Αγρότες

"Ο εμπαιγμός της Ν.Δ. απέναντι στους πολίτες και συγκεκριμένα στους αγρότες της περιοχής μας συνεχίζεται" αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ Καβάλας. 

Έκαναν πράξη τις απειλές τους οι αγρότες στους Αντιφιλίππους του Δήμου Παγγαίου. Από το πρωί βρίσκονται με τρακτέρ τους έξω τα εκλογικά τμήματα.

Την Τετάρτη (05/06), το ΠΑΣΟΚ Καβάλας είχε εκδήλωση στη Χρυσούπολη. Συζητήθηκαν τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προβλήματα που υπάρχουν, με φορείς και πολίτες.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε πως ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την επέκταση του εθνικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας 2025-2028, με εναέρια και άλλα τεχνολογικά μέσα, καλύπτοντας πλέον και την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Αγροτική Πολιτική και Ευρωπαϊκή Ένωση» με τη συμμετοχή του ΥΠΑΑΤ κ. Λευτέρη Αυγενάκη

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου, Γεώργιος Στρατάκος, μίλησαν στους αγρότες κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των αγροτικών συλλόγων που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Δήμου Νέστου.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Δίκτυο Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Αριστεράς σχετικά με την τελευταία πληρωμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, επισκέφθηκε την Τρίτη (07/05) το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημιές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης σε ανακοίνωση του αναφέρει πως επισκέφθηκε τα χωράφια με ακτινίδια στις Πηγές, τα οποία επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από ισχυρούς ανέμους.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως η καταβολή των Συνδεδεμένων στους αγρότες θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, τη Μεγάλη Δευτέρα, σε ποσοστό αξιοπιστίας και ασφάλειας 90%, ενώ όσοι αγρότες δεν λάβουν την Συνδεδεμένη τη Μεγάλη Δευτέρα, θα τη λάβουν μετά το Πάσχα.

Οι περιορισμένες βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών προβληματίζουν ιδιαίτερα τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφορικά με την ποσότητα των νερών που θα απαιτηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες για την άρδευση των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στον κάμπο του Νέστου.

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση για το 2024 της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων σε επαγγελματίες αγρότες.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, συζήτησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις αποζημιώσεις και για τα προβλήματα των αγροτών.

Το ΚΚΕ Καβάλας πραγματοποίησε εκδήλωση στο Ποδοχώρι την Πέμπτη 28 Μαρτίου, με θέμα «Ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής για τους καπιταλιστές, τους βιομήχανους και τους μεγαλεμπόρους ή για τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους εργάτες γης και τον λαό;».

Ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας συνεχίζει τις επαφές και τις συναντήσεις με φορείς της Καβάλας, για να λυθούν προβλήματα όπως αυτά των αναδασμών, της αγροτικής οδοποιίας, της διαχείρισης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, της διαχείρισης δημοτικών γεωτρήσεων άρδευσης και του κόστους άρδευσης.

Ορατός ο κίνδυνος για… «διψασμένες καλλιέργειες» κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην περιοχή του Νέστου αλλά και στον κάμπο της Ξάνθης, καθώς φέτος μειώνονται στα 70 εκατομμύρια κυβικά οι ποσότητες που θα απελευθερώσει το Φράγμα του Θησαυρού για την άρδευση, ενώ πέρσι αυτές ανέρχονταν σε 110 εκ. και πρόπερσι σε 130 εκ. 

Στα πλαίσια των επαφών του Αγροτικού συλλόγου Καβάλας με τους φορείς της πόλης, τη Δευτέρα (11-03) στις 10:00 το πρωί, θα γίνει συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου μαζί με τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη, είχε συναντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Διονύσιο Σταμενίτη και τον γενικό γραμματέα, Κωνσταντίνο Μπαγινέτα.

Στην ομιλία που έδωσε στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», τόνισε για τους αγρότες πως “τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για τα προς το ζην, τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους.”

Την Κυριακή (25/02) πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Αγροτικού συλλόγου Δήμου Καβάλας για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως τη Δευτέρα 26η Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν 70 εκ. € από τον ΕΛ.Γ.Α. στους αγρότες, των οποίων οι καλλιέργειες φυτικής παραγωγής και εκτροφής ζωικού κεφαλαίου υπέστησαν ζημίες κατά το έτος 2023.

Από το κέντρο της Καβάλας πέρασαν και την Πέμπτη (22/02), οι αγρότες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα.

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Καβάλας πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου οι αγροτικοί και κτηνοτροφικοί σύλλογοι του νόμου Καβάλας

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 19 Φεβρουαρίου 2024, έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται στον Στραυρό Αμυγδαλεώνα.

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο Συντονιστικό ΑΜΘ.

Ομιλία έδωσε στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, στη συζήτηση που έγινε για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Μετά από το αίτημά μας προς τον Υπουργό ΑΑΤ κ. Λ. Αυγενάκη και προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χ. Τοψίδη, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή.

Σελίδες