γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Αυτό που δεν γνωρίζει μάλλον κανείς αλλά το αποκαλύπτει τώρα ο ίδιος ο επενδυτής είναι το ότι σκοπεύει να περιφράξει όλο το συγκρότημα ακινήτων και να εγκαταστήσει σεκιούριτι, για να προσφέρει «ιδιωτικότητα» σε όσους αγοράσουν τα ακριβά εξοχικά.

 

Μάλιστα, αποκαλύπτεται ότι το συγκρότημα κατοικιών θα έχει «ιδιωτική παραλία» μήκους 1 χιλιομέτρου

 

Οι ισχυρισμοί αυτοί αναμένεται να προκαλέσουν νέο σημείο τριβής με την τοπική κοινωνία μιας και μάλλον ουδείς είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

 

Ορισμένοι νόμιζαν ότι θα διατηρηθεί ένας πεζόδρομος στην παραλία, προσβάσιμος από όλους. 

 

Όμως, αν συνδυάσει κάποιος τα σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας με τις πιο ακριβές βίλες του συγκροτήματος "πάνω στην αμμουδιά" και το γεγονός ότι το συγκρότημα θα είναι φυλασσόμενο, δεν προκύπτει κάτι σαφές για την πρόσβαση των μη ενοίκων στην παραλία.

 

Στην ιστοσελίδα της επένδυσης αναφέρεται χαρακτηριστικά:

 

ΠΑΡΑΛΙΑ Ή ΠΙΣΙΝΑ;

Το λαμπερό διαμάντι της πολυτελούς κοινότητας Hamptons πρέπει να είναι η δική της ιδιωτική παραλία (Σ.Σ. η ακριβής διατύπωση είναι "its very own private beach"). Μια πανέμορφη λωρίδα μαλακής, χρυσής άμμου που εκτείνεται για σχεδόν 1 χιλιόμετρο συνολικά, η παραλία Hamptons είναι το ιδανικό μέρος για να κολυμπήσετε στη θάλασσα, να κάνετε ηλιοθεραπεία στην άμμο ή να περπατήσετε, χέρι-χέρι με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο.

 

ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΟΑΣΗ

Στο Hamptons Greece, η ασφάλεια, η ιδιωτικότητα και η οικειότητα είναι υψίστης σημασίας. Η περιφραγμένη και φυλασσόμενη κοινότητά μας προσφέρει κορυφαία επίπεδα ιδιωτικότητας σε κάθε κάτοικο. Καθώς κάνετε μια βόλτα στην πολυτελή κοινότητα και απολαμβάνετε τις ανέσεις της, μπορείτε να νιώσετε ως κάποιος ξεχωριστός, γνωρίζοντας ότι είστε προστατευμένοι και μπορείτε να απολαύσετε αδιάκοπη ηρεμία και άνεση. Πιστεύουμε ότι αυτά τα στοιχεία είναι απαραίτητα για τη δημιουργία μιας πραγματικά απολαυστικής και άνετης εμπειρίας διαβίωσης.

 

Κι αν το θέμα της φύλαξης με σεκιούριτι στο συγκρότημα είναι κάτι που ενδεχομένως εξασφαλίζεται από το συμβόλαιο με το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι τίποτα εγγυημένο για την ιδιωτική παραλία, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.

 

Αυτό που είναι βέβαιο από τώρα, είναι πως ντόπιοι κι επισκέπτες θα χάσουν τα μπιτς μπαρ της παραλίας αλλά και τον χώρο άθλησης που είχαν στην «Αλάνα» (ή το χώρο… για τον χαρταετό της Καθαρής Δευτέρας).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

το πρώτο μέρος  (ΕΔΩ) 

το δεύτερο μέρος  (ΕΔΩ) 

το τρίτο μέρος  (ΕΔΩ) 

για τα "μυστικά" Χαντιτάτζι στην επένδυση της "Αλάνας" 

 

 

Δείτε φωτογραφίες από την "ιδιωτική παραλία" όπως αυτή παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της επένδυσης (ΕΔΩ)