Την άμεση στελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Καβάλας και την ουσιαστική αναβάθμιση του κλιμακίου της Θάσου έθεσε επί τάπητος η βουλευτής Αγγελική Δεληκάρη, κατά τη σημερινή (24/06) συνάντησή της με τον υπουργό Ευάγγελο Τουρνά, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της κ. Δεληκάρη.

 

Η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού και της υλικοτεχνικής υποδομής στις πυροσβεστικές υπηρεσίες του νομού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη, με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά.

 

Βασική προτεραιότητα στη συζήτηση αποτέλεσε η ανάγκη για νέες προσλήψεις πυροσβεστών μέσα από την τρέχουσα προκήρυξη, αλλά και ο σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα. 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις αυξημένες ανάγκες της Θάσου, με την κ. Αγγελική Δεληκάρη να ζητά την αναβάθμιση του τοπικού κλιμακίου σε πλήρη υπηρεσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για οριστική λύση στο στεγαστικό του πρόβλημα και για τον εξοπλισμό του με νέα οχήματα ικανά να ανταπεξέλθουν στο δύσβατο ανάγλυφο του νησιού.

 

Η συζήτηση επεκτάθηκε στα ευρύτερα εργασιακά ζητήματα των πυροσβεστών, όπως είναι η καταβολή του δασικού επιδόματος στα στελέχη της πρώτης γραμμής. 

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως από την πλευρά του, ο υπουργός Ευάγγελος Τουρνάς αναγνώρισε την κρισιμότητα των αιτημάτων, νώ παράλληλα αποδέχτηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί στο άμεσο μέλλον την ηπειρωτική Καβάλα και τη Θάσο.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ευ. Τουρνά η Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη

 

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, η Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη, για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Ευάγγελο Τουρνά. Στην ατζέντα της συνάντησης, για θέματα αρμοδιότητας του Υπουργού, υπήρχαν αιτήματα που αφορούσαν όχι μόνο τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας, αλλά και γενικότερα θέματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Η κυρία Δεληκάρη ζήτησε από τον Υπουργό την ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Καβάλας με νέο προσωπικό μέσα από τις διαδικασίες πρόσληψης Πυροσβεστών Επί Θητεία (ΠΕΘ), τόσο από τη φετινή (2026) προκήρυξη, όσο και από μελλοντικές που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με τον προγραμματισμού του Υπουργείου και του Σώματος.

 

Στη συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στα ζητήματα που αφορούν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Θάσου. Την αναβάθμισή του σε Πυροσβεστική Υπηρεσία, την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος που έχει ανακύψει, καθώς και την ενίσχυσή του με νέα οχήματα μέσω του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ», οχήματα κατάλληλα για κίνηση στο δύσβατο ανάγλυφο του νησιού.

 

Τέλος, η κυρία Δεληκάρη αναφέρθηκε στην ανάγκη καταβολής του δασικού επιδόματος στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά και σε άλλα θέματα που αφορούν το προσωπικό, που άλλωστε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στην Κλιματική Κρίση.

 

Ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που έθιξε η κυρία Δεληκάρη, άλλωστε κατά το παρελθόν, από την προηγούμενη θητεία του στο ίδιο Υπουργείο (ως Υφυπουργός) είχαν εξαιρετική συνεργασία και ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

 

Με τη σειρά του ενημέρωσε για την διαδικασία ενίσχυσης του Πυροσβεστικούς Σώματος, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις που δημιουργεί η Κλιματική Κρίση. Ιδιαίτερη πρόνοια για το προσωπικό, το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Σώματος, τις γυναίκες και τους άνδρες που υπηρετούν με αυτοθυσία σε κάθε πυρκαγιά και φυσική καταστροφή.

 

Κλείνοντας τη συνάντηση αυτή, η κυρία Δεληκάρη ευχαρίστησε τον Υπουργό για το ενδιαφέρον και τα άμεσα αντανακλαστικά του στην επίλυση των θεμάτων που αφορούν στην Π.Ε. Καβάλας, ενώ τον κάλεσε να επισκεφτεί την περιοχή μας, τόσο την ηπειρωτική, όσο και τη Θάσο, στο άμεσο μέλλον.”