Το συνδικάτο ναυτεργατών Καβάλας, ανακοίνωσε πως θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

 

Εάν οι εργαζόμενοι και των τεσσάρων εταιρειών κάνουν απεργία δεν θα γίνουν καθόλου δρομολόγια το διήμερο αυτό, αν δεν κάνουν από όλες τις εταιρείες τότε θα υπάρξει μεγάλη τροποποίηση στο πρόγραμμα.

 

Σε κάθε περίπτωση αν χρειαστεί για λόγους υγείας θα υπάρχουν έκτακτα δρομολόγια και δρομολόγια επιφυλακής.

 

Η ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρει τα εξής:

 

Η διοίκηση του σωματείου αποφάσισε την συμμετοχή της στην 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Π.Ν.Ο. σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από τις 08 Φεβρουαρίου και ώρα 06:01 έως τις 10 Φεβρουαρίου στις 05:00 το πρωί. Η 48ωρη απεργία αποτελεί συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 25 Οκτώβρη και 9 Νοέμβρη που σηματοδοτήσαν από την μαζική αποφασιστική συμμετοχή των ναυτεργατών ,εργαζομένων στέλνοντας ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης και ανυπακοής στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

Ζητάμε :

 

1. Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ,με ουσιαστικές αυξήσεις που να καλύπτουν τον πληθωρισμό.

2. Οργανικές συνθέσεις και συνθήκες εργασίας ενάντια στην

υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής.

3. Απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων στην

αναθεώρηση του ΚΙΝΔ.

4. Θέσεις εργασίας με συγκροτημένα δικαιώματα, μετρά

προστασίας των ανέργων, της υγείας.

 

Όλοι στον απεργιακό αγώνα στο λιμάνι με συμμετοχή και περιφρούρηση.

 

Το δρομολόγια των 05:30 το πρωί από Θάσο προς Κεραμωτή και από Κεραμωτή προς Θάσο στις 08 Φεβρουαρίου θα εκτελεστούν κανονικά όπως επίσης και τα δρομολόγια των 05:30 το πρωί από Θάσο προς Κεραμωτή και από Κεραμωτή προς Θάσο στις 10 Φεβρουαρίου.