Βουλή

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, για το νομοσχέδιο «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό», ανέφερε ότι η διεθνής αγορά των οπτικοακουστικών και του κινηματογράφου αποτελεί μια τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα. 

Στη Βουλή μίλησε για την επίθεση που δέχτηκε, αλλά και γενικότερα για τα φαινόμενα βίας, η βουλευτής Καβάλας, Αγγελική Δεληκάρη.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Λύση, για την επίθεση που δέχτηκε ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Γραμμένος, από τον ανεξάρτητο βουλευτή (πρώην βουλευτής Σπαρτιατών, Κωνσταντίνο Φλώρο). Δείτε τι συνέβη ΕΔΩ.

Επίθεση δέχθηκε μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών που τώρα είναι ανεξάρτητος.

Ένταση επικράτησε στη Βουλή, μετά από τοποθέτηση του βουλευτή της “Νίκης”, Νίκου Παπαδόπουλου, για το χαστούκι που δέχτηκε η βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη.

Για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής των πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων μίλησε στην ολομέλεια της Βουλής ο Γιάννης Πασχαλίδης.

Στην ομιλία που έδωσε στη Βουλή, ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις», τόνισε για τους αγρότες πως “τους ανθρώπους του μόχθου που αγωνίζονται σε δύσκολες συνθήκες για τα προς το ζην, τους καταλαβαίνουμε απόλυτα. Από την πρώτη στιγμή που η ΝΔ ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, βρίσκεται διαρκώς δίπλα τους.”

Βουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν ερωτήματα στη Βουλή, για το κατάστημα των ΕΛΤΑ Λιμεναρίων, αλλά και για άλλα καταστήματα ΕΛΤΑ της Θάσου που είτε έκλεισαν είτε υποβαθμίστηκαν.

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, έδωσε ομιλία στη Βουλή, για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “η μεταρρύθμιση που θα γίνει είναι προσαρμοσμένη στα δεδομένα της σημερινής κοινωνίας και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και την εμπιστοσύνη αυτών προς την δικαστική εξουσία”

Νόμο του κράτους αποτελεί η ισότητα στον γάμο ανεξαρτήτως φύλου καθώς με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ερώτηση στη Βουλή και στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων στην προοπτική εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στη Λεκάνη Καβάλας, έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ερώτηση στην βουλή κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, σχετικά με τις υποδομές του γηπέδου του Α.Ο. Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη»

Ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, στην ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο “Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης”, του Υπουργείου Παιδείας, για να υποστηρίξει το νομοσχέδιο, μίλησε για την ιστορία της ζωής του διάσημου κωμικού ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ.

Η Γ’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Καβάλας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα, από τις (14/12) έως τις (16/12).

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές της Γ τάξης του πρώτου γυμνασίου Καβάλας από τ

Ομιλία Γιάννη Πασχαλίδη επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει διάφορες διαδικαστικές διατάξεις

Τη σημασία για την Καβάλα, αλλά και συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της εγκατάστασης Βάσης Ετοιμότητας/Επιφυλακής Εναέριων Μέσων (Ελικοπτέρων) τόνισε η Βουλευτής Καβάλας  Αγγελική Δεληκάρη.

“Όσοι απορρίπτουν και δαιμονοποιούν το σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να ξέρουν πως ταυτόχρονα στερούν από τους πολίτες το δικαίωμα για καλύτερες υποδομές, καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη υγεία, ισχυρότερη άμυνα”, ανέφερε μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Καβάλας, Μακάριος Λαζαρίδης, σε ομιλία του στη Βουλή.

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη θεμελίωση του δικαιώματος συνταξιοδότησης στα 40 έτη εργασίας, χωρίς όριο ηλικίας, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος.

Στη Βουλή φέρνουν το θέμα της μείωσης των οργανικών θέσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Νοτοπούλου.

Με νόμο τον οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κ. Πιερρακάκης καταργούνται τα 36 από τα 37 νέα τμήματα “Γαβρόγλου”, τα οποία είχαν τεθεί σε αναστολή έναρξης λειτουργίας.

Η Ευδοκία- Ελένη Δημητριάδου εκπρόσωπος του 1ου ΓΕΛ Καβάλας στη Βουλή των Εφήβων.

Άρχισε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

H Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο. Δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση σε αυτή τη φάση, η απάντηση Τασούλα.

Ορκίστηκε στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας η πρώτη γυναίκα νεοδημοκράτισσα βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, η οποία εξελέγη στις πρόσφατες εκλογές 4η σε σειρά ψήφων προτίμησης, ενώ ήταν η τελευταία επιλογή που μπήκε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην εκλογική περιφέρεια Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 21ηςΜαΐου 2023, και δήλωσε:

Η δήλωση της Τάνιας Ελευθεριάδου μετά την ορκωμοσία της στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαΐου.

Στην απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να συμπεριλάβει στο καλάθι του Πάσχα το αρνί και το κατσίκι παρά τος αντιδράσεις των κτηνοτρόφων αναφέρθηκε σε παρέμβαση της στη Βουλή η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

Σελίδες