Θάσος

Έναν Γολγοθά ζει από την περασμένη Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ένα ζευγάρι στον Πρίνο της Θάσου που διαγνώστηκε με κορωνοϊό. 

Την Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2023, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκε η κοπή της πίτας του Γυμνασίου Λιμένα κατά την πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο του σχολείου.

Κάτω από τη γη ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου να το τοποθετηθούν οι σωλήνες ύδρευσης στα Κοίνυρα για λόγους ασφαλείας.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με drone από το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ μοιράστηκε ο Νίκος Κίτρινος.

Η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με ερώτησή της στη Βουλή ζητά στοιχεία για την πορεία υλοποίησης της Μονάδας Αιμοκάθαρσης στο Κ.Υ. Πρίνου και για τους λόγους της καθυστέρηση που παρατηρείται.

Σε δύο τουριστικές εκθέσεις, μία στη Βουλγαρία και μία στη Ρουμανία θα συμμετάσχει τον Φεβρουάριο με δικό του περίπτερο ο Δήμος της Θάσου.

Μια φωτογραφία από πανηγύρι στη Θάσο το 1950 μοιράστηκε σε ανάρτηση ο Παναγιώτης Χατζηεμμανουήλ γράφοντας:

Εντυπωσιακά τα «παιχνίδια» του νοτιά στη Θάσο, την περίοδο του χειμώνα που οι παραλίες είναι άδειες από κόσμο. Η εικόνα αυτή παρουσιάζεται στο παρακάτω βίντεο του Θάσιου, Νίκου Κίτρινου.

Στην συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου ο σύλλογος δεσμεύεται να λειτουργήσει την αίθουσα σαν πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης. 

Τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό διαμέρισμα της Ποταμιάς ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Για την τοποθέτηση φαναριών στις διασταυρώσεις που οδηγούν στο Λιμάνι του Λιμένα Θάσου κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση. 

τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν με στόρι στο Instagram αλλά και στην ροή των άρθρων στη κεντρική σελίδα.

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Ιανουαρίου κάτοικοι της Ποταμιάς στη Θάσο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, σε συνεργασία με τον Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA IOOC διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο ποιότητας και οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιολάδου με θέμα: «Διεθνείς Διαγωνισμοί Ελαιολάδου: Ο δρόμος προς την διάκριση».

Τρεις νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες της Θάσου, την

Την Πέμπτη (19/01) εορτάστηκε στο μοναστήρι Αρχάγγελος Μιχαήλ στη Θάσο η γιορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης, σε επίσκεψη του στο νησί της Θάσου, είδε μία αναφορά προς τον περιφερειάρχη σε έναν τοίχο στο νησί και θέλησε να την σχολιάσει.

Στον οικισμό Κάστρο στη Θάσο πλήθος πιστών γιόρτασε τη μεγάλη εορτή του Αγίου Αθανασίου.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση της Α’ ΕΠΣΚ ανάμεσα σε Κεραυνό Ελευθερών και ΑΟ Ποταμιάς που είχε οριστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης (18/01) αναβλήθηκε λόγω απαγορευτικό απόπλου.

Ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται πλούτος των χειροτεχνιών, τα δημοφιλή τοπικά προϊόντα αλλά και η παράδοση και η κουλτούρα των κατοίκων της Θάσου, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Σύμπραξης Τουρισμού Καβάλας – Θάσου.

Με ένα χιουμοριστικό βίντεο γυρισμένο σε Ελλάδα, Αγγλία και Ελβετία, σε σκηνοθεσία Θωμά Δουκινίτσα και με την συμμετοχή των κατοίκων της Ποταμιάς

Η Λαϊκή συσπείρωση σε ανακοίνωση της τονίζει πως αυξάνεται ο αριθμός των νηπίων στα Λιμενάρια Θάσου, και ρωτά τον περιφερειάρχη ΑΜΘ, αν προτίθεται να αλλάξει ο προϋπολογισμός για να γίνει μελέτη για την κατασκευή νηπιαγωγείου.

Σελίδες