Επτά νέοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί αξιοποίησης ακινήτων περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων και της Νέα Ηρακλείτσας Καβάλας.

 

Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση) - Η περιγραφή

 

Το ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Αλάνες», εντός του οικισμού της Νέας Ηρακλείτσας, στη Δ.Ε. Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου, Π.Ε. Καβάλας. Πρόκειται για δύο όμορα οικόπεδα εμβαδού 44.592,91 τμ και 105.140,52 τμ, αντίστοιχα. Συνολική επιφάνεια 149.733.43 τμ.

 

Το ακίνητο, χωροθετημένο στον απαράμιλλης ομορφιάς κόλπο του Παλαιού, είναι επίπεδο, έχει αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους 600 μ. και διαθέτει απεριόριστη θέα στον κόλπο της Καβάλας και στα ανατολικά παράλια της νήσου Θάσου. Το ακίνητο έχει άμεση πρόσβαση από (και προς) την Εγνατία Οδό, την παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, ενώ ο παραλιακός δρόμος που συνδέει τη Νέα Ηρακλείτσα με την πόλη της Καβάλας διέρχεται από το δυτικό της όριο. Η απόσταση του από την Καβάλα είναι 14 χλμ, από το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας 45 χλμ και 140 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Τα πλησιέστερα λιμάνια είναι η Καβάλα και η Νέα Πέραμος (2,5 χλμ).

 

Η Νέα Ηρακλείτσα είναι ένας παραθαλάσσιος οικισμός που συνδυάζει χρήσεις τουρισμού και αναψυχής και ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αποτελεί περιοχή παραθεριστικής κατοικίας. Αποτελεί πόλο έλξης τουριστών από την βόρεια Ελλάδα, τις χώρες της Βαλκανικής και την Ευρώπη. Σε όμορη έκταση υφίσταται και λειτουργεί δημοτικό camping.

Με την έναρξη διαγωνιστικών διαδικασιών για επτά νέα ακίνητα συνεχίζει το ΤΑΙΠΕΔ την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα e-Αuction και τον ιστότοπο www.e-publicrealestate.gr.

 

Τα ακίνητα του e-Auction IX

 

1. Νέα Ηρακλείτσα, Καβάλα: Όμορα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)

 

2. Σαμπάριζα, Ερμιόνη, Αργολίδα: Τρία γειτνιάζοντα παραθαλάσσια οικόπεδα (πώληση)

 

3. Ιαματική Πηγή Ξενία Κύθνου, Κύθνος, Κυκλάδες (μεταβίβαση δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια)

 

4. Κέντρο, Αθήνα (Ιπποκράτους), Αττική: Πολυώροφο κτήριο γραφείων (πώληση)

 

5. Κέντρο, Αθήνα (Αιόλου & Ερμού), Αττική: Οροφοδιαμέρισμα Γ’ ορόφου σε πολυώροφο κτήριο (πώληση)

 

6. Ανδρίτσαινα, Ηλεία: Πρώην Ειρηνοδικείο, τριώροφο λιθόκτιστο κεραμοσκεπές κτήριο (πώληση)

 

7. Κλειτορία, Αχαΐα: Πρώην Ειρηνοδικείο, διώροφο κτίσμα (πώληση)

 

Η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων της Α’ Φάσης του διαγωνισμού έχει οριστεί για τις 18 Μαρτίου 2021.