Η ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Φιλίππων» με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφονται στον μεγάλο κάμπο Καβάλας-Δράμας καταγγέλλει την ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών. 

 

Όπως λένε, κανένας δεν έλαβε στα σοβαρά τις έως τώρα παρακλήσεις τους και τονίζουν ότι το κανάλι που ξεκινά από τις Κρηνίδες και καταλήγει στον Αγγίτη δεν έχει καθαριστεί επαρκώς και ούτε έχουν φτιαχτεί μικρότερα κανάλια εκτόνωσης. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Λένε συγκεκριμένα:

 

«Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με τις χιονοπτώσεις που προηγήθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο οικισμός του Καλαμώνα Δράμας. Βέβαια, η αδράνεια και η ανικανότητα του δήμου και της περιφέρειας είναι ο κύριος παράγοντας αυτής της καταστροφής! Μιας καταστροφής που δεν έχει τελειώσει ακόμη και ως εκ τούτου δεν γνωρίζουμε τον τελικό απολογισμό των ζημιών!

 

Γνωρίζουμε όμως πως όλα αυτά τα χρόνια φωνάζουμε να γίνουν έργα σε όλη την πεδιάδα των Φιλίππων. Κανείς όμως δεν πήρε σοβαρά τις παρακλήσεις μας! Μόνο αν αναφερθούμε προσωπικά στην ανικανότητα κάποιου ανευθυνοϋπεύθυνου, δείχνει ένα έντονο ενδιαφέρον, για τον εαυτό ου όμως!

 

Το κανάλι που ξεκινά από τις Κρηνίδες και το φράγμα των Λασπολούτρων για να καταλήξει στον Αγγίτη και από εκεί στον Στρυμόνα, πλημμύρισε. Το κανάλι δεν καθαρίστηκε σωστά, μικρότερα κανάλια εκτόνωσης δεν έγιναν ποτέ και αυτό έχει ως συνέπεια όποτε έχουμε έντονες βροχοπτώσεις ο Καλαμώνας να πλημμυρίζει. Έτσι λοιπόν, η είσοδος του χωριού από τις Κρηνίδες έχει απαγορευθεί, όπως και η είσοδος από Καλαμπάκι. Μένει μόνο η είσοδος από Άγιο Αθανάσιο. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις και θα ενημερώσουμε όσους παρακολουθούν τη σελίδα μας.

 

Πρωτοβουλία Φιλίππων, 26/01/2019»