Τενάγη Φιλίππων

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, υπέγραψε την απόφαση κύρωσης του αναδασμού στα Αμισιανά για τα έτη 2004 και 2005 και αυτή θα αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στα Τενάγη Φιλίππων βρέθηκε ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης την Τρίτη (27/06), κατόπιν ενημέρωσης που έλαβε από αγρότες της περιοχής, για καταστροφές σε καλλιέργειες ηλιόσπορων και καλαμποκιών λόγω σφοδρού αέρα.

Ευοδώνονται οι προσπάθειες του Γιάννη Πασχαλίδη για τα Τενάγη – Υπεγράφη η σύμβαση για τον καθαρισμό των τάφρων

Η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων είναι απελπιστική και ο αγροτικός πληθυσμός της περιοχής είναι στο ''κόκκινο'' καθώς βλέπει τις ασυγκόμιστες παραγωγές του, κυρίως καλαμπόκια-Κίνδυνος για ολική καταστροφή.

Στα Τενάγη Φιλίππων βρέθηκε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης προκειμένου να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκ

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την Δευτέρα (14/6) και την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων προκαλώντας ζημιές στην αγροτική παραγω

Απάντηση στην ερώτηση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης σχετικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών στα Τενάγη Φιλίππων.  "Δεν αντιλαμβάνεται τη σφοδρότητα της κρίσης και συνεχίζει να επιδίδεται σε μικροπολιτικά παιχνίδια", αναφέρει η κ. Ελευθεριάδου.

 

Σε κατάθεση δύο ερωτήσεων προχώρησε η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Τάνια Ελευθεριάδου σχετικά με τις αποζημιώσεις καλλιεργητών Ηλίανθων λόγω εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων στα Τενάγη των Φιλίππων και σχετικά με την κάλυψη απώλειας εισοδήματος αμπελοπαραγωγών Καβάλας λόγω κακής εμπορίας λόγω COVID-19.

 

Προβλήματα σημειώθηκαν στα Τενάγη των Φιλίππων  για ακόμα μία φορά μετά την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες και κυρίως από τους θυελλώδεις ανέμους με αποτέλεσμα την καταστροφή καλλιεργειών ηλιόσπορου.

 

Στις 10/4 καταθέσαμε με τους συναδέλφους Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Λευτέρη Αβραμάκη ερώτηση σχετικά με τη διασφάλιση της περιβαλλοντικής ισορροπίας από το επικείμενο έργο αποστράγγισης στα Τενάγη των Φιλίππων, συναισθανόμενοι την αγωνία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες, αλλά και τους κατοίκους, των Τεναγών Φιλίππων πως σήμερα υπεγράφη από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή έγκριση δέσμευσης ποσού 200.000,00 ευρώ για αντιπλημμυρικά/αποστραγγιστικά έργα στη περιοχή των Τεναγών, με αριθ. Πρωτ. Δ19/1139

 Η ερώτηση που κατατέθηκε στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών έρχεται ως συνέχεια της ερώτησης που κατέθεσε η βουλεύτρια Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου στις 14.01.2020. 

Απάντηση σε βουλευτή του κόμματός δίνει όπως όλα δείχνουν ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης ο οποίος σε σημερινή του ανακοίνωσή του έσπευσε να τονίσει πως αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα Τενάγη των Φιλίππων.

Ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σωστή Επιλογή» του Δήμου Παγγαίου, κ. Δημήτρης Μπαταλογιάννης, συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο κ.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης υπογράφηκε στις 17.09.2018, έπειτα από ενέργειες του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη. Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης της εκπόνηση της συνολικής μελέτης έχει οριστεί, βάσει χρονοδιαγράμματος, η 17η Σεπτεμβρίου του 2020

Το ζήτημα της οριστικής λύσης στο πρόβλημα των Τεναγών Φιλίππων έθεσε, με ερώτηση της, την οποία συνυπέγραψαν 9 βουλευτές, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Για την αντιμετώπιση των σοβαρών και έντονων πλημμυρικών φαινόμενων που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στα τενάγη Φιλίππων, έχουν προταθεί διάφορες λύσεις κατά καιρούς, μια εκ των οποίων είναι η διάνοιξη υδραυλικού τούνελ στο όρος σύμβολο. 

Ενημερώνουμε τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι επισκέπτονται την περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων και υπόσχονται στους αγρότες ότι «κατόπιν ενεργειών τους» θα λυθεί το πρόβλημα της διαχείρισης  των υδάτων ότι «κομίζουν γλαύκας εις Αθήνας».

Η ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Φιλίππων» με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφονται στον μεγάλο κάμπο Καβάλας-Δράμας καταγγέλλει την ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών. 

 

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των αγροτικών πυρκαγιών πραγματοποιείται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα συσκέψεων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας στις 12:00 με πρωτοβουλία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου. 

Με αναφορά στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων ξεκίνησε η ενημέρωση των συντακτών από τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε χαρακτηριστικά "Η Ελλάδα έδωσε πάρα πολλά και δεν πήρε τίποτα".

Επιστολή προς την διευθύντρια του αγωγού TAP στην Ελλάδα Κατερίνα Παπαλεξανδρή απέστειλε ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας, απαντώντας στο αίτημα της κοινοπραξίας για διαμεσολάβηση.

 

Πόρισμα της ομάδας εργασίας του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου για τα Τενάγη Φιλίππων σχετικά με τα προβλήματα των Τεναγών, προτάσεις για την επίλυση τους και την εν γένει αειφορική τους διαχείριση»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Δήμου Καβάλας σχετικά με τις εργασίες στις οποίες προχωρά η ανάδοχος εταιρία που έχει αναλάβει την υλοποίηση της εγκατάστασης του αγωγού TAP στην περιοχή των Τεναγών

Η ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, ενημερώνει τους παραγωγούς αραβοσίτου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ότι διαπιστώθηκε η παρουσία του εντόμου Diabrotica virgifera Le Conte  σε καλλιέργειες αραβοσίτου τόσο στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων, όπου είχε εντοπιστεί και πέρυσι, όσο και στην περιοχή του Νέστου για πρώτη φορά

Μία σημαντική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει είναι αυτή της προώθησης της δάσωσης εκτεταμένων ζωνών στα τενάγη των Φιλίππων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία και τη διαχείριση διαφόρων φορέων του Δημοσίου. Η αναγκαιότητα δάσωσης αυτής της έκτασης κυρίως στην κεντρική τάφρο αλλά και σε άλλα δευτερεύοντα κανάλια είναι προφανής αφού θα προκύψουν...

    Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και καταπολέμησης κουνουπιών και Περιφερειακό Σύμβουλο Καβάλας, κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο και άλλους συνεργάτες του, επισκέφθηκε, την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου, τα Τενάγη Φιλίππων

    Κριτική στην διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης άσκησε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, κατηγορώντας την ότι έχασε κονδύλια που θα μπορούσαν να διατεθούν για τις πλημμύρες στα Τ

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση της αναπτυξιακής ιδέας «Philippi National Park», από την Ομάδα Επιστημόνων «Οψόμεθα εις Φιλίππους», η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, εκπροσώπων των δήμων Δοξάτου, Καβάλας, Προσοτσάνης και Παγγαίου, και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων

    Σελίδες