Φίλιπποι

Την Κυριακή (10/09), διεξήχθη το "2ο Apostolos Silas Trail Adventure”, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών στους αγώνες των 22,6 και των 5 χιλιομέτρων.

“Από εκεί που φωτίζονταν οι στιβαροί πεσσοί με την υψηλή γλυπτική, βρεθήκαμε με τα κακάσχημα ντουβάρια ως φόντο για τους Φιλίππους προ του Παγγαίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media, ο αρχαιολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

Tην Πέμπτη 31 Αυγούστου το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας γιορτάζει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Τα Βατράχια του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου σε δημόσια οδό, υπό τον τίτλο «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2023»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» για τους Φιλίππους ανακοίνωσε ο υποψήφιος 

Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει για έργα υποδομής και αισθητικής αναβάθμισης, που έχουν αρχίσει να γίνονται στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε γνωστό κατάστημα στην περιοχή των Κρηνίδων, δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μετά την έντονη βροχόπτωση και τον δυνατό αέρα το απόγευμα της Παρασκευής (07/07) στην Καβάλα.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί το εργαστήριο αρχαίου δράματος, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

απερχόμενος δήμαρχος ανακοίνωσε έργα οδοποιίας 538.000 ευρώ που αφορούν 13 κοινότητες της Δ.Ε. Φιλίππων. Πρόκειται για σύμβαση-μνημείο προχειρότητας, αλλά και εμπαιγμού προς τους συνδημότες αυτών των κοινοτήτων, οι οποίοι θα δουν στην καλύτερη περίπτωση να πέφτει άσφαλτος στο παρατημένο οδικό δίκτυο τους σε μήκος περίπου 200 μέτρων ανά κοινότητα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα “Ελευθέρια” με εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Την Τρίτη (16/05) στα βήματα του Αποστόλου Παύλου “περπάτησαν” μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, για τη δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την καθοριστική πρώτη επίσκεψή του στους Φιλίππους για την διάδοση του Ευαγγελίου.

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου Υδροδότησης Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.

Επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απέστειλε το πρακτορείο Mermaid Travel Services

Παρεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Μοναδικής αρχαιολογικής και όχι μόνο αξίας είναι το χρυσό νόμισμα που μαζί με άλλες 28, εξίσου σημαντικές αρχαιότητες επαναπατρίζονται από τις ΗΠΑ.

Από το βήμα του 35ου συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη η Σταυρούλα Δαδάκη παρουσίασε τα νέα στοιχεία από τις ανασκαφικές έρευνες στους Φιλίππους.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χάρη Ζαχαριάδη μας ταξιδεύει στο ποδοσφαιρικό παρελθόν της Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση με φωτογραφικό υλικό για τις εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας (27/02) έξω από το κλειστό της Καλαμίτσας και τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έργα για βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, το έργο της γενικής επισκευής του Περιφερειακού Ιατρείου Φιλίππων.

Η ΔΕΥΑΚ προχώρησε στη δημιουργία νέου δικτύου ύδρευσης και στην αντικατάσταση σχαρών ομβρίων υδάτων, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στον Αμυγδαλεώνα, τον Σταυρό, το Πολύστυλο και το Κρυονέρι.

Σελίδες