Αγρότες

Την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης με ανακοίνωση του ενημερώνει πως την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια Π.Ε. Καβάλας.

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης με ανακοίνωση του ενημερώνει πως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για de minimis στους αμπελοκαλλιεργητές και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η καταβολή του 20% στους δικαιούχους.

«Θησαυρό» αποτελεί η αγροτική γη σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Αττική, στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, με τις τιμές τόσο αγοράς όσο και ενοικίασης να πιάνουν… ταβάνι δίνοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες τους να αυξήσουν το εισόδημά τους. 

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως στους 245 ζημιωθέντες των χαλαζοπτώσεων του περασμένου καλοκαιριού, ο ΕΛΓΑ θα δώσει αποζημιώσεις συνολικού ποσού περίπου 1.200.000€ την Τετάρτη (12/04).

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των τελευταίων τμημάτων του αεροσκάφους Αντόνοφ από το σημείο συντριβής του, στους Αντιφιλίππους, του δήμου Παγγαίου Καβάλας.

Από τον κ. Βασίλειο Τσιλογεώργη λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή:

Αιτήσεις για ένταξη στα νέα Σχέδια Βελτίωσης θα μπορούν να υποβάλλουν οι αγρότες όλης της χώρας.

Την Παρασκευή (17/03) σε αγροτικές περιοχές της Καβάλας, άρχισαν εργασίες για την εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως ανοίγει ο δρόμος για την άρση της παρακράτησης 20% στις αποζημιώσεις αγροτικών καλλιεργειών στην Π.Ε. Καβάλας από τον ΕΛΓΑ, λόγω της μεγάλης χαλαζόπτωσης του Ιουνίου 2022.

Υπογράφηκε το καταστατικό του νεοσύστατου Αγροτικού Συνεταιρισμού Πιερίας Κοιλάδας, στο Παγγαίο, με τίτλο «Νεόραμα».

Το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος προσκαλεί τους νέους αγρότες και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν σε εργαστήριο εκμάθησης της καλλιέργειας του χλωροφύκους Chlorella vulgaris.

Οι κινητοποιήσεις τον αγροτών συνεχίζονται στην Καβάλα τη Τετάρτη (08/02).

Στην Καβάλα κατέβηκαν λίγο μετά τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου οι αγρότες από τον Δήμο Παγγαίου στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους.

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του Παγγαίου – «τίποτα από αυτά που μας υποσχέθηκαν δεν έγινε» λέει ο τοπικός Αγροτικός σύλλογος.

Ο επικεφαλής της τοπικής “Λαϊκής Συσπείρωσης” Χρήστος Ποτόλιας, με επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητά να συζητηθούν τα αιτήματα των αγροτών στην επόμενη συνεδρίαση.

Στο Ποδοχώρι μαζί με τους αγρότες βρέθηκε η βουλευτής Καβάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023.

Το απόγευμα του Σαββάτου 28/1 πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία το Ποδοχωρίου και έκλεισαν συμβολικά την Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση του ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης αναφέρει πως ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών για τους αμπελοκαλλιεργητές της ΠΕ Καβάλας.

Μετά από επίσκεψη του στα γραφεία του ΕΛΓΑ, ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώνει για τις εξελίξεις με τις αποζημιώσεις που δεν έχουν δοθεί ακόμη σε παραγωγούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, αναφέροντας πως θα δοθούν αποζημιώσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας Ζαφείρης Μυστακίδης απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή σχετικά με την αναγκαιότητα χορήγησης οικονομικών ενισχύσεων στην καλλιέργεια επιτραπέζιων σταφυλιών. 

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου ο οποίος επισημαίνει ότι από σήμερα μέχρι τα μέσα της εβδομάδας τα τρακτέρ θα βρίσκονται στις πλατείες των χωριών.

Η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα προβλήματα των αγροτών της Καβάλας, καταθέτοντας παράλληλα συγκεκριμένες προτάσεις για να βοηθηθούν.

Οι γεωργοί που ενεγράφησαν στο Μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, είδαν στο λογαριασμό τους την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.

Στην εκδήλωση «αγρότης της χρονιάς» συμμετείχε μεταξύ πολλών άλλων αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα και ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος.

Σελίδες