Πυροσβεστική Θάσου

Την προσοχή όλων εφιστά ο διοικητής της Πυροσβεστικής στης Θάσο, Κώστας Κοντογεωργίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων στο νησί.

Έντονη δυσοσμία καπνού το απόγευμα χθες Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου ένιωσαν οι κάτοικοι της Θάσου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η μυρωδιά ερχόταν από τη Βουλγαρία. 

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θάσου Κώστας Κοντογεωργίου αμφισβητεί το ρεπορτάζ του Der Spiegel για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα με τη διάσωση γερμανών στο νησί, μιλώντας στο KavalaNews.gr. 

 

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου σε σπίτι στα Καλύβια Λιμεναρίων στη Θάσο. Η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη από το φόβο της εξάπλωσης σε παρακείμενα σπίτια, στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θάσου.

Σε επιχείρηση απεγκλωβισμού άνδρα προχώρησε η Πυροσβεστική στην Σκάλα Παναγίας Θάσου. 

 

Πλησιάζει και φέτος η εορτή των Χριστουγέννων και πολλά σπίτια και καταστήματα έχουν στολιστεί. Δυστυχώς κάθε τέτοια περίοδο δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν τα σπίτια τους και τις περιουσίες τους απο πυρκαγιές οι οποίες οφείλονται σε κάποιο βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε απο κάποιο φθαρμένο ή ελαττωματικό λαμπάκι.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου σε δασώδη έκταση στις Μαριές της Θάσου. Στο σημείο επιχείρησαν δυο οχήματα του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου και ένα αεροπλάνο. Στη «μάχη» της κατάσβεσης έπεσαν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής.

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στην περιοχή δεξαμενή στην Ποταμιά. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έθεσε αμέσως σε έλεγχο την φωτιά πριν προλάβει να ξεφύγει σε μεγαλύτερη έκταση

Μία νέα εστία φωτιάς στην περιοχή του προφήτη Ηλία στο Θεολόγο της Θάσου αντιμετωπίζει αυτή την ώρα Τετάρτη 26 Αυγούστου η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες βρίσκονται καθ’ οδόν για το σημείο.

Δυο εστίες μικρής έκτασης σε δύσβατες περιοχές στα Κοίνυρα και στον Μπάμπουρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα (Πέμπτη 20 Αυγούστου) η πυροσβεστική υπηρεσία της Θάσου. Σύμφωνα με τον διοικητή της πυροσβεστικής Θάσου Κώστα Κοντογεωργίου οι φωτιές προκλήθηκαν από κεραυνούς.

Σας ενημερώνουμε ότι για Σήμερα 06 /08 /2020, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, για το νησί της Θάσου προβλέπεται Δείκτης Επικινδυνότητας ‘‘4’’.

Φωτιά μικρής έκτασης ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουλίου στον Λιμένα της Θάσου. Η φωτιά σημειώθηκε από σπίθα σε καλώδιο του ΔΕΔΔΗΕ σε δασώδη περιοχή κοντά σε λατομική περιοχή.  Στο σημείο έσπευσε το κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Θάσου και τέθηκε πολύ γρήγορα σε έλεγχο 

Η στάθμη του νερού, στο ρέμα των Μαριών, στη διάβαση που υπάρχει στη θέση τσιμεντάδικο, είναι επικίνδυνα υψηλή,. Παρακαλήστε να αποφύγετε την διέλευση από την συγκεκριμένη διάβαση, διότι υπάρχει κίνδυνος παράσυρσης