Το τιμόνι του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση της Άννας Θυσιάδου αναλαμβάνει από σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου ο Άγγελος Φ. Βλάχος.

 

Πρόκειται για ένα από τα πιο έμπειρα στελέχη της λιμενικής βιομηχανίας με μακρά και επιτυχημένη θητεία παλιότερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Στέλεχος με καταγωγή από το πεδίο του Τουρισμού έχει μεγάλη διαδρομή στα λιμάνια, αρχικά εκπροσωπώντας το Δημόσιο στη Θεσσαλονίκη (ΟΛΘ) και στη συνέχεια συμμετέχοντας στις αντίστοιχες διοικήσεις των λιμανιών της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης.

 

Από το Μάρτιο του 2015 (και έως τον Ιούνιο 2021), διετέλεσε Μη-Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ επίσης συντόνισε το νευραλγικό έργο της αδειοδότησης και ανάπτυξης ενός δικτύου εγκαταστάσεων υδατοδρομίων στην επικράτεια, με στόχο τη δημιουργία του πέμπτου μεταφορικού άξονα (υδροπλάνα).

 

Παράλληλα, επί μια εξαετία (2015 – Αύγουστος 2021), ως μέλος Δ.Σ. του –πρόσφατα ιδιωτικοποιημένου- Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), εκπροσώπησε το Ελληνικό Δημόσιο/Μέτοχο παρακολουθώντας εξ ονόματος του την ομαλή εφαρμογή της Σύμβασης Παραχώρησης και συμμετέχοντας στην Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) της ανώνυμης εταιρείας.

 

Μεταξύ Σεπτ.2021-Σεπτ.2022 εκλέχτηκε από την Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) διευθυντής του Ινστιτούτου Λιμενικής Κατάρτισης «Εξάντας», θυγατρική εταιρεία της προαναφερόμενης Ένωσης με τη μορφή Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και αντικείμενο την εκπαίδευση στις πάσης φύσης δραστηριότητες της λιμενικής βιομηχανίας και στους όμορους χώρους.

 

Από τον Οκτώβριο 2021-έως σήμερα δραστηριοποιείται ως στρατηγικός σύμβουλος του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) για τα Λιμάνια κυριότητας και εποπτείας του, έχοντας οριστεί εκπρόσωπος του Ελληνικού Δημοσίου για τους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) και Οργανισμού Λιμένος Καβάλας (ΟΛΚ), στα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια των ανωνύμων εταιρειών.

 

Δεδομένων των προβλημάτων που έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι της Καβάλας, η τεχνοκρατική αυτή επιλογή διοίκησης φαίνεται να δείχνει την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

 

Αναμφισβήτητα, οι εκκρεμότητες στον ΟΛΚ είναι μεγάλες και θα απαιτηθεί ισχυρή προσπάθεια με την αρωγή και του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας για να προχωρήσει ο Οργανισμός στην επόμενη ημέρα – ειδικά μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της υποπαραχώρησης του εμπορικού λιμένος Φίλιππος Β.

 

Με πληροφορίες από News247.gr και newmoney.gr