δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ανέφερε πως έγινε ανασχεδιασμός των διαδικασιών των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου και παρουσίασε τις νέες εγκαταστάσεις τους στο κτήριο-καπναποθήκη πρώην ΕΟΚ.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “ο Τόπος της Ζωής μας” Μάκης Παπαδόπουλος, με αφορμή την απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πάει μέρος των εσόδων των δημοτικών τελών στον ιδιώτη που θα αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.

Για την πολύχρονη κοινωνική του προσφορά βραβεύτηκε σε μια τελετή στη Μεγάλη Λέσχη, ο αιδεσιμότατος π. Θεοχάρης Μέγγας το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 από τη Θρακική Εστία Καβάλας.

Την Παρασκευή (27/01) ο προπονητής του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας Χάρης Παλτόγλου, βράβευσε τον δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολο Μουμτσάκη, για την προσφορά τους στον σύλλογο.

Την Παρασκευή (27/01) ο Δήμος Καβάλας, το Δημοτικό συμβούλιο νεολαίας και πολίτες τίμησαν τη διεθνή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ολοκαυτώματος στο Εβραϊκό μνημείο της Καβάλας.

Ο Δήμος Καβάλας παρέδωσε στο 1ο ειδικό σχολείο και νηπιαγωγείο μία δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για αγορά βιβλίων, ως βραβείο, για το στολισμό του πιο ευφάνταστου Χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Η ΔΕΥΑΚ προχώρησε στη δημιουργία νέου δικτύου ύδρευσης και στην αντικατάσταση σχαρών ομβρίων υδάτων, στην οδό Λάμπρου Πορφύρα, στον Αμυγδαλεώνα, τον Σταυρό, το Πολύστυλο και το Κρυονέρι.

Την κυκλοφορία ενός καινοτόμου παιχνιδιού παζλ, το “Puzzling Places”, από την εταιρία «Realities.io» ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας. Το παζλ κυκλοφορεί στο Meta Quest (Facebook) και στο Playstation Store με μνημεία και τοπόσημα της Καβάλας όπως το Παλιό Υδραγωγείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τη Χερσόνησο της Παναγίας, καθώς και την Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη).

Το πρωί της Πέμπτης (26/01) ο Δήμος Καβάλας προέβη σε ρίψη αλατιού στο εσωτερικό οδικό δίκτυο των οικισμών του Βουνοχωρίου, της Λιμνιάς, της Παλαιάς Καβάλας, των Κορυφών, και του Πολύνερου, για τη διευκόλυνση της κίνησης πεζών και οχημάτων.

Ομάδα στελεχών και εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας επισκέφτηκαν την Καβάλα το διήμερο (23-24/01) στο πλαίσιο του έργου “Τεχνική βοήθεια για τη βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα”, διάρκειας 18 μηνών.

Ο Δήμος Καβάλας την Δευτέρα (23/01) παρουσίασε τις εργασίες που γίνονται στο Περιγιάλι, βάσει της εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης στην νέα περιοχή ανοικοδόμησης, στα ανατολικά της πόλης της Καβάλας. Τα έργα υποδομής αφορούν τη διάνοιξη του οδικού δικτύου, συνολικού μήκους 60.000 μέτρων, από το οποίο έχουν διανοιχτεί περί τα 5.500 μέτρα.

Σύμπραξη των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί για τη δημιουργία μονάδας επεξεργασίας λυματολάσπης μετά την έγκριση του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης της έκθεσης ζωγραφικής της Προέδρου του Ροταριανού Ομίλου "ΝΕΣΤΟΣ", Κορίνας Γκουλούση.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε την χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για το έργο της επέκτασης εκσυγχρονισμού της Εγκατάστασης επεξεργασίας Λυμάτων, της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 7.400.000 ευρώ.

Ο Δήμος Καβάλας αναφέρει πως εγκρίθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης το έργο κατασκευής μονάδας προχωρημένης επεξεργασίας Ιλύος από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας Λυμάτων των Δήμων Καβάλας και Παγγαίου, που θα χρηματοδοτηθεί από τον Πυλώνα Πράσινης Ανάπτυξης.

Νέα ηχητικά συστήματα τοποθετήθηκαν σε κάποιες διαβάσεις πεζών στην Καβάλα για την ομαλή και ασφαλή διέλευση των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Χάλκινο βραβείο τελετή των «Best City Awards 2023» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Ιανουαρίου, απέσπασε ο Δήμος Καβάλας την κατηγορία «Ισόπεδοι και ανισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι».

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Απόστολος Μουμτσάκης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕΑ Καβάλας, Μάκης Κρεμμύδας, θα παρουσιάσουν την Πέμπτη (19/01), στις 11:00, μπροστά από τον Μικρό Μύλο (Βενιζέλου), τα νέα ηχητικά συστήματα, τα οποία θα τοποθετηθούν σε φωτεινούς σηματοδότες της Καβάλας.

Η δημοτική παράταξη του Γιάννη Εριφυλλίδη “Η Καβάλα Μπροστά”, με ανακοίνωση της θέτει ερωτήματα για το πράσινο στην Καβάλα μετά την πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη. Παράλληλα επισημαίνει τις θέσεις της για το ζήτημα.

Ο Δήμος Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει πως έγινε έλεγχος από την υπηρεσία Πρασίνου για να διαπιστωθεί η αιτία που προκάλεσε την πτώση του πεύκου στην πλατεία Καπνεργάτη.

Απομακρύνθηκε από την πλατεία Καπνεργάτη το γλυπτό που είχε φιλοτεχνήσει στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ο φημισμένος Δημήτρης Αρμακόλας.

Ανακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά  41 ατόμων εξέδωσε ο Δήμος Καβάλας.

Εργασίες εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα θα πραγματοποιούνται για το χρονικό διάστημα από 16.01.2023 έως 31.01.2023.

Σε μαθητές και καθηγητές σχολείων της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Κροατίας και της Ιταλίας παρουσιάστηκε το σύστημα ανακύκλωσης του Δήμου Καβάλας, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2023. 

Σύσκεψη των δημάρχων της ΑΜΘ πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή την Παρασκευή (13/11), υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με συζήτηση για τα προβλήματα της κάθε περιοχής.

Οι 5οι κολυμβητικοί αγώνες “Απόστολος Παύλος” ξεκινούν την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Η Δήμος Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει για τις εξελίξεις στις εργασίες για τις παιδικές χαρές στη δημοτική ενότητα Φιλίππων.

Σελίδες