απεργία

Στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν Σύλλογοι, Φορείς και Σωματεία της Καβάλας, σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, ενόψει της κινητοποίησης στις 28 Φεβρουαρίου 2024, αποφάσισε να συμμετάσχει στη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού & Συναφών Επαγγελμάτων ΠΕ Καβάλας – Θάσου.

Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση της 28ης Φεβρουαρίου, κάνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Συναφών Επαγγελμάτων Π.Ε. Καβάλας & Π.Ε. Θάσου.

Στην Πανελλαδική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου 2024, θα συμμετέχουν και οι φορείς της Θάσου. 

Αντιθέτως στην Καβάλα και γενικότερα σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη οι οδηγοί των ταξί αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ανακοίνωση για την απεργία της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου στην Καβάλα εξέδωσε ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας.

“Εκπρόσωποι όλων των φορέων της αγοράς και των επιστημονικών επαγγελμάτων, καθώς και πλήθος πολιτών έδωσαν ένα ηχηρό παρών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους στο άδικο και οπισθοδρομικό νομοσχέδιο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΟΕΒΕ Καβάλας, για τη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης (22/11).

Κλειστή σε ποσοστό 95% ήταν η αγορά της Καβάλας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου ημέρα πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, στην οποία αναφέρει ότι συμμετέχει με κλειστά καταστήματα στις κινητοποιήσεις για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Στην απεργιακή κινητοποίηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, συμμετέχει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ), που είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Την Πέμπτη (21/09), στις 11:30 το πρωί, θα γίνει απεργιακή κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Στην Πανελλαδική απεργία για το νομοσχέδιο που καταργεί την 5νθήμερη εργασία, συμμετέχει το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023.

“Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31/12/2023 και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη διαβεβαίωση για το μέλλον των συναδέλφων μας και των οικογενειών μας”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τη στήριξη της στην Πανελλαδική απεργία των φωτογράφων και στα αιτήματα τους ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

Στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, καλούν τον λαό τα σωματεία και οι φορείς της Καβάλας.

Τη Δευτέρα (20/03) θα γίνει πανελλαδική απεργία από τους εργαζομένους σε ύδρευση και αποχέτευση, μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Την Πέμπτη (16/03) στην απεργιακή συγκέντρωση στην Καβάλα βρέθηκε για λίγο και ο γενικός γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Γενική 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στον απόηχο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη (16/03), όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση.

Την απόφαση της για συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2023 ανακοίνωσε η ΟΕΒΕΚ.

Με ανακοίνωση τους όλες οι ενώσεις συντακτών ενημερώνουν πως θα απεργήσουν την Τετάρτη (15/03), αναφέροντας παράλληλα και τα αιτήματα τους.

Στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης (16/03) για την τραγωδία των Τεμπών θα συμμετάσχει ο Δικηγορικός σύλλογος Καβάλας και μέσω ανακοίνωσης του κάνει γνωστά και τα αιτήματα του προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας.

Ανοιχτή Επιστολή για τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 έβγαλε στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Θάσου.

Σελίδες