ΤΑΙΠΕΔ

ΤΑΙΠΕΔ: Υπογραφή της σύμβασης υπο-παραχώρησης για την αξιοποίηση του λιμένα «Φίλιππος Β» του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας Α.Ε.

Την Πέμπτη (23/11) υπεγράφη η παραχώρηση του προβλήτα Φίλιππος Β΄ του λιμανιού της Καβάλας, μεταξύ της κοινοπραξίας International Port Investments Kavala και του ΤΑΙΠΕΔ. Δείτε περισσότερα για την επένδυση ΕΔΩ.

Την Πέμπτη (23/11) θα "πέσουν" οι υπογραφές για την παραχώρηση του προβλήτα Φίλιππος Β΄ του λιμανιού της Καβάλας, μεταξύ της κοινοπραξίας International Port Investments Kavala και του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το moneyreview.gr.

Η Σύλβια Χριστοφόρου και το energymag.gr αναφέρουν σε ρεπορτάζ πως είναι ειλημμένη η απόφαση για την επιστροφή στο Δημόσιο του εξαντληθέντος κοιτάσματος φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή της Καβάλας, έπειτα από τον άγονο διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίησή του με τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ).

Το τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση της Άννας Θυσιάδου αναλαμβάνει από σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ο Άγγελος Φ. Βλάχος.

Η «International Port Investments Kavala» ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για την υποπαραχώρηση του λιμένα «Φίλιππος Β΄» στην Καβάλα.

Μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας ανατροπές στα χρονοδιαγράμματα αλλά και σημαντικές εξελίξεις «κρύβουν» οι διαγωνιστικές διαδικασίες που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ σε σχέση μ

Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), παρέλαβε μία δεσμευτική προσφορά από την κοινοπραξία INTERNAT

Παράταση στις δημοπρασίες για δύο οικόπεδα του e-Auction ΙΧ ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ αυτών και η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας.

 

Εντός εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, Σύμφωνα, με πληροφορίες υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ανακοινωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η λίστα των υποψηφίων.

Λύση στο θέμα της λειτουργίας της ακτής της Καλαμίτσας αναζητήθηκε στη διάρκεια της συνάντησης του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη με εκπροσώπους του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου τις προηγούμενες ημέρες.

Την παράταση καταληκτικής ημερομηνίας του e-auction ΙΧ με δικαίωμα αντιπροσφορών μέσω του ιστότοπου www.e-publicrealestate.gr, για επτά ακίνητα, έκανε

ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (29/1), η διαδικασία προσκόμισης των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων από τα επενδυτικά μέρη που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση των διαγωνισμών για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και το τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β'

 

Κοινή δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη σχετικά με το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους Οργανισμούς Λιμένος Ηγουμενίτσας, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης

Επτά νέοι ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί αξιοποίησης ακινήτων περιλαμβάνει το ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ άλλων και της Νέα Ηρακλείτσας Καβάλας.

 

Ο Ιβάν Σαββίδης, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κι ένας Καβαλιώτης επιχειρηματίας, ο Φώτης Στεφανής, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στα επενδυτικά σχήματα που εκδήλωσαν την Παρασκευή 23/10 κι επισήμως το ενδιαφέρον τους για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας...

«Η επένδυση για την υποθαλάσσια αποθήκη φυσικού αερίου της Καβάλας είναι σημαντική για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας», είπε σε δήλωσή του ο Υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

 

Για τα τρία περιφερειακά λιμάνια προς αξιοποίηση, το καθένα με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης όχι μόνο τοπικά, αλλά και εθνικά, δηλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Ριχάρδος Λαμπίρης τονίζοντας ότι η Αλεξανδρούπολη και η Καβάλα εκτός από τις δυνατότητες που έχουν να ενισχύσουν τη θέση τους στις εμπορευματικές μεταφορές, αποκτούν και ενεργειακό γεωστρατηγικό ρόλο.

 

Σε παρατάσεις στις προθεσμίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας και Ηγουμενίτσας, προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικούς όσο και από ξένους ομίλους έχει προσελκύσει η ιδιωτικοποίηση των λιμένων Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας.

 

Παράταση στην ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ η προκήρυξη του διαγωνισμού για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας.

Τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ) επισκέφθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, δεύτερη μέρα των επαφών του με τις διοικήσεις των λιμένων που

Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ Καβάλας καταφέρεται του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για επιστροφή από την ΕΤΑΔ ακινήτων σε δήμους.

Χωρίς διαβούλευση, χωρίς να ζητήσει τη γνώμη του Δήμου Παγγαίου, η διοίκηση του οποίου εκφράζει δημόσια την αντίθεση της στην παραχώρηση δίχως όρους, χωρίς να γνωρίζει κανένας θεσμικός φορέας ποιοι θα είναι οι όροι της πώλησης, το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ευλογίες τουλάχιστον ενός εκ των τοπικών βουλευτών της ΝΔ, προχωρά ακάθεκτο στην υλοποίηση μίας ακόμα αδικίας εις βάρος των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ η αγγελία για την πώληση της Αλάνας της Νέας Ηρακλείτσας σε ιδιώτες. Για την ώρα δεν περιγράφεται η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την πώληση τού ακινήτου ωστόσο αυτό πρόκειται να παραχωρηθεί με μακροχρόνια μίσθωση μέχρι διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του Δήμου Καβάλας η εν λόγω υπουργική απόφαση αφορά περίπου 250 ακίνητα, μεταξύ των οποίων δεκάδες οικόπεδα στις προσφυγικές συνοικίες στον Προφήτη Ηλία και στη Χωράφα, το ακίνητο του Στρατού στην οδό Θεσσαλονίκης

Σε εφαρμογή πρόκειται να μπει εντός των επόμενων ημερών η διαδικασία παραχώρησης της υπόγειας αποθήκης φυσικού αερίου στην Καβάλα, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για την εκπόνηση μελέτης κόστους-οφέλους για την υποδομή. 
 

«Φρένο» βάζει το ΤΑΙΠΕΔ στην κατασκευή κόμβων του αυτοκινητόδρομου της Εγνατία Οδού στις περιοχές Πέρνης και Οφρυνίου. Συγκεκριμένα, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι φορέας σύνταξης και υλοποίησης δύο μ

Σε δύο ταυτόχρονους αλλά όχι συνδεδεμένους διαγωνισμούς για την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλ

Σελίδες