

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει μια επιβάτιδα του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, η οποία καταγγέλλει ότι οδηγός λεωφορείου δεν τήρησε το ωράριο του δρομολογίου, με αποτέλεσμα να την αφήσει να περιμένει για ώρα μέσα στον καύσωνα.
Ειδικότερα, μέσα από σχετική έγγραφη επιστολή της, η Αμαλία Λουλούδη φέρνει στο φως τη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2026 στη Νέα Ηρακλείτσα. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ίδια, ο οδηγός του δρομολογίου των 14:20 προς την πόλη της Καβάλας διήλθε από τη στάση αισθητά νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα αναχώρησης.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να παραμείνει στο σημείο για περίπου 40 λεπτά, εκτεθειμένη σε θερμοκρασίες που άγγιζαν τους 38 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να καταφέρει να επιβιβαστεί στο επόμενο όχημα της γραμμής. Παρά τη σωματική ταλαιπωρία, η Αμαλία Λουλούδη ξεκαθαρίζει ότι δεν στρέφεται κατά της εταιρείας. Αντιθέτως, μιλά με θετικά λόγια για τον δεύτερο οδηγό που την εξυπηρέτησε, καθώς και για τη συνολική λειτουργία του οργανισμού στον νομό Καβάλας.
Μέσα από το κείμενό της ωστόσο, ζητά την επιβολή πειθαρχικού ελέγχου αποκλειστικά στον οδηγό του πρώτου λεωφορείου. Μάλιστα, σημειώνει ότι για το ίδιο ακριβώς περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί αντίστοιχες αναφορές στη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας και από άλλους ταλαιπωρημένους πολίτες.
Αναλυτικά, η επιστολή διαμαρτυρίας αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμοι κύριοι / κυρίες,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να καταγγείλω την ενέργεια του οδηγού/ιδιοκτήτη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που εκτελούσε το δρομολόγιο των 14:20 απο την Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας προς την πόλη της Καβάλας
Συγκεκριμένα, στις 07/08/2026, αφού σχόλασα από την εργασία μου μετά από πολλές ώρες δουλειάς, με σκοπό την επιστροφή μου στον τόπο κατοικίας μου μετέβην έγκαιρα στη στάση της Νέας Ηρακλείτσας για να επιβιβαστώ στο λεωφορείο των 14:20 με κατεύθυνση προς την πόλη της Καβάλας.
Ο οδηγός του συγκεκριμένου δρομολογίου πέρασε από τη στάση πολύ νωρίτερα από την καθορισμένη ώρα, με αποτέλεσμα να με αφήσει πίσω. Εξαιτίας αυτού, αναγκάστηκα να περιμένω στη στάση για 35 με 40 λεπτά το μεσημέρι, υπό συνθήκες καύσωνα με 38 βαθμούς κελσίου. Αντιλαμβάνεται ο καθένας/καθεμία ότι δεν είναι μια και πολύ ευχάριστη διαδικασία το αντίθετο μάλιστα άκρως επίπονη και δυσάρεστη.
Η μετακίνησή μου έγινε με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο, του οποίου ο οδηγός ήταν συνεπής στην ώρα του, εξυπηρετικός και, παρόλο που εκ παραδρομής άκουσε τα παράπονα μου για το προηγούμενο δρομολόγιο, ήταν χαμογελαστός ευγεναστατος και κυρίως με ενσυναίσθηση της εργασίας που επιτελεί.
Χρησιμοποιώ πολλά χρόνια το ΚΤΕΛ Καβάλας για τις μετακινήσεις μου και κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί. Εξ όσων γνωρίζω, για το συγκεκριμένο περιστατικό έχουν ήδη υποβληθεί σχετικές γραπτές αναφορές από άλλους συνεπιβάτες μου απευθείας στη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας.
Επειδή η παράβαση αφορά αποκλειστικά την ανευθυνότητα του οδηγού που εκτελούσε το δρομολόγιο των 14:20 (ο οποίος μπορεί να ταυτοποιηθεί από το σύστημα του ΚΤΕΛ), αιτούμαι τον προσωπικό πειθαρχικό έλεγχο του συγκεκριμένου προσώπου και όχι τη γενικότερη τιμωρία της εταιρείας.καθως η σχεδόν καθημερινή και μακροχρόνια σχέση που έχω αναπτύξει...(Τουλάχιστον εδώ και πέντε χρόνια) πελάτη - εταιρείας σαφέστατα καταδεικνυνται ο επαγγελματισμός ο προγραμματισμός η οργάνωση και η γενικότερη προθυμία του προσωπικού και ιδιαίτερα της διοίκησης της εταιρείας για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.»