περιφέρεια ΑΜΘ

Η Γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσίευσε στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για τον Νοέμβριο του 2023.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 18.00 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη αλλά και των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τη Δευτέρα (13/11), έξω από το κτίριο της περιφέρειας στην Κομοτηνή. Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτυρήθηκαν για την πληρωμή μόνο του 70% της βασικής ενίσχυσης.

Δήλωση Χριστόδουλου Τοψίδη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Η λαϊκή Συσπείρωση ΑΜΘ για την αποκατάσταση της πεσμένης γέφυρας στην Καβάλα.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου:

Την πρόθεσή του να αναδείξει ζητήματα που μπορεί να προκαλέσουν σύγκρουση με συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, εξέφρασε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο Στέργιος Ηλιόπουλος.

“Ο Γιώργος Παυλίδης εργάστηκε σκληρά για την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και λειτούργησε προτάσσοντας το κοινό όφελος και το συλλογικό συμφέρον. Μέσα από την πορεία και το έργο του, δημιούργησε μία αξιοσημείωτη πολιτική παρακαταθήκη”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η “Περιφερειακή Σύνθεση”, για τη συμπλήρωση 7 χρόνων από το θάνατο του Γιώργου Παυλίδη.

Τα οριστικά αποτελέσματα των Περιφερειακών και Δημοτικών Εκλογών της 8ης και 15ης Οκτωβρίου 2023 από το Πρωτοδικείο Καβάλας

Εμφανώς συγκινημένος και ιδιαίτερα ευτυχής εμφανίστηκε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη ο περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Τοψίδη, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

Με ένα σύντομο σχόλιο στον λογαριασμό του στο facebook τοποθετείται ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κατσιμίγας για το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών.

Σε ηλικία 50 ετών, ο Χριστόδουλος Τοψίδης εκλέχθηκε για πρώτη φορά περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όντας ο μόνος από τους 6 συνολικά υποψήφιους, που δεν έφερε «χρίσμα», δηλαδή επίσημη στήριξη, από κάποιο πολιτικό κόμμα.

Με 50,88% στο 97% της ενσωμάτωσης εκλέγεται Περιφερειάρχης ΑΜΘ ο Χριστόδουλος Τοψίδης, επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση».

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Β΄ γύρου των περιφερειακών εκλογών... 

Αισιόδοξος ότι θα τερματίσει πρώτος στις εκλογές του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης.

“Στο β’ γύρο, συνεπείς με την προεκλογική μας στάση, καλούμε το λαό να στείλει μήνυμα καταδίκης - με λευκό ή άκυρο - της πολιτικής που υπηρετούν από κοινού οι δύο υποψήφιοι, μιας πολιτικής που καταδικάζει το λαό σε ανασφάλεια, φτώχεια και εξαθλίωση”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωση του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Διονύσης Κλάδης.

Σχόλιο της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση», με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη για τις δηλώσεις του Κωστή Σιμιτσή.

«Μέτιος και Τοψίδης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως φάνηκε στην τετραετία που διανύθηκε, ωστόσο οι πολίτες που δεν επέλεξαν το νόμισμα αυτό, καλούνται να διαλέξουν μία από τις δύο όψεις την επόμενη Κυριακή, στην απόφαση τους αυτή εμείς δεν "δίνουμε γραμμή"», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία”, του Στέργιου Ηλιόπουλου.

“Με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία μου από αυτόν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και από τα πρόσωπα που τον υπηρέτησαν μετά το 2019 έχω καταλήξει στην -αυστηρά προσωπική- απόφαση να ψηφίσω τον Χρήστο Μέτιο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο Κωστής Σιμιτσής.

Την αισιοδοξία του ότι την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Χριστόδουλος Τοψίδης θα είναι νικητής εξέφρασε, μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Ευριπίδη Ταρασίδη ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

“Οι μουσουλμάνοι της περιφέρειας είναι πολίτες πλήρων δικαιωμάτων, αλλά γνωστών επιρροών. Δε χρειάζεται βαθιά ενασχόληση με την περιοχή και την κοινότητα για να γνωρίζει κανείς από που έρχονται οι οδηγίες”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

“Ο α’ γύρος των εκλογών στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ολοκληρώθηκε αποδίδοντας στην Περιφερειακή Σύνθεση, ποσοστό 35,33%. Το ποσοστό αυτό είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή ώστε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα την Κυριακή 15 Οκτωβρίου και να αποδώσουμε την Περιφέρεια ΑΜΘ στην πραγματική λαϊκή βούληση και όχι στην κατευθυνόμενη ψήφο”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη.

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής τον Στέργιο Ηλιόπουλο, είναι η Θάσια Λασκαρίνα Διακουμή.

Την Τρίτη (03/10), ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, Διονύσης Κλάδης, έκανε περιοδεία στην Καβάλα.

Αναγκαία χαρακτήρισε την κάθοδο της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ΑΕΠ) στις εκλογές για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος ΠΕ Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης. 

Σελίδες