Πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Χρήστου Σταϊκούρα που εισηγείται το νόμο "Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας' θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο συγκεκριμένος νόμος "βάζει οριστική ταφόπλακα στην προστασία της α’ κατοικίας και μετατρέπει δανειολήπτες που δεν αποτελούν στρατηγικούς κακοπληρωτές νοικάρηδες στα σπίτια τους" 

 

«Δε θα σας αφήσουμε να κατεδαφίζετε τη προστασία της πρώτης κατοικίας και να πτωχεύετε τους Έλληνες σαν τους κλέφτες» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

 

«Να ξεκινήσει άμεσα η τριήμερη συζήτηση, να αναγκαστεί να έρθει ο κύριος Μητσοτάκης, που κρύβεται σήμερα. Να έρθει και να μας εξηγήσει κύριε υπουργέ, γιατί σας υπερασπίζεται και ποια είναι τα συμφέροντα και οι λόγοι εκείνοι που επιβάλουν εν μέσω της πανδημίας να νομοθετείτε την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τη ρευστοποίηση της περιουσίας των αδύναμων συμπολιτών μας. Θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης και θα απολογηθείτε και στο κοινοβούλιο και στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.στη διάρκεια της ομιλίας του στη βουλή. 

 

«Εκτελείτε το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στα κρούσματα, βουλιάζει η οικονομία στην ύφεση, σουλατσάρει το Όρουτς Ρέις ανενόχλητο 6,5 μίλια από το Καστελλόριζο, η κυβέρνηση όχι μόνο κάνει πως δε συμβαίνει τίποτα, αλλά φέρνει στη Βουλή στα μουλωχτά νομοσχέδιο για το πώς θα φτωχοποιήσει τους Έλληνες, πώς θα ρευστοποιείται η πρώτη κατοικία και η περιουσία των Ελλήνων.

 

«Την ώρα που η χώρα χρειάζεται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για να σταθεί στα δύσκολα και να προχωρήσει. Εσείς έρχεστε στα μουλωχτά να εκτελέσετε ένα άλλο συμβόλαιο. Το συμβόλαιό σας με τους τραπεζίτες και με τα funds».

 

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία επισήμανε ότι «ο κ. Μητσοτάκης απεργάζεται για το πώς θα τους πάρει και το σπίτι και τη περιουσία. Πώς θα οδηγήσει όσους περισσότερους γίνεται στην πτώχευση.

 

Οκτώ ολόκληρα χρόνια μνημόνια, σκληρής λιτότητας και η πρώτη κατοικία προστατεύτηκε. Και σήμερα που η οικονομία και η κοινωνία περνάνε ξανά σε κρίση, έρχεται ο κος Μητσοτάκης δια του κυρίου Σταϊκούρα δια νόμου να πτωχεύσει όσους άντεξαν. Αλλά και όσους αναμένεται να λυγίσουν το επόμενο διάστημα.  

 

Γιατί αυτό κάνετε. Καταθέτετε ένα νομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις επιθυμίες των τραπεζών». είπε.

 

Δείτε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης