«Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η αδιαφορία της εργοδοσίας Λαυρεντιάδη για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, είναι παράγοντες που οδήγησαν στο συμβάν», λέει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας (δες ΕΔΩ).  

 

«Το εργατικό ατύχημα στη Βιομηχανία Λιπασμάτων, με έναν εργαζόμενο σε κρίσιμη κατάσταση λόγω έκρηξης σε αντλία με καυστικά οξέα, αποδεικνύει όσα εδώ και καιρό καταγγέλλουμε», τονίζει.

 

Αναλυτικά όσα λέει η κ. Ελευθεριάδου:  

 

«Το εργοστάσιο -με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης- λειτουργεί χωρίς μόνιμο προσωπικό (παρανόμως), με απολυμένο την πλειοψηφία του έμπειρου προσωπικού, με άθλιες συνθήκες εργασίες, ασυντήρητες εγκαταστάσεις, έλλειμμα ουσιαστικών ελέγχων, εργοδοτική αυθαιρεσία κτλ..

 

Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η αδιαφορία της εργοδοσίας Λαυρεντιάδη για την ασφαλή λειτουργία του εργοστασίου, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, είναι παράγοντες που οδήγησαν στο συμβάν.

 

Ζητώ να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες για το ατύχημα.

 

Επιβάλλεται να επιστρέψει...χθες, το έμπειρο προσωπικό που απολύθηκε παρανόμως. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

 

Καλώ το αρμόδιο Υπουργείο να αναλάβει, δράση και να προβεί σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

 

Θέλω να ευχηθώ στον εργαζόμενο που τραυματίστηκε, ταχεία ανάρρωση και  γρήγορη επάνοδο, καθώς και να δηλώσω τη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους του και την οικογένειά του».