Γεμάτη με τροχόσπιτα τουριστών που κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ είναι η αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας παρά το γεγονός ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει τοποθετήσει πινακίδα με την οποία προειδοποιεί Έλληνες και ξένους τουρίστες ότι αυτό δεν επιτρέπεται στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Όμως είναι πολύ αυτοί, κυρίως ξένοι τουρίστες από τις Βαλκανικές χώρες που αδιαφορούν για την προειδοποίηση και κατασκηνώνουν κατά μήκος της ακτής χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. 

 

Το γεγονός σχολιάζει με καυστικό τρόπο ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης με ανάρτησή του στο Facebook κάνοντας λόγο για θρασύτατη παραβατικότητα την ώρα που στις χώρες τους παρόμοιες συμπεριφορές τυγχάνουν δυσάρεστων συνεπειών από τις εκεί αστυνομικές αρχές. 

 

Συγκεκριμένα ο κ. Βαφείδης αναφέρει: 

 

Αυτή η πινακίδα βγάζει μάτια σε περίοπτη θέση στην αλάνα της Ηρακλείτσας και είναι σημερινή, στο βάθος βέβαια οι λάτρεις του free camping την αγνοούν υποδειγματικά. Δεν έχω πρόβλημα με τους Βούλγαρους ή τους Ρουμάνους και άλλους γείτονες αλλά μήπως θα έπρεπε κάποιος αρμόδιος να συμμαζέψει λίγο την θρασύτατη παραβατικότητα τους;

 

Εμείς ως επισκέπτες στις χώρες τους τρέμουμε να παρκάρουμε παράνομα, δεν οδηγούμε υπό την επήρεια αλκοόλ,δεν αγνοούμε τα όρια ταχύτητας μέσα σε κατοικημένες ζώνες, δεν παραβλέπουμε προκλητικά τους φωτεινούς σηματοδότες και τα STOP, πληρώνουμε την λεγόμενη vignette για το άθλιο οδικό τους δίκτυο, δεν παρκάρουμε τα υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα μέσα σε μαρίνες και παιδικές χαρές και αλλά πολλά στραβά. 

 

Εντάξει συμφωνώ ότι συντελούν στη τουριστική ανάταση του τόπου αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τα όσα τραγικά προκαλούν!!!!!!