«Εμείς προτείνουμε ότι ο μόνος ασφαλής τρόπος για την έλευση τουριστών είναι το αρνητικό τεστ πριν από την άφιξη τους. Πρέπει να υπάρχουν ενιαία πρωτόκολλα και δεν πρέπει να γίνει άναρχο άνοιγμα. Θα μας κοστίσει», δήλωσε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά στον KavalaNews 102.8

 

Για το πράσινο πιστοποιητικό η κ. Κουντουρά είπε ότι: «από πέρυσι γίνεται συζήτηση στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση για την έκδοση ενός πιστοποιητικού που θα έχει προσωρινή ισχύ μέχρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να κηρύξει το τέλος της πανδημίας».

 

 

Ο εμβολιασμένος είπε δε σημαίνει ότι δεν είναι και φορέας του ιού, το εμβόλιο προστατεύει τον ίδιο, όχι τους άλλους. 

 

 

«Εμείς ζητάμε από την Κομισιόν να δώσει μια κοινή γραμμή και να μην αφήνει τα κράτη μέλη να δέχονται με δικούς τους κανόνες το καθένα, τους τουρίστες. Βλέπουμε καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς. Θέλω να είμαι αισιόδοξη», είπε. 

 

"Επί τόπου τεστ" 

 

"Αν ανοίξουν τα σύνορα μόνο με αρνητικό τεστ σε όλες τις πύλες εισόδου και εμβολιαστούν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό αλλά και να γίνονται rapid test επί τόπου στους χώρους φιλοξενίας θα καταφέρουμε να έχουμε μεγαλύτερη τουριστική περίοδο και να παραμείνουμε ασφαλείς. 

 

"Αναρχία πέρσι στα βόρεια σύνορα μας"

 

Πέρσι ανοίξαμε άναρχα. Στα βόρεια σύνορά μας υπήρξε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση η οποία χτύπησε κι επιδημιολογικά την βόρεια Ελλάδα άσχημα είχαμε και μία βίαιη διακοπή της τουριστικής περιόδου. Πρέπει αυτή τη φορά να ανοίξουμε με σύνεση», δήλωσε Έλενα Κουντουρά.