πλημμύρα

Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των Λιμεναρίων και του Ποτού αυτή της Παρασκευής 8 Ιουλίου. Σπίτια και ξενοδοχεία πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν όταν φούσκωσε ρέμα στην περιοχή Ναυάγιο από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Η Σκάλα Ποταμιάς της Θάσου προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της από τις πλημμύρες του Νοέμβρη του 2019. Νερά, μπάζα και φερτά υλικά έχουν καταστρέψει υποδομές και περιουσίες. Τεράστιος όγκος νερού  είχε πέσει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα που υπολογίζεται στα 240 κυβικά ανά στρέμμα. 

Η περιφέρεια ΑΜΘ ενημερώνει ότι κατά το τελευταίο 24ώρο, κατόπιν των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών σε όλη την επικράτεια της γείτονος Βουλγαρίας και του Νομού μας και επειδή το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν μεγάλες ποσότητες νερού στο ποταμό Νέστο.

Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης και Στολτίδης Λεωνίδας με θέμα " Καταστροφές από πλημμύρες στην Θάσο"

Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων της Θάσου αποφάσισε ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Κυριακίδης, επικαλούμενος τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα.

Η ομάδα πολιτών «Πρωτοβουλία Φιλίππων» με αφορμή τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφονται στον μεγάλο κάμπο Καβάλας-Δράμας καταγγέλλει την ολιγωρία των αρμόδιων υπηρεσιών.