Δράμα

Τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών. 

Τις φυσικές ομορφιές της περιοχής γύρω από τον ποταμό Νέστο επιχειρεί να αναδείξει ο δήμος Παρανεστίου στο νομό Δράμας, με επίκεντρο τα «Μακεδονικά Μετέωρα».

Με έδρα το Μεσοχώρι του δήμου Παρανανεστίου στην ορεινή Δράμα, ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης και η πάντα δραστήρια εθελοντική ομάδα του Πελίτι.

Κατά μήκος της υπό δημιουργία διαβαλκανικής οινικής διαδρομής, που ενώνει τον Άθωνα και το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα, φτάνοντας μέχρι το Τσάρεβο της Βουλγαρίας, υπάρχουν δεκάδες οινοποιεία – μικρά «διαμάντια».

Οι στίχοι είναι της Δραμινής στιχουργού Όλγας Βλαχοπούλου, ενώ τη μουσική την έχει γράψει ο ίδιος ο Νίκος Βέρτης.

Οι λάτρεις του σκι και του Φαλακρού ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο δεν στάθηκαν τυχεροί για να απολαύσουν το αγαπημένο τους σπορ.

Η Π.Ε. Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για εργασίες που γίνονται σε δύο τμήματα της εθνικής οδού Καβάλας-Δράμας.

Το «κουρμπάνι» αναβιώνει αδιάλειπτα εκατό χρόνια τώρα, καθώς χρονολογείται από το 1922 και ανάγεται στους κατοίκους από το Κρυόνερο της ανατολικής Θράκης.

Άνοιξε και λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο του Φαλακρού. Το Σαββατοκύριακο είχε και χιόνι για τους λάτρεις του σκι.

Δράστης 71 περιπτώσεων απάτης σε βάρος φυσικών και νομικών προσώπων, με την οικονομική ζημιά τους να ανέρχεται σε 7,79 εκατ. ευρώ και 9,13 εκατ. δολάρια ΗΠΑ (συνολικά ποσό άνω των 16 εκατ. ευρώ).

Χιόνισε για πρώτη φορά φέτος τον χειμώνα στο Φαλακρό. Στη φωτογραφία απεικονίζεται η νότια μεριά του Φαλακρού όπως φαινόταν από τον κάμπο Καβάλας-Δράμας το απόγευμα της Τετάρτης 11/1.

Μεγάλη αύξηση κατέγραψε η τιμή των ενοικίων στη Δράμα, μέσα στο 2022, καθώς το τ.μ. κατέγραψε ποσοστιαία αύξηση κατά 13,6% σε σχέση με το 2021

Στην εφημερίδα «Real News» μίλησε ο Δραμινός δικηγόρος και λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Γρηγόρης Μ. Μιχαηλίδης, σχετικά με την υπόθεση του 36χρονου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε τον 16χρονο γιo της συντρόφου του και ότι αποπειράθηκε να βιάσει τον 15χρονο φίλο του.

Το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιανουαρίου 2023 χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί η αεροδιακομιδή παιδιού 2 ετών, το οποίο είχε διασωληνωθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας. 

Εκεί βρίσκεται άλλωστε και το μυστικό του Dry River Gin της Χαρίσκος Ελληνικά Αποστάγματα από τον Ξηροπόταμο Δράμας, ενός ελληνικού premium gin που ήρθε πριν από μερικά χρόνια να βάλει τη δική του γευστική πινελιά στα αποστάγματα.

Μινιατούρες – κούκλες (Barbie, Ken) μετατράπηκαν από έναν Δραμινό σε ακριβή αντίγραφα που απεικονίζουν τα δρώμενα των μεταμφιέσεων σε διάφορες περιοχές της Δράμας.

Οι αντικυκλωνικές συνθήκες και η απουσία ισχυρών ανέμων που επικρατούν στα Βαλκάνια και στην Ελλάδα, ευνοούν τον σχηματισμό οµίχλης ακτινοβολίας κυρίως σε λεκανοπέδια και οροπέδια τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, ο 36χρονος που συνελήφθη στη Δράμα με την κατηγορία του κατ’ εξακολούθηση βιασμού του ανήλικου γιου της συντρόφου του και της απόπειρας βιασμού έτερου αγοριού.

Ρινόκεροι, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ιππάρια και αντιλόπες μάς φέρνουν στο μυαλό εικόνες από την Αφρική. Κι όμως, πριν 9 εκατ. χρόνια όλη αυτή η πανίδα υπήρχε στη Δράμα

Μεθυσμένος οδηγός έπεσε επάνω σε κολόνα οδοφωτισμού στην οδό Αντιγόνου στη Δράμα. Από την πρόσκρουση η κολώνα ξηλώθηκε κι έπεσε στο οδόστρωμα κλείνοντας τον δρόμο.

Σελίδες