γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Οι βίλες Χαντιτάτζι στην Αλάνα διατίθενται προς πώληση από 550.000€ έως και 4 εκατομμύρια ευρώ η κάθε μία.

 

Η μικρότερη βίλα έχει εμβαδόν 105 τ.μ. εσωτερικών χώρων και 60 έως 120 τ.μ. εξωτερικών χώρων, 2 υπνοδωμάτια και 3 μπάνια έκαστη καθώς και πρόσβαση σε μία κοινόχρηστη πισίνα σε σχήμα «ποταμού» που εκτείνεται παραλλήλως του κεντρικού δρόμου.

 

Το κόστος αρχίζει από τις 550.000€ για διαμέρισμα πρώτου ορόφου ή από 590.000€ για ισόγειο διαμέρισμα.

 

Από τον Απρίλιο και μετά, οι τιμές στα μικρότερα διαμερίσματα θα είναι 670.000€ και 690.000€ αντίστοιχα.

 

Οι «βίλες» αυτές είναι σχεδιασμένες μέσα σε τετραπλοκατοικίες, δηλαδή δύο διαμερίσματα μεσοτοιχία στο ισόγειο κι άλλα δύο μεσοτοιχία στον πρώτο όροφο.

 

Τα φθηνά διαμερίσματα είναι όλα χωροθετημένα στην πάνω πλευρά του οικοπέδου, δηλαδή κοντά στο δρόμο ενώ τα ακριβότερα είναι στην κάτω πλευρά, είτε στη μέση του οικοπέδου είτε μπροστά στην παραλία.

 

Η μεγαλύτερη βίλα έχει εμβαδόν 450 τ.μ. εσωτερικών χώρων και 220 τ.μ. εξωτερικών χώρων, 6 υπνοδωμάτια και 7 μπάνια έκαστη, διαθέτει εσωτερικό ανελκυστήρα και δική της πισίνα.

 

Αυτές κοστίζουν 3,6 εκ. ευρώ για όσους σπεύσουν πρώτοι ή 3,9 εκ. ευρώ για όσους αγοράσουν από τον Απρίλιο και μετά.

 

Ειδικά αυτές που είναι «πάνω στο κύμα» δηλαδή πρώτες μπροστά στην αμμουδιά, έχουν έξτρα χρέωση 400.000€ (τελική τιμή ακριβότερης βίλας: 4,3 εκ. €).

 

Υπάρχουν και οι ενδιάμεσες περιπτώσεις με 3 ή 4 υπνοδωμάτια με κόστη περί το 1 ή τα 2 εκατομμύρια ευρώ έκαστη.

 

Στις ακριβές βίλες με τα πολλά δωμάτια, το ένα από τα 6 υπνοδωμάτια είναι αυτό που ονομάζεται δωμάτιο υπηρεσίας, στον ισόγειο χώρο, ένας χώρος ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων με μόλις ένα κρεβάτι κι ένα γραφείο και ένα μικρό ατομικό μπάνιο.

 

Τα άλλα υπνοδωμάτια έχουν πολλαπλάσια τετραγωνικά, πολύ μεγαλύτερο μπάνιο και σε ορισμένες περιπτώσεις δικό τους σαλόνι που δημιουργεί μια σουίτα πολυτελείας.

 

Όλα τα διαμερίσματα και οι βίλες πωλούνται με 50% προκαταβολή κατά την παραγγελία και το υπόλοιπο 50% με την ολοκλήρωση το καλοκαίρι του 2024, δηλαδή μέσα σε ενάμιση χρόνο.

 

Μένει να φανεί πόσοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μισό εκατομμύριο ή 2 ή 4 εκατομμύρια ευρώ για να εξασφαλίσουν μια «χρυσή βίζα».

 

Ο επενδυτής πάντως υποστηρίζει ότι με την αγορά ενός σπιτιού, ο νέος ιδιοκτήτης εξασφαλίζει διαβατήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς όπως τονίζει «Το ελληνικό διαβατήριο είναι από τα ισχυρότερα στον κόσμο, με τους κατόχους του να έχουν πρόσβαση χωρίς βίζα σε 184 χώρες, προσφέροντας απεριόριστες ευκαιρίες ταξιδιού σε όλο τον κόσμο».

 

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι προβλέπει το σχέδιο για τα ελληνικά Hamptons με την περίφραξη, την σεκιούριτι και την ιδιωτική παραλία