Έντονη συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες για την απώλεια της διοργάνωσης του Πανευρωπαϊκού Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι, που θα γινόταν στην Καβάλα τον Ιούνιο του 2016 και θα έφερνε εκατοντάδες επισκέπτες.

 

Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη αυτή αφαιρεί έσοδα από την τοπική οικονομία και μειώνει την προβολή και το κύρος της πόλης μας, αφού εμφανιζόμαστε να «χάνουμε μέσα από τα χέρια μας» μία προγραμματισμένη αθλητική διοργάνωση.

 

Η πόλη μας έχει μεγάλη παράδοση στο σκάκι, επειδή προσελκύει σχετικές διοργανώσεις με διεθνή εμβέλεια και αποτελεί έναν σημαντικό «πρεσβευτή» του Δήμου Καβάλας. Και όλα αυτά χάρη στον κόπο, την επιμονή και τον εθελοντισμό των ανθρώπων του.

 

Στην ανακοίνωσή μας της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου εμείς κάναμε απλά την διαπίστωση ότι χάθηκε μία διοργάνωση, δεν αποδώσαμε ευθύνες. Η συζήτηση όμως που άνοιξε θέτει πλέον και τις ευθύνες που υπάρχουν για την απώλειά της.

 

Όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι συμπολίτες μας αναρωτιούνται: δεν υπάρχει καμία ευθύνη; Πουθενά και σε κανέναν; Για την ακύρωση «φταίνε» αποκλειστικά οι ιδιώτες διοργανωτές οι οποίοι έκαναν απλά τη δουλειά τους και επέλεξαν τελικά τη Χαλκιδική;

 

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, ώστε η δική μας «προσφορά» (ως πόλη που επιθυμεί να προσελκύσει μία πανευρωπαϊκή διοργάνωση) να είναι πιο ενδιαφέρουσα;

 

Εμείς επιμένουμε ότι ο Δήμος, από τη θεσμική του θέση, είναι ανάγκη να μπαίνει μπροστά σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και να στηρίζει ουσιαστικά κάθε πρωτοβουλία προς όφελός της.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος