Αλάνα

Σύμφωνα με ανάρτηση στα social media από κατοίκους της Νέας Ηρακλείτσας, οι διαφημιστικές πινακίδες για τα ακίνητα προς πώληση στην Αλάνα, από τα “Hamptons” του Άλεξ Χαντιτάτζι, έπεσαν μετά την καταιγίδα της Κυριακής (11/02).

Επέστρεψε με τις “προσφορές” του ο Άλεξ Χαντιτάτζι για τις βίλες στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

Ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις για την Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα εξέδωσε το ΚΚΕ Καβάλας αναφέροντας χαρακτηριστικά “η πρόσβαση του λαού της περιοχής αλλά και άλλων τουριστών και επισκεπτών καθίσταται πλέον αδύνατη. Θυσιάζεται στο «όραμα του μεγαλοεπενδυτή» (διάβαζε: κέρδη με το τσουβάλι…), που, αφού έβγαλε τον Α.Ο.Κ. στο … Champions League (διάβαζε: διάλυση…), τώρα ορέγεται και «Hamptons Greece» (διάβαζε: τρομάρα του!..)”

Με αφορμή την ημέρα περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Δήμου Παγγαίου PLANET, άρχισε τις δράσεις του για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, με την πρώτη δράση να γίνεται στην Αλάνα στη Νέα Ηρακλείτσα όπου παρευρέθηκαν τα εκπαιδευτήρια Θωμά και το Νηπιαγωγείο της Νέας Ηρακλείτσας. 

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άλεξ Χαντιτάτζι μετά τη διαφωνία που είχε με το Δήμο Παγγαίου για την περίφραξη της Αλάνας. Ο κ. Χαντιτάτζι αναφέρει μεταξύ άλλων “αν οι πολιτικοί που τώρα αντιτίθενται και μάχονται εναντίον μου δεν ήθελαν να αναπτυχθεί αυτό το ακίνητο, δεν έπρεπε να το πουλήσουν. Απέκτησα αυτό το ακίνητο μέσω μιας δημοκρατικής διαδικτυακής διαδικασίας που διευκολύνεται από την Ελληνική Κυβέρνηση (ΤΑΙΠΕΔ). Γιατί αυτοί οι πολιτικοί αποφάσισαν να πουλήσουν αυτό το ακίνητο αν δεν ήθελαν να αναπτυχθεί;”

Δεν ξεκίνησε καλά η επένδυση στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη.

Συνάντηση είχαν την Τρίτη (23/05) ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με τον Άλεξ Χαντιτάτζι και συνεργάτες του.

Την διακοπή των εργασιών στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας ζητά με επιστολή του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, μετά από έλεγχο που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία για τη νομιμότητα της κατασκευής της περίφραξης.

Ο Άλεξ Χαντιτάτζι με ανάρτηση του στα social media, έκανε γνωστό ότι έχουν πουληθεί περισσότερες από 75 βίλες του project Hamptons Greece στην Αλάνα.

Γεμάτη με τροχόσπιτα τουριστών που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ είναι η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει τοποθετήσει πινακίδα με την οποία προειδοποιεί Έλληνες και ξένους επισκέπτες ότι δεν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο σημείο.

Ένα συγκρότημα με 280 βίλες, αξίας από 699.000 έως 988.000 ευρώ σκοπεύει να δημιουργήσει ο επενδυτής και μεγαλομ

Στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα, Άλεξ Χαντιντάτζι περνάει το ακίνητο της αλάνας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας, μετά τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά 18,5 εκα

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι επενδυτές για την αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας και όχι μόνο από την Ελλάδα. 

Το γεγονός σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης με ανάρτησή του στο Facebook κάνοντας λόγο για θρασύτατη παραβατικότητα την ώρα που στις χώρες τους παρόμοιες συμπεριφορές τυγχάνουν δυσάρεστων συνεπειών από τις εκεί αστυνομικές αρχές.

Παράταση στις δημοπρασίες για δύο οικόπεδα του e-Auction ΙΧ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ αυτών και η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

 

Ο φυσιολατρικός συλλόγος Δήμου Παγγαίου Planet σέ συνεργασία με τους Save your Hood και την Δημοτική ενότητα Ελευθέρων Δήμου Παγγαίου κρατώντας πάντα αποστάσεις φορώντας μάσκες καί τούς "γείτονες" της περιοχής διοργανώνουν καθαρισμό ενός τμήματος της παραλίας της αλάνας. Αφετηρία καντίνα 11.30.

 

Επτά νέοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί αξιοποίησης ακινήτων περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων και της Νέα Ηρακλείτσας Καβάλας.

 

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Δήμου Παγγαίου, η διοίκηση του οποίου εκφράζει δημόσια την αντίθεση της στην παραχώρηση δίχως όρους, χωρίς να γνωρίζει κανένας θεσμικός φορέας ποιοι θα είναι οι όροι της πώλησης, το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες τουλάχιστον ενός εκ των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, προχωρά ακάθεκτο στην υλοποίηση μίας ακόμα αδικίας εις βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Αν θέλεις τελικά από τη μία να συντηρείς το κλίμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να ρίχνεις νερό στο μύλο των εθνικιστών και των φασιστών και από την άλλη να προετοιμάζεις το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεπούλημα της δημόσιας γης

Με ανακοίνωσή του, την Παρασκευή 15 Ιουλίου, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), έκανε γνωστό ότι προχωρά στην έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για 14 ακίνητα σε διάφο