ΒΦΛ

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες από το νωρίς το πρωί της Παρασκευής 26 Μαΐου από κατοίκους της Νέας Καρβάλης για αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μήνυση κατά της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πρόκειται να καταθέσει ο Δήμος Νέστου για την παρέμβαση στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης στις πηγές του Παραδείσο.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του, αναφέρει μεταξύ άλλων την απάντηση του υφυπουργού Εργασίας Παναγιώτη Τσακλόγλου, στην ερώτηση του βουλευτή Λεωνίδα Στολτίδη στη Βουλή για το θάνατο εργαζόμενου στη ΒΦΛ.

Την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων στα Λιπάσματα απαιτεί το ΜέΡΑ25

Το ΚΚΕ έθεσε ερώτημα προς τον υπουργό Εργασίας για το τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για την διαλεύκανση της υπόθεσης του δυστυχήματος στη ΒΦΛ, τονίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Τον Ιούλιο του 2022 το ΚΚΕ είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα και με ανακοίνωση του ενημερώνει για τις απαντήσεις που δέχθηκε.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Καβάλας διοργάνωσαν τα εργατικά σωματεία με αφορμή τον χαμό του 30χρονου εργαζομένου στα λιπάσματα, το απόγευμα της Πέμπτης (22/12).

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΣΕΕ με αφορμή το χθεσινό εργατικό δυστύχημα στην Καβάλα.

Σήμερα ένας εργάτης στην Καβάλα δεν γύρισε στο σπίτι του μετά τη βάρδια στο κάτεργο της ΒΦΛ. Έναν νέο άνθρωπο δεν θα τον ξαναδούνε οι δικοί του άνθρωποι, οι συνάδελφοί του.

Το θύμα, εργαζόμενος 30 χρονών, φέρεται να κλήθηκε να κάνει συντήρηση σε ένα μηχάνημα, το οποίο αποδείχτηκε ότι ήταν εν λειτουργία

Στο εργοστάσιο των λιπασμάτων την Τετάρτη 21/12 σκοτώθηκε συνάδελφος. Εκφράζουμε τον βαθύ μας πόνο και τα συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους, σε όλους τους συναδέλφους του στα λιπάσματα.

Οργή και οδύνη για την απώλεια του συναδέλφου μας!

Δεν ήταν λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια έχουμε εκφράσει τις σοβαρότατες ανησυχίες μας για το αν και κατά πόσο στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας

Σκληρές αιχμές σε βάρος της εργοδοσίας στα λιπάσματα αφήνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θάνατο ενός εργάτη στη διάρκεια της βάρδιάς του. 

Με ανακοίνωση της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση επισημαίνει πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος παραδέχτηκε πως στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Με καθυστέρηση 3 μηνών, απάντησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος (το Υπουργείο Εργασίας δεν καταδέχτηκε!)

Αποπνικτική και πάλι η ατμόσφαιρα στο Χαλκερό και τη Νέα Καρβάλη. Νέφος που προερχόταν από τα φουγάρα της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου είχε πνίξει την ευρύτερη περιοχή.

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει τη δικαίωση του επίμονου και επίπονου αγώνα των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας

Με την απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες κρίνονται άκυρες όλες οι απολύσεις των εργαζομένων στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

Συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στα Λιπάσματα και στα Πετρέλαια Καβάλας πραγματοποίησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην Καβάλα.

«Απαράδεκτες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα-Συνεχόμενα εργοδοτικά εγκλήματα» καταγγέλλει με κοινοβουλευτική παρέμβασή του το ΚΚΕ.

«Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν στο συμβάν», λέει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας.  

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται εργαζόμενος στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά από ατύχημα μετά από έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα.

Ενώνουμε τις φωνές μας απέναντι σε μια κυβέρνηση που βάλει κατά των εργαζομένων. λέει στον ΚavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα Νίκος Βογιατζίδης. 

Ο Σύλλογος Γυναικών Καβάλας συμμετέχει στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου. 

 

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου  η μαραθώνια δίκη των διευθυντικών στελεχών στα Λιπάσματα Καβάλας μετά από μήνυση για ψευδή καταμήνυση που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι για την υπόθεση της φωτιάς που ξέσπασε το 2016 στην περιοχή του ΕΣΚΙ ΚΑΠΟΥ. 

Σελίδες