Ισχυρό μήνυμα έδωσε, σύμφωνα με το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, η απεργία στις 8 και 9 Φεβρουαρίου.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου:

 

Η απεργία στις 08 και 09 του μήνα έδωσε ισχυρό μήνυμα διεκδίκησης σε κυβέρνηση-εφοπλιστές, για ανανέωση και εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και απόσυρση των αντιναυτεργατικών διατάξεων του Κ.Ι.Ν.Δ. (Κώδικα Ιδιωτικού Ναυτικού Δικαίου) μέσα σε καθεστώς καταστολής, απειλών για νέες μηνύσεις και αυτόφωρα, κάτι που δεν έχει συμβεί για πρώτη φορά.

 

Δώσαμε τον αγώνα μας και θα τον επαναλάβουμε όπoτε χρειαστεί πιο συσπειρωμένοι και πιο δυνατοί.

 

Οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής έδωσαν δυναμικό παρών στην απεργία διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας-υγείας-ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα.

 

Η κυβέρνηση με την τελευταία ψήφιση στην βουλή για την αναμόρφωση του Κ.Ι.Ν.Δ. ανοίγει τον δρόμο για την  M.L.C.2006 που προβλέπει την εφαρμογή διεθνών συμβάσεων με χαμηλότερους μισθούς από τους  ήδη  υπάρχοντες και  ναυτεργάτες χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

 

Θέλουμε να χαιρετήσουμε όσους συμμετείχαν και όσους μας στήριξαν σε αυτή την απεργία και πρέπει να μας γίνει κατανοητό ότι η δύναμη μας είναι στην οργάνωση, στην συσπείρωση και στην απεργία .

 

Πρέπει επιτέλους να σπάσουμε κάθε είδους φόβο και μοιρολατρία.

 

Συμμετοχή όλων μας στα κατά τόπους σωματεία για να σταματήσει η τρομοκρατία και ο εκφοβισμός.

 

Το δικαίωμα του κάθε ναυτεργάτη είναι στην απεργία αφού ούτως ή άλλως το δικαίωμα στην εργασία έχει περιοριστεί στα όρια του εποχιακού.

 

Ας πάρουμε επιτέλους την κατάσταση στα χέρια μας για την ζωή την δικιά μας και των οικογενειών μας.

 

(δελτίο Τύπου Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Καβάλας)