Ορίστηκαν από τη ΝΔ οι ακριβείς διευθύνσεις στις οποίες θα λειτουργήσουν τα εκλογικά κέντρα για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος στις 22 και στις 29 Νοέμβρη.

 

Στο νομό Καβάλας, τα 13 εκλογικά κέντρα που προβλέπονταν αρχικώς, έχουν αυξηθεί σε 15 και προβλέφθηκε καλύτερη γεωγραφική κατανομή μέσα στον Δήμο Καβάλας καθώς κι ένα επιπλέον σημείο στο Δήμο Νέστου.

 

Αναλυτικά, εκλογικά κέντρα θα στηθούν στην πόλη της Καβάλας (1 σημείο με 6 έως 8 κάλπες), σε Νέα Καρβάλη, Κρηνίδες, Ζυγό, Χρυσούπολη (2 κάλπες), Λεκάνη, Κεραμωτή, Νέα Καρυά, Ελευθερούπολη (2 κάλπες), Μουσθένη, Νικήσιανη, Νέα Πέραμο, Γαληψό, Λιμένα και Λιμενάρια.

 

Τα ακριβή σημεία στα οποία θα λειτουργεί η κάλπη και θα υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής, έναντι πληρωμής, φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

 

Στα περισσότερα εκλογικά κέντρα θα στηθεί μία κάλπη, εκτός κι αν η τοπική οργάνωση αποφασίσει διαφορετικά κι έτσι δεν αποκλείεται οι κάλπες στο τέλος να αυξηθούν, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την πρώτη Κυριακή.

 

Ανοιχτό είναι επίσης το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν περισσότερα εκλογικά κέντρα, σε περιοχές που σήμερα δεν έχουν προβλεφθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των οδηγιών που έχει εκδώσει τις προηγούμενες ημέρες η ΝΔ, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου μπορεί να λάβει μέρος ο καθένας, όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών, ασχέτως αν είναι μέλη ή όχι της ΝΔ, αρκεί να πληρώσουν 3 ευρώ για την συμμετοχή τους.

 

Μπορούν να ψηφίσουν οπουδήποτε, ακόμη και σε άλλη εκλογική περιφέρεια από αυτήν που ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές αλλά αν υπάρξει δεύτερος γύρος, πρέπει να ξαναψηφίσουν στο ίδιο εκλογικό κέντρο που θα έχουν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή. Την δεύτερη Κυριακή όμως συμμετέχουν στην ψηφοφορία χωρίς αντίτιμο.

 

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο).

 

Έχει ενδιαφέρον μια προσθήκη που έγινε προ ημερών στην αρχική ανακοίνωση της ΝΔ:

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.