Όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας, του ΤΕΙ Σερρών και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέφερε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας πρύτανης του ΤΕΙ Καβάλας Δημήτρης Μπαντέκας.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μπαντέκα η Καβάλα θα έχει δύο σχολές μια σχολή θετικών επιστημών με τρία τμήματα, φυσική, χημεία και πληροφορική και μια σχολή διοικητικών επιστημών με δύο τμήματα λογιστικής και διοικητικής τεχνολογίας. Παράλληλα, στην Δράμα θα έχουμε μια σχολή γεωπονικών και γεωτεχνικών επιστημών με μια σχολή οινολογίας και ένα τμήμα δασολογίας.

 

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

 & ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Σύμφωνα με τον κ. Μπαντέκα: "Τα μεταπτυχιακά δεν επηρεάζονται, θα παραμείνουν ως έχουν. Το τμήμα πετρελαίου μπαίνει σε μετάβαση και από το 2019 δεν θα βάλει νέους εισακτέους και θα μεταφερθεί στο Ινστιτούτο Προγραμμάτων και Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα την Καβάλα. Άρα το τμήμα θα λειτουργεί μέσα στο ινστιτούτο. Το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών μπαίνει και αυτό σε μετάβαση και εντάσσεται στο τμήμα Χημείας. Όσοι μπήκαν θα τελειώσουν κανονικά και με κάποιες προϋποθέσεις θα μπορούν να πάρουν πανεπιστημιακό πτυχίο. Τέλος, το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών μπαίνει και αυτό σε μετάβασηΟι φοιτητές θα τελειώσουν κανονικά και όταν φτάσουν στο τελευταίο έτος μπορούν να επιλέξουν αν θα πάρουν το πτυχίο του μηχανολόγου μηχανικού ή αν θα ενταχθούν στο τμήμα Φυσικής."

 

Αναφορικά με την συγχώνευση του ΤΕΙ Καβάλας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο κ. Μπαντέκας είπε: "Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε, ποτέ δεν έστειλε μέλη την επιτροπής που θα συμμετείχαν στις συζητήσεις. Παρά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου το πανεπιστήμιο αδιαφόρησε και να σας αποκαλύψω και κάτι... Το Δημοκρείτειο ήθελε μόνο δύο τμήματα στην Καβάλα."