Για μία ακόμα κυβίστηση στο θέμα των ποινικών κωδίκων έκανε λόγο η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου στην ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής, για το Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αφού αναφέρθηκε στην υιοθέτηση των αλλαγών του ΣΥΡΙΖΑ από την παρούσα κυβέρνηση, τόνισε ότι οι πραγματικοί λόγοι «που βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι δύο ρυθμίσεις: Το να προστατέψετε όσους έχουν διαπράξει ή θα διαπράξουν απιστία εις βάρος του ελληνικού λαού και το να αποδεσμεύσετε τις περιουσίες κυρίως επιχειρηματιών, των οποίων τις περιουσίες έχει δεσμεύσει η Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος». 

 

διαίτερη μνεία έκανε στη ρύθμιση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων κατηγορουμένων για σοβαρά εγκλήματα που έχουν παγώσει με εισαγγελική εντολή, διότι αποτελούν εγκληματικό προϊόν και πλέον, μετά από δεκαοκτώ μήνες θα πρέπει να επιστραφούν στους κατόχους τους, ανεξαρτήτως εάν αυτοί αντιμετωπίζουν κακουργηματικές διώξεις. 

 

Τέλος, απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη σχετικά με την προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με την βία, η κ. Ελευθεριάδου ζήτησε να τοποθετηθεί για το μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας και προσωπικό φίλο του βουλευτή, που καταδικάστηκε σε τρεις μήνες φυλάκιση, για το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.  «Από αυτό αποδεικνύεται ποιος προκαλεί βία και ποιος όχι» κατέληξε. 

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Ελευθεριάδου στη Βουλή σχετικά με το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης