«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμετάλλευσης και της εργασιακής ζούγκλας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Καπνεργάτη στο πλαίσιο περιοδείας του (δες ΕΔΩ).

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με συνθήματα από τους απολυμένους στα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα.

 

Κατά την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε:

 

«Μέσα από την υπόθεση της εταιρίας των Λιπασμάτων η Καβάλα έγινε παράδειγμα προς αποφυγή. Να δουν, πώς το 2022, η διαπλοκή της οικονομικής με την πολιτική εξουσία διαμορφώνει όρους μαζικών απολύσεων και παράνομου πλουτισμού για τους ιδιοκτήτες με τις πλάτες της κυβέρνησης.

 

Βιώνετε την εξαπάτηση και ήσασταν στο στόχαστρο. Με μάχη που δώσατε επαναπροσληφθήκατε αλλά ένα ωραίο πρωί βρεθήκατε έξω από τη δουλειά σας, με την πλάτη των κυβερνώντων αλλά και των τοπικών κομματικών παραγόντων που έχουν φτιάξει αυτή τη φάμπρικα της αναξιοκρατίας και της εκμετάλλευσης, προκειμένου να μπορούν να κάνουν κάποια μικρά ρουσφέτια με αντάλλαγμα ένα κομμάτι ψωμί σε κάποιους που πραγματικά το έχουν ανάγκη».

 

Ο τόπος έχει ανάγκη για δικαιοσύνη. Στον τόπο δεν θα επιστρέψει μόνο η δικαιοσύνη αλλά θα εφαρμοστούν και οι νόμοι. Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και εσείς στις εργασίες σας».

 

 

 

«Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα όλα αυτά τα χρόνια απέναντι σε πολιτικές που προσβάλλουν όλους τους εργαζόμενους. Είναι η ώρα οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν ένα πλαίσιο ελάχιστης προστασίας. Έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση ανδρείκελο επιχειρηματικών συμφερόντων. Σας καλωσορίζουμε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα, Νίκος Βογιατζίδης.

 

Επίσης ο κ. Βογιατζίδης του έδωσε επιστολή με την οποία ζητά, να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεία στο δικαστήριο στις 24 Μαΐου όπου θα εκδικαστούν οι ομαδικές απολύσεις.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, ΜανώληςΚελαϊδάκης είπε ότι:

 

«Ήμαστε 185 απολυμένοι και τρεις είναι σε επίσχεση, κατά παράβαση κατά παράβαση όλης της εργατικής νομοθεσίας, κατά παράβαση της σύμβασης λειτουργίας των εγκαταστάσεων και δυστυχώς κάνοντας μεγάλες εκπτώσεις στην ασφάλεια. Δεν υπάρχει πλέον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό μέσα στις εγκαταστάσεις ώστε να διαφυλάσσει όλα αυτά που διαφυλάσσουμε εμείς».

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων της ΒΦΛ, Γιάννης Παναγιωτίδης είπε στον κ. Τσίπρα: «Τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε είναι τεράστια. Δεν τα βγάζει πέρα ο χαμηλοσυνταξιούχος. Μειώνουν το φαγητό τους για να πληρώσουν φάρμακα. Πρέπει να σκύψετε πάνω από τους συνταξιούχων».

 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε και τα αιτήματα των ανεμβολίαστων εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας που τέθηκαν σε αναστολή.

 

Επίσης την πλατεία Καπνεργάτη τον υποδέχθηκε και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.