Πετρέλαια

Μια ακόμα δικαστική "μάχη" έδωσαν οι 146 κατηγορούμενοι πρώην εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας. 

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα πετρέλαια εκφράζει το Σωματείο Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Καβάλας.

Στο πλευρό των εργαζομένων στα πετρέλαια βρίσκεται και το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Στις 143 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου, με πάνω από 80% αυτών να είναι σε φυσικό αέριο, διαμορφώθηκε η μέση ημερήσια παραγωγή της Energean  στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στην ανακοίνωση της Ενεργειακής Αιγαίου σχετικά με τις υποψηφιότητες εργαζομένων της εταιρείας σε δημοτικούς συνδυασμούς απαντά το σωματείο.

Στον βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη και στις δηλώσεις ότι όταν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα πετρέλαια στον Πρίνο απαντά μέσα από τον KavalaNews 102,8 ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας σύμφωνα με την οποία η επίσχεση εργασίας στα πετρέλαια της Καβάλας στην οποία προχώρησαν πριν από ενάμιση χρόνο οι εργαζόμενοι αναφέρεται η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο τους.

Έξω από τα δικαστήρια από τις 9:00 το πρωί βρέθηκαν εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία της Καβάλας σε ένδειξη συμπαράστασης στους απολυμένους από τα πετρέλαια.

Όπως ανακοίνωσε η Εγνατία Οδός Α.Ε διενεργούνται εκτροπές από τους ενδιάμεσους κόμβους (Ασπροβάλτας, Ρεντίνας, Βαγιοχωρίου και Προφήτη προς την Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας προς Θεσσαλονίκη.

Στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας άρχισε το πρωί της Τρίτης η εκδίκαση των δύο πρώτων υποθέσεων για τις απολύσεις στα πετρέλαια. 

Την Τρίτη 22/11 γίνεται δική στα πλαίσια των διώξεων που δέχονται οι εργαζόμενοι στα πετρέλαια. 

«Η Ενεργειακή παραβιάζει τη σύμβαση παραχώρησης, με την ανοχή της Κυβέρνησης» τονίζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

Απαντήσεις σχετικά με τα αίτια της έκρηξης και της φωτιάς που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στις χερσαίες εγκαταστάσεις της Energean στη Νέα Καρβάλη, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης που είχε καταθέσει.

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κύρωση της έκτης τροποποίησης της από 23 Νοεμβρίου 1999 Σύμβασης περί εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή του Θρακικού Πελάγους που έχει καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Αναδόχων εταιρειών, σύμφωνα με τον βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη.

Εκδήλωση συμπαράστασης στους απολυμένους της ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΛ πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 10:00 το πρωί ώρα Αγγλίας 12:00 ώρα Ελλάδας έξω από τα γραφεία της Energean με πρωτοβουλία της Earth Strike UK, της Περιβαλλοντικής Επιτροπής IWW και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (PEF).

Στην Καβάλα βρίσκεται η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στην Καβάλα απεικονίζεται σε ένα βίντεο διάρκειας 3,5 λεπτών. Το βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται επαγγελματίες της Καβάλας να συνομιλούν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να του εκθέτουν τα προβλήματά τους.

«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμε

Την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων της πυρκαγιάς που ξέσπασε στις χερσαίες εγκαταστάσεις της «Energean» καθώς και την κατεπείγουσα ανάγκη

Ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Ενέργειας καταθέτουν βουλευτές του ΚΚΕ με θέμα την φωτιά που ξέσπασε στα Πετρέλαια Καβάλας (δες

Παρεμβάσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησαν οι πρόεδροι των Σωματείων Εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας, εκπροσωπώντας τ

«Ήρθατε στην πόλη των ομαδικών απολύσεων».

«Tο Σωματείο μας νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει όσους συνδράμαν για την ομαλή διεξαγωγή της ημερίδας «η Καβάλα μπροστά στην ανάπτυξη ή την φτωχοποίηση της», τη

«Το πόρισμα του υπουργείου δεν μιλούσε γενικά και αόριστα για τις εγκαταστάσεις όπως λέει η εταιρεία αλλά φωτογράφιζε τη δεξαμενή που πήρε φωτιά», λέει στον KavalaNews 102.8 ο δικηγόρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας και αντιδήμαρχος, Λεωνίδας Παππάς. 

«Το πόρισμα του υπουργείου έλεγε ότι η δεξαμενή που πήρε φωτιά είχε αρκετά προβλήματα και υποδείκνυε να ελεγχθεί η στατικότητα της» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια Μανώλης Κελαϊδάκης. 

«Η έρευνα που θα γίνει θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα» λέει στον KavalaNews 102,8 ο εκπρόσωπος Τύπου της Energean, Σωτήρης Χιωτάκης σε δηλώσεις του στον απόηχο της πυρκαγιάς σε δεξαμενή των πετρελαίων, αφήνοντας να εννοηθεί ακόμα και αυτό της δολιοφθοράς. 

Εμμένει στην αρχική του δήλωση ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης σχετικά με το ότι η Ενεργειακή δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων (δες ΕΔΩ) μετά την φωτιά που προκλήθηκε σε δεξαμενή στα Πετρέλαια Καβάλας. 

«Το Σάββατο (9/4) το βράδυ, εκδηλώθηκε μεγάλη σε έκταση και διάρκεια φωτιά σε δεξαμενή των Εγκαταστάσεων Πετρελαίων Καβάλας και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν με

Σελίδες