Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη βιομηχανία συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν.Καβάλας που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματα του.

 

Την Δευτέρα 23 Νοέμβρη στα δικαστήρια Θάσου δικάζονται, σε τρεις δίκες, 21 ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, γιατί συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 2/4/2014, 19-20/3/2012 και 11/4/2012.

 

Επίσης την Πέμπτη 26 Νοέμβρη  εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Καβάλας η έφεση των ναυτεργατών, που πρωτόδικα (23/6/2014) 20 εν ενεργεία και συνταξιούχοι ναυτεργάτες καταδικάστηκαν  σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, γιατί «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010.

 

Ιδιαίτερα επικίνδυνο ήταν  το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού που πραγματοποιούνταν απεργιακή συγκέντρωση είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελεί παράνομη πράξη.

 

Η λογική αυτή είναι επικίνδυνη, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

 

 Η βιομηχανία διώξεων που έχει εξαπολύσει ο εφοπλιστής Μητσόπουλος κατά του σωματείου των ναυτεργατών  στόχο έχει να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση, τη συλλογική πάλη, να τρομοκρατήσει τους  ναυτεργάτες.

 

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας αποτελεί αγκάθι στα σχέδια των ναυτιλιακών εταιριών, γιατί όλα αυτά τα χρόνια παλεύει, για να έχουν οι ναυτεργάτες μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για να υπάρχουν σύγχρονες ασφαλείς συγκοινωνίες όλο το χρόνο σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των κατοίκων της Θάσου.

 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει μεγάλες ευθύνες, γιατί  διατηρεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, με  νέο συνδικαλιστικό νόμο. Η όξυνση της αντεργατικής επίθεσης από Κυβέρνηση και Εργοδότες θα φέρει νέο κύμα συνδικαλιστικών διώξεων, νέα επίθεση στο δικαίωμα στην Απεργία.

 

Απέναντι σε αυτές τις εξελίξεις και μπροστά στα νέα αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται, οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν ΤΩΡΑ με Μαζικούς, Ταξικούς Αγώνες! Με δυνάμωμα της ταξικής αλληλεγγύης, της οργάνωσης στα συνδικάτα, της συλλογικής δράσης κόντρα σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, για να σπάσει η τρομοκρατία!

 

Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και η Απεργία είναι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να τις βγάλει παράνομες στη συνείδηση των εργαζομένων.

 

Καλούμε  όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του Νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με ψηφίσματα συμπαράστασης και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα γίνει την Πέμπτη 26Νοέμβρη στις 10πμ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο στην Καβάλα.

 

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ