Κρηνίδες

Το μεσημέρι της Δευτέρας (06/02) ολοκληρώθηκε η μεταφορά 6 σχολικών αιθουσών-κοντέινερς σε Λυδία και Αμυγδαλεώνα. Εκεί θα φιλοξενηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων, μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του σχολικού συγκροτήματος των Κρηνίδων.

 

Το κέφι, η ζωντάνια και τα παραδοσιακά εδέσματα περίσσεψαν στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Δεκεμβρίου η τοπική κοινότητα Φιλίππων και ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος!

Εορταστικό διήμερο οργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλίππων στην κεντρική πλατεία των Κρηνίδων με τη συμμετοχή συλλόγων και επαγγελματιών της περιοχής.

Δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2022 η διακήρυξη του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου του έργου "Εκσυγχρονισμός των υποδομών του Θερμαλιστικού Κέντρου Κρηνίδων Καβάλας!

Τέσσερις  χειροβομβίδες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντόπισε κάτοικος των Κρηνίδων κατά τη διάρκεια καθαρισμού μιας παλιάς αποθήκης.

"Να έρθουν κι οι σημερινοί Βούλγαροι..." είπε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης στέλνοντας σαφές μήνυμα στη γειτονική χώρα...

Στην τρίτη περίπτωση, το μεσημέρι στον οικισμό Κρηνίδων Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό

Στην πίστα των Κρηνίδων του πρώην Δήμου Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου το Βαλκανικό πρωτάθλημα motocross.

Στο πλαίσιο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross 2022, η περιοχή των Φιλίππων είναι έτοιμη να δεχθεί για δεύτερη φορά τους αθλητές, τους συνοδούς αλλά και τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αγανάκτηση και λύπη εκφράζουν οι γονείς των δυο σχολείων που συστεγάζονται στις Κρηνίδες του Γυμνασίου και του Λυκείου για τις εξελίξεις στο θέμα της ανακαίνισης του σχολικού συγκροτήματος.

Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας ΑΜ-Θ εντάχθηκε το έργο της ανακαίνισης του Γυμνασίου-Λυκείου Κρηνίδων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ.

Την Κυριακή είχε τον ρυθμό για το βάθρο, αλλά δυστυχώς σημείωσε μία σφοδρή πτώση κι από μεγάλο ύψος σε άλμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί έχοντας πολλαπλά κατάγματα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην πίστα των Κρηνίδων, οι αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Moto-cross '22

Πρώτη ημέρα σήμερα για τον αγώνα του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross που διεξάγεται το Σάββατο 16 Απριλίου και την Κυριακή 17 Απριλίου στην πίστα των Κρηνίδων. 

Η πίστα moto-cross στις Κρηνίδες Καβάλας «φορά» τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατοντάδες αθλητές το Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος. 

Τα σαρμαδάκια της Βαρβάρας Μπαλτζίδου απέσπασαν το βραβείο γεύσης και υψηλής ποιότητας στο «Athens Fine Food Awa

Οι εικόνες του πολέμου ξεσήκωσαν τους μαθητές στις Κρηνίδες όπως και σε πολλά άλλα σχολεία της χώρας μας.

 

Ο Αλέξανδρος Καλπακίδης, ο τηλεοπτικός Παναγιώτης από τις Άγριες Μέλισσες, γεννημένος στις Κρηνίδες Καβάλας εξομολογήθηκε κι ένα περιστατικό που έζησε πριν από πολλά στη Ρωσία, ενώ αναπολεί τα παιδικά του χρόνια στο χωριό. 

Για ζημιές που προκάλεσαν άγνωστοι στο Γυμνάσιο – Λύκειο των Κρηνίδων κάνει λόγο  η «Πρωτοβουλία Φιλίππων Πολιτεία».

 

Δύο αγώνες Motocross θα πραγματοποιηθούν στη νέα πίστα του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων στην Καβάλα. 

 

Ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση είχε το βράδυ της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, με τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Σύμφωνα με όσα είπαν οι μαθητές στους καθηγητές, η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι υπάρχει κάποια απόφαση των μαθητών για αποχώρηση.

Σελίδες