δήμος Καβάλας

Το πρωί Παρασκευής (02/06) άρχισαν εργασίες καθαρισμού στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας. 

Την Παρασκευή (16/06) στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη” στις 18:30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας, μεταξύ των παλαιμάχων του ΑΟ Καβάλα και όποιων μπαμπάδων με παιδιά θέλουν να συμμετέχουν. Ο αγώνας διοργανώνεται από ΑΟΚ και Δήμο Καβάλας, με την είσοδο στο γήπεδο να είναι ελεύθερη προς το κοινό.

Την Τετάρτη (31/05) στις 19:00 το απόγευμα, στο πλαίσιο του εορτασμού της διεθνούς ημέρας Μουσείων, ο Δήμος Καβάλας και η Δημωφέλεια διοργανώνουν εκδήλωση στο Μουσείο Καπνού με θέμα «Το αποτύπωμα της Καβάλας τη δεκαετία του 1930».

Εδώ και αρκετό καιρό η οδός Κασσάνδρου αναπλάθεται. Δεν είναι προσβάσιμη στα οχήματα, αφού ο σχεδιασμός είναι να μετατραπεί σε πεζόδρομο ενώ οι πεζοί μπορούν να τη διασχίσουν με δυσκολία προσέχοντας να μην σπάσουν κανένα πόδι από τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας τοποθετήθηκε αναθηματική πλάκα, εις μνήμην του Αμερικανού μεθοδιστή πάστορα, Έιζα Τζένινγκς, για όσα έπραξε τις ημέρες που ακολούθησαν την Μικρασιατική Καταστροφή, από τον Σεπτέμβρη του 1922, σώζοντας 300.000 ανθρώπους από τη φλεγόμενη Σμύρνη. 

Την Τετάρτη (24/05) έγινε η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση του έργου "Παρεμβάσεις αναβάθμισης δημοσίου χώρου για τη δημιουργία του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου". Στόχος της παρέμβασης είναι η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και η ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας της περιοχής.

Υπεγράφη τη Δευτέρα (22/05) στην κοινότητα του Ζυγού, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Απόστολο Χρόνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, Δημήτρη Κουτσό, η σύμβαση για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του εν λόγω οικισμού. 

Το πρωί του Σαββάτου (20/05), δέκα εθελοντές έβαψαν πέντε στάσεις λεωφορείων από το Κοράλλι έως το τέλος του Παληού προς την Ηρακλείτσα. 

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, και ο εκπρόσωπος της Κοινοπραξίας «Α. Πρασίνης & Σία Ε.Ε.–Τσάντας Παναγιώτης», Αντώνης Πρασίνης, συνυπέγραψαν τη σύμβαση για την εκτέλεση των έργων ανάπλασης της πλατείας στα Ποταμούδια.

Ορκίστηκαν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ως μόνιμοι υπάλληλοι του δήμου Καβάλας, έντεκα εργαζόμενες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ανακοίνωση εξέδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο Τόπος της ζωής μας” Μάκης Παπαδόπουλος, εκφράζοντας τα παράπονα του για την εξέλιξη του φετινού φεστιβάλ “Άδοντες και Ψάλλοντες”.

Από την Τετάρτη (17/05) το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ξανά προπονήσεις αθλητών.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, ενημερώνει τον δήμο Καβάλας με μία ανοιχτή επιστολή, το ΕΚΑΒ Καβάλας

Την Παρασκευή (12/05) η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Καβάλας φύτεψε νέα δέντρα και λουλούδια στο μικρό πάρκο που βρίσκεται στην περιοχή του «Σίγμα».

Οι μαίες του Κέντρου Υγείας Καβάλας και το Κέντρο κοινότητας του Δήμου Καβάλας έκαναν μία δράση στο Δημοτικό Κήπο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας στις 14 Μαΐου.

Σταμάτησαν προσωρινά οι εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού στην παραλία της Καλαμίτσας που από το πρωί της Πέμπτης 11 Μαΐου εκτελούσαν συνεργεία του Δήμου Καβάλας.

12 “γαλάζιες” σημαίες θα έχει φέτος σε παραλίες του ο Νομός Καβάλας.

Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Πολλές εκδηλώσεις και δράσεις έγιναν το βράδυ της Παρασκευής (05/05) στην πόλη της Καβάλας στο πλαίσιο της “Λευκής Νύχτας”.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες στη συντήρηση δεξαμενών και αντλιοστασίων της Καβάλας, βάφοντας τις επιφάνειες και τα δίκτυα εσωτερικών και των εξωτερικών χώρων.

Μετά την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της επέκτασης του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων και την κατασκευή ΜΕΑ, η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως γίνεται ένα διπλό “έγκλημα”.

Αν και οι δημοτικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 8 Οκτωβρίου και παρά το γεγονός ότι μεσολαβούν οι βουλευτικές εκλογές, οι συνδυασμοί των υποψηφίων δημάρχων στην Καβάλα έχουν βάλει τις μηχανές στο φουλ. 

Τι θα κάνει ο Δήμος Καβάλας για να σταματήσει άμεσα ο φόρος αίματος στο Παληό;

Ο Δήμος Καβάλας πριν από λίγες ημέρες παρουσιάσε μία μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χορού στις 29 Απριλίου, θα γίνουν στην Καβάλα εκδηλώσεις με θέμα το χορό το σαββατοκύριακο 29-30 Απριλίου.

Στη συνοικία της Νεάπολης άρχισε η χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, με 100 και πλέον νοικοκυριά να παραλαμβάνουν έναν μικρό καφέ κάδο κουζίνας μαζί με βιοδιασπώμενες σακούλες για τη συλλογή του υλικού.

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε πως θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις 25 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου στις οδούς Κάνιγγος, Σατωβριάνδου και Φαβιέρου λόγω εργασιών για το φυσικό αέριο.

Σελίδες