική προσέγγιση της ιστορίας της Εγνατίας οδού, της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής – Άυλος Πόρος”, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού.

“Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, σε όλους τους συμμετέχοντες εκθέτες, στους φορείς και τις οργανώσεις, που στήριξαν με την παρουσία τους την Έκθεση μας, στους χορηγούς και το τεχνικό προσωπικό και φυσικά θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους επισκέπτες, που μας τίμησαν με την παρουσία τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ευχαριστήρια ανακοίνωση του για την έκθεση "KavalaExpo", το Επιμελητήριο Καβάλας.

Το 9ο συμπόσιο Θασιακών Μελετών, έγινε στη Θάσο από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου, από την Εταιρεία Θασιακών Μελετών και τη Θασιακή Ένωση Καβάλας. 

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (27/09) στην πόλη της Καβάλας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις σε Καβάλα, Θάσο και όλη την ΑΜΘ, θα γίνουν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες για το συμπόσιο “Η Καππαδοκία των ζώντων μνημείων”, θα γίνουν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Ακόντισμα.

Η Αεροπορική Λέσχη Μωραϊτίνης Αριστείδης (ΑΛΜΑ) με έδρα την Καβάλα λειτουργεί από το 2012 στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πλήθος δράσεων.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 η γιορτή του Τσίπουρου στο νησί της Θάσου μετά από τέσσερα χρόνια.

Για τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο ενημερώνει ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων.

Οι Oldie Goldies, μια από τις δημοφιλέστερες swing μπάντες των Βαλκανίων, έδωσε συναυλία την Κυριακή (27/08), στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα.

«Συνελήφθη μαϊμού που δεν χωρούσε πουθενά» μια διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μίας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

Σελίδες