Ελευθερούπολη

Πλήθος κόσμου και αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι βρέθηκαν στην παρέλαση που έγινε στην Ελευθερούπολη του Δήμου Παγγαίου τη Δευτέρα, για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η Ελευθερούπολη συνεχίζει να μεγαλώνει την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια με σημαντικές διοργανώσεις στίβου που διοργανώνει.

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου ένα αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε και δάγκωσε 7χρονο μαθητή που έφευγε από το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Ελευθερούπολης.

Την Κυριακή (04/02) ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης έκοψε τη βασιλόπιτα του, με τον πρόεδρο του συλλόγου, κ. Αργύρη Βανδουλάκη να ενημερώνει και για τις δράσεις του συλλόγου για το 2024.

Εκοιμήθη την Τετάρτη (31/01), ο κληρικός της Ιεράς Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως, π. Δημήτριος Χουρναζίδης σε ηλικία 67 ετών. 

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, θύμισε μέσα από το αρχειακό υλικό του Κώστα Παπακοσμά, την εποχή που παραχωρήθηκε η έκταση για τη δημιουργία σύγχρονου σταδίου στην Ελευθερούπολη.

Ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Παγγαίου στο κέντρο της Ελευθερούπολης. 

Την τελευταία του πνοή άφησε 61χρονος από την Ελευθερούπολη Καβάλας, μετά από ανακοπή καρδιάς, περιμένοντας το ασθενοφόρο. 

Ο Δημήτρης Λυμπεράκης καταγγέλει ένα περιστατικό που συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης (29/11) στην Ελευθερούπολη.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Λύκειο Ελευθερούπολης, ευχαριστώντας το τυπογραφείο του Αθανάσιου Κοψίδα, που έκανε δωρεά στο σχολείο, τυπώνοντας αποφθέγματα τα οποία μπήκαν στα σκαλοπάτια του διδακτηρίου.

Την 111η επέτειο της Απελευθέρωσης της γιόρτασε η Ελευθερούπολη στον Ιερό Ναό του Αγ Νικολάου.

Τρία δημοτικά σχολεία της Ελευθερούπολης θα διοργανώσουν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, στις 17:00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Στάδιο Ελευθερούπολης, με τα έσοδα να δίνονται σε σχολείο της Καρδίτσας που επλήγη από τις πλημμύρες.

Με την εκλογή βοηθών Επισκόπων συνεχίζεται το απόγευμα της πρώτης ημέρας της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. Ο Αρχιμανδρίτης, Απόστολος Καβαλιώτης, εξελέγη βοηθός Επίσκοπος υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας. 

Προπονητική συνάντηση θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου.

Σύσκεψη έγινε την Τετάρτη (06/09) στην Ελευθερούπολη, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστου Μέτιου και του δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023, η πυροσβεστική υπηρεσία της Ελευθερούπολης επιχείρησε να εντοπίσει αν υπάρχει φωτιά σε εξέλιξη στο χωριό Μελίσσα του Δήμου Παγγαίου.

Επιστολή αγανάκτησης προς το KavalaNews.gr απέστειλε πολίτης της Ελευθερούπολης, με την οποία κάνει γνωστή την επίθεση που δέχτηκε από αδέσποτα σκυλιά, προσθέτοντας την αδιαφορία, όπως τονίζει, του Δήμου Παγγαίου.

Στη Λευκή Νύχτα και τη συναυλία του Γιάννη Κότσιρα, την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, αναφέρεται ο δήμος Παγγαίου λέγοντας ότι «Ο Δήμος Παγγαίου είναι στα καλύτερα του!».

Στην Ελευθερούπολη έκανε την εμφάνισή του την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023 ο Γιάννης Κότσιρας.

“Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ότι κλείνουν οι τράπεζες η μία μετά την άλλη που είναι πολύ σημαντικό για μία αγορά. Χάνονται οι λόγοι για να κατέβει κάποιος από τα γύρω χωριά στην Ελευθερούπολη, κάτι που κάνει κακό και στην αγορά”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο κεντρικό magazino του KavalaNews 102,8 και τον Ευριπίδη Ταρασίδη, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου της Ελευθερούπολης, Παναγιώτης Παπαευαγγέλου.

Στην Ελευθερούπολη και τη Νέα Καρβάλη θα βρεθεί το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Super League της ΑΕΚ, το διήμερο (15-16/07).

Κλείνει την Παρασκευή 14 Ιουλίου το κατάστημα της Alpha bank στην Ελευθερούπολη. Από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι θα εργάζονται στο κατάστημα της Καβάλας στην οδό Ομονοίας.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου, Χρήστος Μποσμπότης, μοιράζεται κάποιες φωτογραφίες με τους αφανείς ήρωες των Πανελληνίων αγώνων στίβου Κ16 που διεξήχθησαν στην Ελευθερούπολη.

Σελίδες