Λιπάσματα Καβάλας

Η βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου, βρέθηκε στον Άρειο Πάγο, μαζί με τους απολυμένους των λιπασμάτων Καβάλας και τόνισε πως ο αγώνας τους θα δικαιωθεί.

Το ΚΚΕ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στο εργοστάσιο λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως 7 μήνες μετά την προηγούμενη φωτιά στο εργοστάσιο και περίπου 1 χρόνο μετά το εργατικό δυστύχημα που συνέβη, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νέα Αριστερά, Νάσο Ηλιόπουλο, είχαν σωματεία εργαζομένων των πετρελαίων και των λιπασμάτων στην Καβάλα.

Συνάντηση είχαν τη Δευτέρα (15/01), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, οι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων της Καβάλας.

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είχε συνάντηση τη Δευτέρα (08/01), στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό, με την Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας και το Σωματείο Υπαλλήλων και Εργατοτεχνιτών Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας.

“Θα πρέπει όλοι μας άμεσα να επιστρέψουμε στις θέσεις εργασίας μας. Θα πρέπει να αποδεχθούν πλέον όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι η μία και ενιαία εργοδοσία που λειτουργεί το εργοστάσιο μέσω παρένθετων εταιριών δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές μας και να παραβιάζει ατιμώρητη τον νόμο”, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους οι απολυμένοι εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων, που δικαιώθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Θράκης.

Οριστικά άκυρες κρίθηκαν οι πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα. Ο αγώνας τον απολυμένων από τα Λιπάσματα Καβάλας δικαιώθηκε μετά την τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου.

Το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα αναμένεται να επισκεφθεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την περιοδεία του στη Θράκη σήμερα και αύριο.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 30χρονου εργαζόμενου στα Λιπάσματα Καβάλας εξέδωσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Καβάλας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Η δικαιοσύνη με τη χθεσινή της απόφαση ( 21/07/2022 ) στα δικαστήρια της Καβάλας έκρινε ένοχο τον Προϊστάμενο Διοικητικών Υπηρεσιών των Λιπασμάτων Καβάλας κ. Γεώργιο Τσιλίκα

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά το ατύχημα εργαζόμενου στο εργοστάσιο.

«Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν στο συμβάν», λέει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας.  

Την άμεση επιστροφή των εργαζομένων στις δουλειές τους οι οποίοι απολύθηκαν από τα λιπάσματα και τα πετρέλαια ζήτησε από την κεντρική πλατεία της Καβάλας όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου 14 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Η Καβάλα, αυτή η πόλη των αγώνων έγινε συνώνυμο της εργασιακής εκμε

Την άρση της ασυλίας της βουλευτού Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου συζητά αύριο Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από καταγγελία δημοσιογράφου στην εισαγγελία ότι χρησιμοποιεί τη βουλευτή της ιδιότητα για να ασκήσει αθέμιτες πιέσεις στην εταιρεία Λιπασμάτων της Καβάλας υπέρ των εργαζόμενων. 

«Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων  και η Energean oil απολύουν και πετάνε στο δρόμο τους παλιούς και έμπειρους εργαζόμενους και τους αντικαθιστούν με φθη

«Σήμερα, οι 133 εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου στα Λιπάσματα Καβάλας απολύονται ομαδικά από την εταιρία του Λαυρέντη Λαυρ

Για εμπαιγμό των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας από τον Υπουργό Εργασίας, κάνει λόγο η τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό είχε το Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιουλίου στο πλαίσιο της περιοδείας του σ

Συνεχίζεται η αγωνία των εργαζομένων μετά τη νέα ημερομηνία για την εκδίκαση της αγωγής κατά της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας. 

 

Την Παρασκευή (14/5) το  Σωματείο Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας κλήθηκε να συμμετάσχει στο Υπουργείο Εργασίας για τη διαπραγμάτευση 133 ομαδικών απολύσεων.

Με ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», Κώστας Χήτας βάζει θέμα για την «διασφάλιση

«Οι Κρατικές Αρχές δεν έχουν ακόμη επέμβει σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά σκάνδαλα που εξελίσσεται στα Λιπάσματα Καβάλας» τονίζει η Ομοσπ

Νέα δεδομένα στην υπόθεση Λαυρεντιάδη προέκυψαν στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλλε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

Σε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, για την καταβολή των αποδοχών έξι μηνών σε 135 εργαζόμενους στα Λιπάσματα

"Ένα σκάνδαλο αποκάλυψε άθελα του (;) ο Υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου απαντώντας στις επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Άλλο ένα πρόστιμο επιβλήθηκε στη βιομηχανία λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη, αυτή τη φορά για τη μονάδα φωσφορικού οξέως

 

Οι τακτικές και οι μεθοδεύσεις του επιχειρηματία Λαυρεντιάδη στην υπόθεση των Λιπασμάτων είναι γνωστές σε όλους, έχουν δε επικυρωθεί με δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.

Σελίδες