Τουρισμός

Στη Θάσο βρέθηκε για ένα τριήμερο μια ομάδα δημοσιογράφων που προέρχονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Μείωση της τάξης 10,7% παρουσιάζει η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Καβάλας Μέγας Αλέξανδρος τον Αύγουστο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport.

Αυτά είναι τα καλύτερα σημεία σε κάθε νομό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έτσι όπως καταγράφηκαν από τη σελίδα στο Facebook «Αλλιώτικες Προτάσεις».

Η Μουσθένη είναι χτισμένη σε υψόμετρο 220 μέτρων στους πρόποδες του Παγγαίου και μετρά 647 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. 

Υπήρξαν πληρότητες, που έφτασαν και στο 100% τόσο σε περιοχές της Καβάλας όσο και στην Θάσο, με τον Αύγουστο να εντοπίζεται η κορύφωση της κίνησης, όπως άλλωστε και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ενέργειες προβολής, υποστήριξης και ανάπτυξης της περιοχής της Παραλίας Οφρυνίου – Costa Ofrynio από τον όμιλο επιχειρήσεων Κουρτίδη συνεχίζονται.

Περισσότερος και ποιοτικότερος ο φετινός τουρισμός στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σύμφωνα με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Τουρισμού Αθανάσιο Τσώνη.

Το Κάστρο, είναι το παλιότερο χωριό στη Θάσο και αποτελεί ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά μέρη στο νησί, που σίγουρα αξίζει κανείς να επισκεφτεί.

Ο Θεολόγος είναι γνωστός σε ντόπιους και επισκέπτες για τις παραδοσιακές ταβέρνες του που σερβίρουν ψητό κατσικάκι αλλά και για την μακεδονική αρχιτεκτονική του που μπορεί κανείς να δει στα διατηρητέα κτίρια του.

Απαγορευτικές για τους περισσότερους οι τιμές στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Οι λόγοι που εκτόξευσαν το κόστος για διαμονή, διασκέδαση και φαγητό. Μακροβούτια στην Μάλτα και βόλτες στο Παρίσι αντί για μπάνια σε κάποιο ελληνικό νησί.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των νεόδμητων αλλά και των παλιότερων ακινήτων σε Σαμοθράκη, Θάσο, Τούζλα. Ποιοι τα επιλέγουν.

Το θερμόμετρο έχει «χτυπήσει κόκκινο» και η ζέστη στην παραλία είναι αφόρητη. Ξαφνικά, ένας άνδρας σηκώνεται όρθιος, και εν ριπή οφθαλμού παίρνει το ...καπελάκι του και φεύγει.

Η ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας κατέχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργαζομένων που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας.

Θέα που κόβει την ανάσα, άγρια ζωή, νεροχελώνες, λιβελούλες. Δείτε έναν τρόπο που μπορείτε να τα ανακαλύψετε «κρυφά» σημεία της Θάσου με σπάνια ομορφιά.

«Στοίχημα η εμπλοκή του ιδιωτικού τουριστικού τομέα με τον Οργανισμό. Αποσπασματικές προσπάθειες δεν προσφέρουν αποτέλεσμα», δηλώνει στον KavalaNews 102,8 ο Μιχάλης Αμοιρίδης.

Σε λειτουργία από σήμερα (16/7) η πλατφόρμα αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του υπουργείου Τουρισμού.

Κατά 28.805 λιγότεροι ήταν φέτος τον Ιούνιο οι επιβάτες στα φέρι μποτ από και προς τη Θάσο σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας. 

Αρχίζει η διαδικασία για τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού ΑΜΘ. Επικεφαλής με απόφαση του περιφερειάρχη ο Μιχάλης Αμοιρίδης

Όχι μόνο «σαν τι Θάσο δεν έχει», αλλά τουρίστες που την επισκέφθηκαν πριν χρόνια, ενώ έχουν γυρίσει και άλλα νησιά της χώρας επιστρέφουν στο μέρος που λάτρεψαν και εκθειάζουν τη Θάσο απέναντι σε άλλους προορισμούς.

Στο fam trip συμμετείχαν πέντε tour operators από διεθνή ταξιδιωτικά γραφεία , οι οποίοι ξεναγήθηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το «πράσινο» νησί του Βορείου Αιγαίου, εκτός από το πλούσιο πράσινο της φύσης που το χαρακτηρίζει, κρύβει για τους επισκέπτες του πολλές εκπλήξεις όσον αφορά στις παραλίες του.

"Πώς γίνεται ο τουρισμός να πηγαίνει για ρεκόρ...

Σελίδες