Δύο νοσηλευτές και ένας διοικητικός είναι ανάμεσα στους 522 διασωληνωμένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο νοσηλευτές νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας  και οι άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Οι εν λόγω νοσηλευτές δεν είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, υποκείμενα νοσήματα.

 

«Οι διασωληνωμένοι είναι μια νοσηλεύτρια 55 ετών και νοσηλευτής 47 ετών (στη ΜΕΘ στα όρια της διασωλήνωσης) στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας καθώς μια νοσηλεύτρια 62 ετών και ένας διοικητικός 48 ετών στο νοσοκομείο Καβαλας», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

«Η μοίρα το έφερε να αγωνίζονται για τη ζωή τους στα νοσοκομεία που με τις υπηρεσίες τους σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ή όχι δεν φταίει  η μοίρα αλλά τα λάθη και οι παραλείψεις των αρμοδίων», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννάκος.

 

«Ευχόμαστε να έχουν τη τύχη του γιατρού που αποσωληνώθηκε πριν λίγες ημέρες  και εξήλθε από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών κερδίζοντας  τη μάχη από το κορωνοϊό. Από το πλήθος των χειροκροτημάτων  περάσαμε στην ένοχη σιωπή της πολιτείας. Περαστικά στους συναδέλφους και σε όλους  τους ασθενείς στις μεθ. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις. Δεν θα λυγίσουμε....», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.