εργατικό ατύχημα

“Καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα αρνητικά ρεκόρ στα εργατικά δυστυχήματα. Οι νεκροί εργαζόμενοι είναι 85 το 1ο εξάμηνο του 2023, ενώ το 2022 θεωρήθηκε χρονιά έκρηξης και πολλαπλασιασμού των εργατικών δυστυχημάτων με την καταγραφή 104 νεκρών εργαζομένων. Ήδη για το πρώτο εξάμηνο του 2023 το εύρημα της έρευνας είναι συγκλονιστικό, καθώς 85 άνθρωποι σκοτώθηκαν ήδη στη δουλειά τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΟΣΕΤΕΕ.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζόμενων Τεχνικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, εξέδωσε ανακοίνωση και χαρακτηριστικά αναφέρει “με νέο ιστορικό μαύρο ρεκόρ συνεχίζεται η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής στους χώρους εργασίας στην χώρα μας. 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη δουλειά τους στο διάστημα 22 έως 29 Μαΐου 2023. Από τις αρχές του 2023 μετράμε 71 απώλειες.”

Προς τον Υπουργό  Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, για το θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα στη βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων Καβάλας:

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το εργατικό ατύχημα στα Λιπάσματα Καβάλας προχωρά του ΠΑΣΟΚ.

Έξω από τις εγκαταστάσεις της ΒΦΛ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων μετά το ατύχημα εργαζόμενου στο εργοστάσιο.

«Ο κίνδυνος για θανατηφόρο δυστύχημα είναι "παρών". Οι μεθοδεύσεις με τις ομαδικές απολύσεις, η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, οδήγησαν στο συμβάν», λέει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου με αφορμή το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας.  

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύεται εργαζόμενος στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων μετά από ατύχημα μετά από έκρηξη αντλίας με καυστικά οξέα.

Σύσκεψη μεταξύ των Προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και αντιπροσώπου της ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποιήθηκε σήμερα την 21-09-2020 ημέρα Δευτέρα

Τη ζωή του έχασε το πρωί της Τετάρτης 15 Ιουλίου ένας 55χρονος χειριστής μηχανημάτων κάτοικος Λιμένα στο λατομείο που εργαζόταν. Το δυστύχημα συνέβη εν ώρα εργασίας καθώς το μηχάνημα που χειριζόταν ο 55χρονος έπεσε μέσα στο λατομείο σε μεγάλο βάθος.

Η εταιρία ΒΙΚΡΕ Α.Ε. δηλώνει την βαθιά της λύπη για την απώλεια ζωής εργαζόμενου σε εργολαβική εταιρία, η οποία είχε αναλάβει βιομηχανικές εργασίες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Αμισιανά Καβάλας

Τη ζωή του έχασε το πρωί της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου εργαζόμενος σε επιχείρηση στην περιοχή των Αμισιανών στην Καβάλα όταν την ώρα που εργαζόταν στο γερανό έπεσε στο κενό από μεγάλο ύψος