Το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας  μετρά την πρώτη απώλεια εργαζομένου του από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς έφυγε από τη ζωή νοσηλεύτρια, η οποία νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο Αναφοράς εκτός Δράμας, όπου και είχε διακομιστεί.  

 

Όπως μεταδίδει το ergasia-press.gr από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η νόσος Covid-19 και πολύ περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα που το επιδημιολογικό φορτίο σε τοπικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου, με αυταπάρνηση και ηρωισμό, χειρίστηκε πλήθος περιστατικών ασθενών συμπολιτών μας, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν.

 

Όμως, η μεταδοτικότητα του κορωνοϊού έπληξε και το ίδιο το προσωπικό του Νοσοκομείου, ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό, διοικητικό, το οποίο είδε μεγάλο μέρος του είτε να νοσεί και το ίδιο είτε να τίθεται σε απομόνωση ως επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο αριθμός των υγειονομικών που βρίσκονται εκτός θέσης είναι περίπου 60.

 

Την ίδια ώρα στην Καβάλα συμφωνα με την πρόεδρο των εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας πάνω από 30 άτομα νοσούν με covid ενώ δύο δίνουν μάχη για τη ζωή τους (δες ΕΔΩ)