Θάσος

Την Τρίτη (26/09) ένας πλοίαρχος συνελήφθη στη Θάσο, επειδή δεν μερίμνησε για την ασφαλή πρόσδεση του πλοίου του.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η Θάσος δια μέσου των αιώνων: Ιστορία – Τέχνη – Πολιτισμός», είναι αφιερωμένη στην αρχαιολόγο δρ. Χάιδω Κουκούλη – Χρυσανθάκη, επίτιμη έφορο του ΥΠ.ΠΟ.

Την καταστροφική χρονιά λόγω της κλιματικής αλλαγής γνωστοποίησε, μιλώντας στον Ευριπί

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Διονύσης Κλάδης, επισκέφθηκε τη Θάσο και την Ξάνθη την Κυριακή (24/09).

Το πυροσβεστικό κλιμάκιο Θάσου με ανακοίνωση του ενημερώνει πως η Θάσος θα είναι σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Τρίτη (26/09), έχοντας δείκτη επικινδυνότητας 3.

 Τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους με την "Περιφερειακή Σύνθεση" σε Καβάλα και Θάσο παρουσίασε ο επικεφαλής της παράταξης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

  

Την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το νομό Καβάλας και για το νησί της Θάσου προβλέπεται Δείκτης Επικινδυνότητας ‘‘3’’.

«Η πέτρα και το αυγό» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα – ιστορικού και πρώην δημάρχου της Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ. 

Ανησυχητικά για τη δημόσια υγεία και στο νομό Καβάλας είναι τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική εφημερίδα Guardian αναλύοντας στοιχεία από δεκάδες επίσημες πηγές. Η συγκέντρωση μικροσωματιδίων PM2,5 είναι κατά πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενώ ορισμένες περιοχές δείχνουν να κάνουν έναν επικίνδυνο «πρωταθλητισμό». Ανάμεσά τους και η Νέα Καρβάλη.

Σορός άνδρα ανασύρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/09), από βραχώδες σημείο πλησίον της Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ στη Θάσο.

Ο Δήμος της Θάσου για ακόμη μία φορά ευχαριστεί και συγχαίρει τους Εθελοντές του Συλλόγου Πυροπροστασίας και Πυρασφάλειας Ποταμιάς Θάσου. 

Η 3η διημερίδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η οποία γίνεται ως φόρος τιμής στη μνήμη του Δημήτρη Έλληνα, θα γίνει από τις 30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου στο Καλογερικό στο Λιμένα Θάσου.

Για τις προτεραιτότητες της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας για την Θάσο μίλησε στον Ευριπίδη Ταρασίδη και στον KavalaNews 102,8 η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Θάσου Λασκαρίνα Διακουμή.

Η έμφαση στο φυσικό αέριο και η αποθήκευση CO2 για τη μείωση των εκπομπών αποτελούν μονόδρομο για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean Μαθιός Ρήγας. 

Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τον Κωνσταντίνο και την Αναστασία την ημέρα του γάμου τους στην Ποταμιά της Θάσου.

Επείγουσα διακομιδή πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής από το Λιμένα τη Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής.

“Βασικός στοιχείο σε εμάς, και αυτό που θέλει και ο προπονητής, Σωκράτης Κεσαπίδης, είναι τα παιδιά να μάθουν την ομαδικότητα, να έχουν σεβασμό μέσα στο γήπεδο και να έχουν τις αξίες που λείπουν από το ποδόσφαιρο που βλέπουμε στις μεγάλες κατηγορίες”, ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος του ΑΟ Ποταμιάς, Αθηνά Εμμανουηλίδου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αποστόλη Μπαμπατζίκο και την εκπομπή “3ο ημίχρονο”, στον KavalaNews 102,8.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διοργανώνει την Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο πλαίσιο της 2ης εβδομάδας Ψυχικής Υγείας. Οι δράσεις σε Καβάλα, Θάσο και όλη την ΑΜΘ, θα γίνουν από τις 18 έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Επείγουσα διακομιδή ασθενούς πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τη Θάσο στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία σας και εργαζόμαστε ώστ

“Καταγγέλλουμε την οποιαδήποτε εκχώρηση Δημοσίων Υπηρεσιών σε εργολάβους και Αναπτυξιακούς Οργανισμούς Α.Ε., η οποία κοστίζει και σε ποιότητα και σε χρήμα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Θάσου.

γράφουν οι

 

Fotini Missailidou, Luce Sebert, Franck Sebert, Manuela Wurch-Kozeli

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Μερέσης, ανακοίνωσε όλα τα ονόματα των υποψηφίων του για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

O δήμος Θάσου ανακοίνωσε πως αποφασίστηκε η άμεση εκκίνηση της διαδικασίας σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον αναπτυξιακό Οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης ΝΕΣΤΟΣ Α.Ε., για την παροχή τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Θάσου.

Επείγουσα διακομιδή ασθενούς από τη Θάσο στο νοσοκομείο Καβάλας πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής το τελευταίο 24ωρο.

Σελίδες