Ψεύτικο και προκλητικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2021 που έφερε προς ψήφιση η Κυβέρνηση της ΝΔ, στην τοποθέτηση της η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάνια Ελευθεριάδου. Αναφέρθηκε σε σειρά τομέων στους οποίους η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει τα αυξημένα προβλήματα που επιδείνωσε η πανδημική κρίση, ενώ αναφέρθηκε και στις τρομακτικές ελλείψεις του προϋπολογισμού που αφορούν την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19 στην Υγεία και την Οικονομία.

 

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι η ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας, αναφερόμενη στις δεκάδες καταγγελίες από την έναρξη της προηγούμενης καραντίνας έως και σήμερα, οι οποίες σημειώνουν ότι η κυβέρνηση δεν έκανε επαρκή αριθμό τεστ, δεν  εργάστηκε με αξιόπιστα στατιστικά, δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία και δεν πήρε αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει το lockdown.

 

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, αναφέρθηκε στις δημόσιες διαμαρτυρίες των φορέων της αγοράς, καθώς και των εργατικών ενώσεων, των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΓΣΕΕ οι οποίοι συνηγορούν στην καταστροφική ασκούμενη πολιτική της Κυβέρνησης. Όπως δήλωσε: «δαπανήσατε μόλις 6,7 δισεκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της οικονομίας, από τα οποία τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ σε δάνεια. Έχουμε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρίτο τρίμηνο του lockdown και ο τζίρος των καταστημάτων μειώθηκε κατά 60%.» Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση επέλεξε «να υποστελεχώσει τις δημόσιες δομές και να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία αυτήν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και συγκυρία. Και το χειρότερο είναι ότι θα το επαναλάβετε με τις επιλογές σας.»

 

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι την ώρα που ο κόσμος υποφέρει, εκείνος επιδεικνύει τα πλούτη του και την αριστοκρατική του καταγωγή, και κάνει ανέμελος διακοπές. «Δεν σας προβληματίζει ότι ο Αρχηγός σας μόλις πριν λίγες εβδομάδες έμαθε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τον μισθό τους και παρόλα αυτά θεωρεί ότι οι Έλληνες αποταμιεύουν εν μέσω πανδημίας;», ρώτησε απευθυνόμενοι στους βουλευτές της ΝΔ. 

 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό γιατί δεν δίνει καμία ενίσχυση στους εργαζόμενους στον τουρισμό, τους εποχικούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες, τους μακροχρόνια ανέργους, τον πολιτισμό, τους αγρότες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δεν προβλέπει καμία επιπλέον δαπάνη για την αντιμετώπιση της πανδημίας για εξοπλισμό και υποδομές του ΕΣΥ, ούτε για μόνιμες προσλήψεις γιατρών. «Είστε η χειρότερη Κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα, ψεύτικη και προκλητική», κατέληξε.