Τουρισμός

Βασικός τροφοδότης της οικονομίας και για όλες τις εποχές του χρόνου, ο τουρισμός πόλεων (city break) αναδεικνύεται δυνατό χαρτί για πολλούς προορισμούς που επενδύουν σε αυτόν ενώ όπως φαίνεται η χώρα μας διαθέτει ουκ ολίγες επιλογές.

Πλώρη για το λιμάνι του Λαυρίου πρόκειται να βάλει σήμερα Τρίτη 24/1 το SUPERSTAR, το οποίο από την Κυριακή 22/1 βρίσκεται δεμένο στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, ολοκληρώνοντας έτσι την ετήσια ακινησία του.

Σε δύο τουριστικές εκθέσεις, μία στη Βουλγαρία και μία στη Ρουμανία θα συμμετάσχει τον Φεβρουάριο με δικό του περίπτερο ο Δήμος της Θάσου.

Τρεις νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες της Θάσου, την

To Επιμελητήριο με ανακοίνωση του ενημερώνει για την εφαρμογή του ΕΟΤ “Visit Greece”, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν από εκεί να προβληθούν δωρεάν.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με δημοσιογράφους, ανέφερε πως ο τουρισμός εμφάνισε δυναμική στην Ελλάδα το 2022, τονίζοντας πως υπάρχουν θετικές προβλέψεις για περαιτέρω ανάπτυξή του και το 2023.

Σε ανάρτηση της στα social media, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, αναφέρει πως το 2022 σύμφωνα με στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ, καταγράφηκαν 4,2 εκατομμύρια λιγότερες οδικές αφίξεις σε σχέση με το 2019.

Εννέα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο 7 Ιανουαρίου για τις σελίδες Forum Thassos και Forum Grecia οι οποίες δημιουργήθηκαν στο Facebook με σκοπό να ενημερώνουν τους εν δυνάμει Ρουμάνους επισκέπτες για πιθανούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας.

Μια οινοτουριστική διαδρομή που περιλαμβάνει κρασί, τυριά, ελαιόλαδο, θάλασσα, ιστιοπλοΐα, αλλά και μονοπάτια πολιτισμού και υπαίθριες δραστηριότητες

Πληρότητες της τάξης του 85% για τα τριήμερα ή τετραήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς παρατηρούνται στα τουριστικά καταλύματα της Καβάλας. 

Είναι και από μόνος του αιτία για να ταξιδέψετε στην Ξάνθη, διανύοντας εκτάσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ο ΕΟΤ και η Marketing Greece συμπράττουν και προωθούν στοχευμένες καμπάνιες προβολής για την Αθήνα, Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Όλυμπος), Χανιά και Καβάλα-Θάσο.

Στα προγράμματα των τουριστικών πρακτορείων με αφορμή την Ονειρούπολη της Δράμας βρίσκεται και η Καβάλα σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνη Μιτζάλη.

Συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην πόλη της Καβάλας.

Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι ακριβότερες περίπου κατά 10% σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του δήμου Νέστου στην έκθεση τουρισμού Philoxenia 2022 που πραγματοποιείται στο διεθνές εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης της HELEXPO.

Ένα πανέμορφο ιστορικό οθωμανικό μνημείο στην Παλιά Πόλη (Παναγιά) της Καβάλας, που έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο, μέλος των Relais & Chateaux. Κτίστηκε μεταξύ 1817-1821.

Με μεγάλη χαρά ο προορισμός της Καβάλας, ως λιμάνι κρουαζιέρας, υποδέχτηκε το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο της χρονιάς σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Celestyal Crystal της Celestyal Cruises.

Θετικό κατά 147.607 θέσεις εργασίας ήταν το ισοζύγιο της απασχόλησης στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022.

Ανακοίνωση εξέδωσε η “Περιφερειακή Σύνθεση”, μετά το περιφερειακό συμβούλιο της 10ης Νοεμβρίου.

Η Βόρεια Ελλάδα τοποθετείται στη λίστα των δέκα πιο “αδικημένων” τουριστικά προορισμών, σύμφωνα με τα ευρήματα ψηφοφορίας που διεξήχθη μεταξύ κορυφαίων στελεχών της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης συνόδευσε τον Υπουργό Τουρισμού κ.Βασίλη Κικίλια κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης  στην Π.Ε. Καβάλας.

Σχετικά φθηνά τα ακίνητα στην Καβάλα που είναι 1η επιλογή των Βούλγαρων για αγορά ενώ ακολουθεί η Χαλκιδική. Ψάχνουν σπίτια περίπου 100 τ.μ. με μέση αξία 130.000€... 

Τη Θάσο επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας συνοδευόμενος από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη

Επισκέψεις στους δήμους Νέστου και Θάσου πραγματοποίησε το πρωί και το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Σάμος και Λέσβος είναι οι προορισμοί που κατέγραψαν μείωση αφίξεων ξένων τουριστών για τη σεζόν του 2022. 

Δεν έχει ανακάμψει πλήρως η αγορά του νομού όσον αφορά στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με το 2019 είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης

Στη Θάσο πήγαμε πολύ καλύτερα από ότι περιμέναμε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ξεπεράσαμε το 2019 είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου Πάρις Παρασχούδης σχολιάζοντας την τουριστική σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε.

Σελίδες