Τουρισμός

Οι αγορές της Αυστρίας και της Βρετανίας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, σύμφωνα μ

Ουρές χιλιομέτρων είχαν σχηματιστεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 21 Μαΐου στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας από αυτοκίνητα κυρίως Βουλγάρων προκειμένου να περάσουν στη χώρα μας. 

Κραυγή απόγνωσης σε ό,τι αφορά το πρόβλημα τις ελλείψεις εργαζόμενων στον κλάδο του τουρισμού, εκπέμπουν οι ξενοδόχοι και οι εστιάτορες του νομού Καβάλας, προειδοποιώντας για δυσμενείς επιπτώσεις.

Η Θάσος απέκτησε τον δικό της… ύμνο με τίτλο «Ένα βράδυ μόνο». Tο νέο καλοκαιρινό τραγούδι που συνοδεύεται και από βίντεο δημιουργήθηκε για τη Θάσο από ανθρώπους με μεράκι και αγάπη για το νησί.

Την Θάσο ως νέο προορισμό εισάγει στα προγράμματα διακοπών του ο αυστριακός τουρ οπερέιτορ Idealtours για το 2022. Ο τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιείται στο Τίρολο της Αυστρίας, προσφέρει φέτος διακοπές στην Χαλκιδική, την Ήπειρο, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και την Καλαμάτα.

 

Στη διαδικασία της αδεοδότησης βρίσκεται το υδατοδρόμιο της Καβάλας μαζί με 28 ακόμα υδατοδρόμια σε όλη τη χώρα. Συγκεκριμένα, τα 29 υδατοδρόμια που βρίσκονται στην αναμονή είναι στις εξής περιοχές...

Η δημοσιογράφος Dana Facaros προτρέπει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επιλέξουν νέους εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας, που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από το συνωστισμό και διαθέτουν πλέον πολύ καλύτερη προσβασιμότητα.

Ημερίδα με θέμα «Θάσος: Τουρισμός και Ανάπτυξη – οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις του 2022» διο

Καλά νέα για τον αεροπορικό τουρισμό στη Θάσο. Τα στοιχεία των κρατήσεων δικαιολογούν την αισιοδοξία της τουριστικής αγοράς. Μετά το «μούδιασμα» εξαιτίας του πολέμου, οι κρατήσεις επανέρχονται.

«1η άφιξη της TUI UK για τη φετινή σεζόν στη Θάσο» γράφει σε ανάρτηση της η αντιπεριφερειάρχης Διεθνών σχέσεων της ΑΜΘ, Μαρία Πολυμέρου

«Θα έρθει κόσμος φέτος, αυτό που μένει να διαμορφωθεί είναι η καταναλωτική του δύναμη και πόσες μέρες θα μείνει», δηλώνει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων δωματίων, Γιάννης Μαρκιανός. 

Η Θάσος ετοιμάζεται να υποδεχθεί του ποδηλατικούς αγώνες το Σαββατοκύριακο 30/4 και 1/5 και εκατοντάδες αθλητές από Ελλάδα και εξωτερικό. 

 

Στο 80% φτάνει η πληρότητα στη Θάσο ενόψει Πάσχα, στα ανοιχτά καταλύματα που υπάρχουν στο νησί σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμό, Βασίλη Κικίλια

 

Πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας στον ξενοδοχειακό τομέα και στην εστίαση παραμένουν κενές παρά την πολύ μεγάλη ζήτηση, τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο CEO της Sani/Ikos Group και επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. 

Έλλειψη προσωπικού στις επιχειρήσεις και ακρίβεια, αποτελούν τους δύο μεγαλύτερους προβληματισμούς στους επαγγελματίες του τουρισμού στη Θάσο. 

«Υπάρχει δισταγμός στην κράτηση αλλά στο τέλος θα υπερισχύσει η θέληση των ανθρώπων να κάνουν διακοπές, αλλά αν δεν υπάρξει το ανθρώπινό δυναμικό δεν μπορείς να δουλέψεις», λέει στον ΚavalaNews 102.8 ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης. 

Στη Θάσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Πάρη Παρασχούδη αναμένεται κίνηση κυρίως από την εσωτερική αγορά, όπως και οδικοί τουρίστες από τις γειτονικές βαλκανικές και επίσης ορθόδοξες χώρες. 

Αισιόδοξος από τα πρώτα μηνύματα για τη φετινή τουριστική κίνηση στη Σαμοθράκη δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του νησιού, Γιάννης Γλήνιας

 

Αναθερμαίνεται σταδιακά το ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές στην Ελλάδα μετά την επιβράδυνση που παρατηρήθηκε κατά την έναρξη

Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) εκλέχθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (από τη Θάσο), Γιάννη

Το Επιμελητήριο Καβάλας, ενημερώνει ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ θα συμμετέχει στις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν από 29/4 έως 1/5  στην Λευκωσία Κύπρου (TAXIDI 2022), από 9-12/5  στο Ντουμπάι (ATM 2022) και από 31/5 έως 2/6 στην Φρανκφούρτη Γερμανίας (IMEX FRANKFURT 2022), ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. 

Ένα μακεδονίτικο τοπίο που αξίζει να ανακαλυφθεί ευρύτερα, γεμάτο πλατάνια, κισσούς και κελαρυστά νερά, μόλις 15 χιλιόμετρα από την Καβάλα

Συμμετέχοντας στις δράσεις για την προβολή της Ελλάδας, στην έκθεση Expo 2020 Dubai, με σκοπό την προώθηση οικονομικών συνεργασιώ

Στην 43η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (IFT) που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 27 Μαρτίου 2022 στο Βελιγράδι, συμμετείχε ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια».

Τρεις νέες θέσεις εργασίας άνοιξαν σε μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρίες της Θάσου, την Travelution

Η πάλαι ποτέ «Μέκκα του καπνού» και μία από τις ωραιότερες πόλεις-λιμάνια της χώρας, η Καβάλα, αποτελεί κορυφαίο προορισμό όχι μονάχα για τους θερ

Πλήθος προβλημάτων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου τουριστικών καταλυμάτων από τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση τα τε

Μετά από μερικά χρόνια παύσης, οι DERTOUR Austria και REWE Austria Touristik συμπεριλαμβάνουν το νησί της Θάσου στα προγράμματα διακοπών τους για το φετινό καλοκαίρι.

Σελίδες