Τουρισμός

Την Πέμπτη (11/04), ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για διάφορα ζητήματα της Καβάλας και της Θάσου, ενόψει και της τουριστικής περιόδου. 

Συνάντηση και συζήτηση για τον τουρισμό αλλά και για την ενίσχυση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σλοβακία, είχε η πρέσβης της Σλοβακίας Marcela Hanusová, με το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας φιλίας Ελλάδας-Σλοβακίας, και τους Απόστολο Βεσυρόπουλου, Γιάννη Πασχαλίδη και Γεώργιο Σταμάτη.

Σε έναν απρόσμενο «σύμμαχο» για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας θα μπορούσε να εξελιχθεί η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence - ΑΙ).

Ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας διοργάνωσε εκδήλωση για τις ανάγκες των ελληνικών ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων του τουρισμού σε θέματα ψηφιακής μεταρρύθμισης και τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η Θάσος, το νησί που συνδυάζει τη θάλασσα με το άφθονο πράσινο, κατέκτησε μία θέση ως ένας από τους καλύτερους 20 προορισμούς για διακοπές στην ιστοσελίδα για την ανάδειξη του Ευρωπαϊκού τουρισμού και πολιτισμού European Best Destinations 2024.

Την Πέμπτη (28/03), ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε με τον πρέσβη της Νότιας Κορέας, Jung Il Lee, με τους δύο άνδρες να συζητούν για την προσέλευση Νοτιοκορεατών τουριστών στην Καβάλα τη φετινή χρονιά, προκειμένου να δουν από κοντά τους Φιλίππους και τη διαδρομή του Αποστόλου Παύλου, αλλά και για την ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών της χώρας.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, είχε συνάντηση με τη πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, Carmen Ileana Mihalcescu. Συζητήθηκαν το ιδιαιτέρως αυξημένο ποσοστό των Ρουμάνων τουριστών που επισκέπτονται τον Νομό Καβάλας τα τελευταία χρόνια, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας του Δήμου Καβάλας και του Ρουμανικού Προξενείου στον πολιτιστικό τομέα.

Στην Κοπεγχάγη της Δανίας, έγιναν συναντήσεις ώστε tour operators από όλη τη Δανία να ενημερωθούν αναλυτικά για τις τουριστικές δυνατότητες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.

Η όμορφη πόλη της Βόρειας Ελλάδας δεν είναι – σε σχέση με άλλους – από τους δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς - ένα μέρος που έχεις να δεις και να κάνεις πολλά πράγματα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024». Το κουπόνι διακοπών περιλαμβάνει φέτος δίνει μεγαλύτερο χρηματικό ποσό το οποίο φτάνει τα 400 ευρώ.

Από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, συμμετείχαν στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο Δήμος Παγγαίου συμμετείχε μαζί με τον Δήμο Καβάλας και τον Δήμο Νέστου, σε τουριστικές εκθέσεις στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, και σε ανακοίνωση του αναφέρει πως το πρόσημο της συμμετοχής αυτής ήταν θετικό.

Η επιτάχυνση της ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας στον νησιωτικό τουρισμό και η οικοδόμηση μεγαλύτερης ανθεκτικότητας έναντι μελλοντικών κραδασμών, σε συνδυασμό με το τουριστικό μάρκετινγκ και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, είναι το αντικείμενο της συνεργασίας που ξεκίνησε ο δήμος Θάσου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

O επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός, εκφράζει τους προβληματισμούς του, για πινακίδες που δείχνουν την κατεύθυνση για τις παραλίες Οφρυνίου και Ορφανίου, καθώς αυτές αντί να γράφουν στα αγγλικά “beach” για να ενημερώνουν τους τουρίστες, γράφουν… “paralia”.

Ελάχιστα δωμάτια έχουν μείνει διαθέσιμα σε Καβάλα και Θάσο για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από την μεγαλύτερη πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης καταλύματος.

Ο Δήμος της Θάσου συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UN Tourism) και την ICF, για να θέσει τους κατοίκους του νησιού στο επίκεντρο οικοδόμησης μεγαλύτερης ανθεκτικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης, στον τομέα του τουρισμού

Από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, οι Δήμοι Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, θα συμμετάσχουν στη διεθνή έκθεση τουρισμού “Holiday & Spa” στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Αντιπροσωπεία του Δήμου Καβάλας συναντήθηκε στο Βερολίνο με τα μέλη του Τουριστικού και πολιτιστικού Οργανισμού της γερμανικής πόλης

Εναρκτήρια Συνάντηση "Τεχνική Βοήθεια του ΠΟΤ για την ανάκαμψη του τουρισμού της Θάσου από τον Covid-19"

Τα μικρά νησιά, η Πελοπόννησος και η Βόρεια Ελλάδα κυριαρχούν φέτος στις επιλογές των ταξιδιωτών που έχουν επιλέξει να μισθώσουν κατάλυμα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τύπου Airbnb. 

Ανοιχτή πρόσκληση απευθύνει το Forum Thassos για άλλη μια χρονιά σε όλους τους κατοίκους της Θάσου αλλά και σε ανθρώπους που κατάγονται από το νησί, γενικά σε όποιον ενδιαφέρεται να προωθήσει τις ομορφιές του τόπου.

Η Ομοσπονδία επιχειρηματιών Τουρισμού, ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Ελλάδος, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία με τα τουριστικά λεωφορεία την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου σε όλη την Ελλάδα για τις αδικίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος όπως αναφέρουν.

Στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας βρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας, για τη συμμετοχή του Δήμου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TTR Bucharest 2024”, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Στην έκθεση συμμετείχαν μαζί με τον Δήμο Καβάλας και οι Δήμοι Παγγαίου και Νέστου.

Το Επιμελητήριο Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, οι Δήμοι Καβάλας, Θάσου, Παγγαίου και Νέστου, συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βουκουρεστίου (TTR BUCHAREST)

Ο Δήμος Νέστου θα υποβάλει πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού, εστιάζοντας στη βελτίωση της προσβασιμότητας των παραλιών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024», το οποίο διεκπεραιώνεται από το υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού για το 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 25.694.539,89 ευρώ και λήξη την 31/12/2024.

Σελίδες