Την άρση της ασυλίας της βουλευτού Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνιας Ελευθεριάδου συζητά την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μετά από καταγγελία δημοσιογράφου στην εισαγγελία ότι χρησιμοποιεί τη βουλευτή της ιδιότητα για να ασκήσει αθέμιτες πιέσεις στην εταιρεία Λιπασμάτων της Καβάλας υπέρ των εργαζόμενων. 

 

Η κ. Ελευθεριάδου σχολιάζοντας την είδηση αναφέρει τα εξής: 

 

Αύριο, Τετάρτη, θα συζητηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής το αίτημα άρσης βουλευτικής μου ασυλίας, κατόπιν μηνύσεως που κατέθεσε δημοσιογράφος διότι, όπως λέει, με τις συνεχείς ερωτήσεις που καταθέτω στα αρμόδια Υπουργεία για το φλέγον ζήτημα του τρόπου λειτουργίας της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ιδιοκτησίας του υπόδικου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ασκώ «αθέμιτες πιέσεις» σ’ αυτήν! 

 

Ο εν λόγω κύριος  ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζοντας (σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών) ότι ο ναζιστικός χαιρετισμός των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής, φασιστικής οργάνωσης ήταν…αρχαιοελληνικός. 

 

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο μηνυτής μου, με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, έγραφε μέχρι την άνοιξη του 2020 πύρινα άρθρα κατά του Λαυρεντιάδη, για τον οποίο υπονοούσε μέχρι και μία ιδιότυπη ασυλία από μεριάς της Κυβέρνησης της ΝΔ.

 

Αυτά για το ποιόν του μηνυτή.

 

Σύμφωνα, λοιπόν με τον εν λόγω κύριο, χρησιμοποιώ τη βουλευτική μου ιδιότητα «σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», για να αποκομίσω ίδιον όφελος, καθώς παράλληλα είμαι δικηγόρος του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας!

 

Ας ξεκαθαρίσουμε (ξανά) μερικά πράγματα:

 

Είμαι μάχιμη δικηγόρος, με ειδίκευση στο εργατικό δίκαιο και θα παραμείνω έτσι μέχρι τέλους. Είμαι περήφανη που έδωσα στο πλάι των αγωνιστών εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας ένα νικηφόρο αγώνα που στην αρχή φαινόταν άνισος. 

 

Είμαι περήφανη που χαίρω εκτίμησης από ανθρώπους που μάχονται για την αξιοπρέπειά τους, για τις οικογένειες τους, για το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία. Ένα δικαίωμα που καταπατάται βάναυσα από τον Λαυρεντιάδη και τους συν αυτώ, με την ανοχή της Κυβέρνησης της ΝΔ και με τις άθλιες μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας που, στην καλύτερη, αδιαφορεί, στη χειρότερη νομοθετεί προς όφελος αυθαίρετων εργοδοτών.

 

Αν νομίζει ο μηνυτής μου-ή όποιος άλλος στηρίζει τις ασυναρτησίες της μήνυσής του- ότι θα φοβηθώ και θα σταματήσω να καταθέτω ερωτήσεις στο ελληνικό Κοινοβούλιο, θέτοντας επί τάπητος τις εργατικές αυθαιρεσίες, τις ομαδικές απολύσεις, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, τις παράνομες πρακτικές με τις παρένθετες εταιρείες κτλ. (ο κατάλογος είναι μεγάλος), γελιέται!

 

Η μήνυση ενός δημοσιογράφου που με κατηγορεί για θέματα τα οποία μέχρι πρότινος έθιγε σε άρθρα του, για ζητήματα που δεν έχουν άμεση σχέση με αυτόν ( ; ), προκαλεί πολλά ερωτήματα, τα οποία πρέπει να βγουν στην επιφάνεια. Γιατί μηνύομαι από ένα δημοσιογράφο με έδρα την Αθήνα, για ένα ζήτημα που αφορά μία βιομηχανία στην Καβάλα; «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια» θα πει κάποιος.

 

Θα ήθελα πάντως, να τον ευχαριστήσω, καθώς θα μου δοθεί η ευκαιρία να αναφερθώ στην Ολομέλεια της Βουλής, για όση ώρα χρειαστεί, για όλες τις ερωτήσεις που έχω καταθέσει και αφορούν τη Βιομηχανία Λιπασμάτων και τις παράνομες πρακτικές Λαυρεντιάδη! Τέτοιο Χριστουγεννιάτικό δώρο, ούτε ο Άι Βασίλης! 

 

Για να το συνοψίσω: Σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ".