ομιλία Βουλή

Στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκεκριμένα στη συζήτηση για τον νέο Αναπτυξιακό νόμο τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, στον απόηχο της αντιδημοκρατικής και αντιθεσμικής στάσης του προεδρείου της Βουλής, απέναντι στον Παύλο Πολάκη.  

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος έκανε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, την ακόλουθη τοποθέτηση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών σχετικώς με την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022»:

Στην ολομέλεια του ελληνικού κοινοβουλίου τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, στη συζήτηση για το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

Ψεύτικο και προκλητικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση της ΝΔ, στην τοποθέτηση της η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου.Αναφέρθηκε σε σειρά τομέων στους οποίους η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει τα αυξημένα προβλήματα που επιδείνωσε η πανδημική κρίση

Σκληρή κριτική προς τη ΝΔ για το νέο Πτωχευτικό νόμο που αίρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας άσκησε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου στη συζήτηση σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας για τον Υπουργό Οικονομικών

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα που εισηγείται το νόμο "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας' θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ιδιωτικού σχολείου μέσω της απλοποίησης του πλαισίου λειτουργίας, της αποτελεσματικότερης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στη συζήτηση για το σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Προώθηση της ηλεκτροκίνησης» τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Στην ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα το πλαίσιο χορήγησης μικροχρηματοδοτήσεων, ρυθμίσεις χρηματοπιστωτικού τομέα και άλλες διατάξεις τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με το ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμ

Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας - Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας».

Την εκτίμηση της ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, ο λαός θα δώσει εντολή για κυβέρνηση προοδευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής κυριαρχίας εξέφρασε, μιλώντας στην ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Για ασυνέπεια λόγων και έργων και εξαπάτηση του ελληνικού λαού έκανε λόγο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής με θέμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά το Σ/Ν, η κ. Ελευθεριάδου τόνισε ότι η ΝΔ «απαξιώνει τον οργανισμό με την ιδιωτικοποίηση των δικτύων διανομής ρεύματος, με την προσφορά ενός μονοπωλίου που λειτουργούσε στα πλαίσια της δημόσιας ΔΕΗ στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων»

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από το Βουλευτή και όσον αφορά τη δυνατότητα εκμίσθωσης ή παραχώρησης της χρήσης, για δέκα και πλέον έτη, οποιουδήποτε ολυμπιακού συγκροτήματος σε Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία, που αγωνίζεται στην ανώτατη κατηγορία του οικείου επαγγελματικού πρωταθλήματος

Τέλος, απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη σχετικά με την προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την βία, η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε να τοποθετηθεί για το μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας και προσωπικό φίλο του βουλευτή, που καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Την αντίθεση της στο σύνολο του πολυδιαφημιζόμενου νομοσχέδιου του Υπουργείου Ανάπτυξης, εξέφρασε στην ομιλία της στην ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου

«Εάν η επανάσταση που χρειάζεται η χώρα είναι η επανάσταση της κοινής λογικής, τότε αυτή ξεκινάει σήμερα εδώ!Και το λέω αυτό γιατί οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις που έχουμε μπροστά μας προς ψήφιση είναι αυτονόητα λογικές. Είναι κοινά αποδεκτές. Και είναι κοινωνικά απαιτητές». 

 

 «Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, ο Ελληνικός λαός έδωσε καθαρή και ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, να εργαστούμε και να οικοδομήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα.

 

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο βουλευτής Καβάλας Κώστας Μορφίδης στη διάρκεια της διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις

Ο κ. Μορφίδης στην τοποθέτηση του έθεσε το θέμα του brain drain όχι μόνο προς άλλες χώρες, αλλά και εντός Ελλάδας, με τον κ. Λαμπριανίδη να τονίζει ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίζει η Κυβέρνηση για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

Ο κ. Μορφίδης στην τοποθέτηση του έθεσε το θέμα του brain drain όχι μόνο προς άλλες χώρες, αλλά και εντός Ελλάδας, με τον κ. Λαμπριανίδη να τονίζει ότι λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη στο ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίζει η Κυβέρνηση για την ενδυνάμωση της ανάπτυξης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

Το δημογραφικό πρόβλημα είναι ίσως το πιο έντονο κοινωνικό πρόβλημα για τη χώρα μας. Οι επιστήμονες που κλήθηκαν από την Επιτροπή μας παρουσίασαν μία ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη επιστημονική έκθεση η οποία οριοθετεί το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με αντικείμενο την Κύρωση του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ο Βουλευτής Ν.

Σε περιστατικά που στοιχειοθετούν την απόλυτη, όπως αναφέρει, καταρράκωση κάθε συνταγματικής, κάθε θεσμικής τάξης, στα όρια της κοινοβουλευτικής ανωμαλίας, αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο Βουλευτής Ν. Καβάλας της ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος.

 

Θα ξεκινήσω από μια παραδοχή. «Η γενναιότητα μετριέται με το ποσό της αλήθειας που μπορεί να δεχτεί και πολύ περισσότερο μπορεί να εκπέμψει το άτομο». Υπ' αυτή την έννοια τις δύο αυτές μέρες γίνεται μία δοκιμασία γενναιότητας...

Τοποθέτηση Δ. Εμμανουηλίδη στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». 

Αυτό αναπότρεπτα το συνδέω με το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Διότι αυτόν τον ηγεμονικό ρόλο στα Βαλκάνια εξασφαλίζει η συμφωνία και αφήνει θετικό αποτύπωμα ως ιστορική κατάθεση.

Τοποθέτηση Δ. Εμμανουηλίδη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων σχετικά με το σχέδιο νόμου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση.

Τοποθέτηση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχετικά με τον ιστορικό χαρακτήρα και τον ρόλο της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων. 12 Μαΐου 2016

Σελίδες