Τέσσερις μήνες με τριετή αναστολή και την πληρωμή των δικαστικών εξόδων ήταν η ποινή που επέβαλε το Ειρηνοδικείο Θάσου σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου στους κατηγορούμενους ναυτεργάτες και πολίτες που συμμετείχαν στην 48ωρη πανελλήνια απεργιακή κινητοποίηση στις 21 και 22 Απριλίου του 2010, έπειτα από μήνυση του ιδιοκτήτη της εταιρίας ΝΕΚ. Η κατηγορία για την οποία δικάστηκαν ήταν της παρακώλησης συγκοινωνιών κατ’ εξακολούθηση, ενώ αναβλήθηκαν για τον Νοέμβριο οι υπόλοιπες τρεις υποθέσεις με την ίδια κατηγορία για τις οποίες επρόκειτο να εκδικαστούν σήμερα, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Οι 27 κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν όλοι με την ίδια κατηγορία μετά την ολοκλήρωση της δίκης έκαναν λόγο για εσκεμμένες διώξεις που στόχο έχουν να καταστρατηγήσουν το δικαίωμα της απεργίας των εργαζομένων .

Να σημειωθεί ότι μάρτυρας υπεράσπισης μεταξύ άλλων ήταν και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σάκης Βαρδαλής ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία που επιτρέπει την καταδίκη των απεργών εργαζομένων.