Φίλιπποι

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023 η ανασκαφική έρευνα που πραγματοποιεί η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Αρχαιολογίας Ναταλίας Πούλου και με άμεσους συνεργάτες τον επίκουρο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αναστάσιο Τάντση, καθώς και τον ομότιμο καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Αριστοτέλη Μέντζο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε πως από τη Δευτέρα (11/03) έως την Παρασκευή (15/03) η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων δεν θα λειτουργεί, λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ενημέρωσε, πως από τη Δευτέρα (26/02) έως και την Παρασκευή (01/03), η ανατολική είσοδος (από την πλευρά του θεάτρου) προς τον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, δεν θα λειτουργεί λόγω εργασιών που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου της εγκατάστασης πυρόσβεσης στον χώρο.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χάρη Ζαχαριάδη μας ταξιδεύει στο ποδοσφαιρικό παρελθόν της Καβάλας.

Ομάδα πρωτοβουλίας συστήνουν οι αγρότες της δημοτικής ενότητας Φιλίππων.

Το πρωτότυπο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Μνημειώδεις περιπέτειες στα ελληνικά μνημεία της UNESCO», παρουσιάστηκε την Πέμπτη (18/01) στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης.

Σε Λυδία, Δάτο, Βρυσούλες, Κρηνίδες, Ζυγός και Κρυονέρι, συνεχίζονται, σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας, οι εργασίες ανάπλασης στις πλατείες των περιοχών, σε πεζοδρόμια κ.α.

Άρχισαν τις τελευταίες ημέρες εργασίες αξιοποίησης της υδρογεώτρησης στην κοινότητα τω

Ο Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση και φωτογραφίες του ενημέρωσε για τις εξελίξεις των εργασιών της αγροτικής οδοποιίας και του εσωτερικού οδικού δικτύου στις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου έγινε η προεκλογική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας, Μάκη Παπαδόπουλου, στις Κρηνίδες.

Την Κυριακή (10/09), διεξήχθη το "2ο Apostolos Silas Trail Adventure”, με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών στους αγώνες των 22,6 και των 5 χιλιομέτρων.

“Από εκεί που φωτίζονταν οι στιβαροί πεσσοί με την υψηλή γλυπτική, βρεθήκαμε με τα κακάσχημα ντουβάρια ως φόντο για τους Φιλίππους προ του Παγγαίου, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του στα social media, ο αρχαιολόγος και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, Μιχάλης Λυχούνας.

Tην Πέμπτη 31 Αυγούστου το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας γιορτάζει την τελευταία πανσέληνο του καλοκαιριού.

Τα Βατράχια του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας προκηρύσσει Λαϊκό Αγώνα Δρόμου σε δημόσια οδό, υπό τον τίτλο «VIA EGNATIA Αμφίπολη-Δράμα-Φίλιπποι 2023»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Η Καβάλα Μπροστά» για τους Φιλίππους ανακοίνωσε ο υποψήφιος 

Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν και τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων.

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει για έργα υποδομής και αισθητικής αναβάθμισης, που έχουν αρχίσει να γίνονται στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων.

Σημαντικά προβλήματα δημιουργήθηκαν σε γνωστό κατάστημα στην περιοχή των Κρηνίδων, δίπλα από το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μετά την έντονη βροχόπτωση και τον δυνατό αέρα το απόγευμα της Παρασκευής (07/07) στην Καβάλα.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί το εργαστήριο αρχαίου δράματος, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

απερχόμενος δήμαρχος ανακοίνωσε έργα οδοποιίας 538.000 ευρώ που αφορούν 13 κοινότητες της Δ.Ε. Φιλίππων. Πρόκειται για σύμβαση-μνημείο προχειρότητας, αλλά και εμπαιγμού προς τους συνδημότες αυτών των κοινοτήτων, οι οποίοι θα δουν στην καλύτερη περίπτωση να πέφτει άσφαλτος στο παρατημένο οδικό δίκτυο τους σε μήκος περίπου 200 μέτρων ανά κοινότητα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Γιάννης Εριφυλλίδης.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν τα “Ελευθέρια” με εκδηλώσεις μνήμης για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Καβάλας και εκδηλώσεις τιμής για τον πολιούχο της πόλης Απόστολο Παύλο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Την Τρίτη (16/05) στα βήματα του Αποστόλου Παύλου “περπάτησαν” μαθητές του 5ου Γυμνασίου Καβάλας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, για τη δεύτερη περιοδεία του Αποστόλου Παύλου και την καθοριστική πρώτη επίσκεψή του στους Φιλίππους για την διάδοση του Ευαγγελίου.

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου Υδροδότησης Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας των Φιλίππων.

Επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς απέστειλε το πρακτορείο Mermaid Travel Services

Παρεμβάσεις των συνεργείων της ΔΕΥΑΚ στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023.

Σελίδες