Η Καβάλα είναι η μοναδική πόλη που εδώ και δυο χρόνια, οπότε το ΤΕΙ αναβαθμίστηκε σε Πανεπιστήμιο, δεν έχει αλλάξει τις πινακίδες σήμανσης στους δρόμους που οδηγούν προς Πανεπιστημιακό Ίδρυμα. Αυτό επισημαίνει ο αντιπρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα Δημήτρης Μπαντέκας μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο. Σύμφωνα με τον κ Μπαντέκα οι νέοι φοιτητές που έρχονται στην πόλη δεν μπορούν να βρουν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου καθώς οι πινακίδες ακόμα αναφέρονται σε ΤΕΙ με αποτέλεσμα ο κόσμος να μπερδεύεται. 

 

Τόνισε πως για να αλλάξουν οι πινακίδες πρέπει να συνεννοηθούν δήμος και περιφέρεια αναλόγως αν αυτές βρίσκονται μέσα στην πόλη ή έξω από αυτή.

 

«Αν δεν μπορούν ή δε έχουν τα κονδύλια να το κάνουν να τους καταθέσουμε ένα έγγραφο και να τους ζητήσουμε να αναλάβουμε εμείς το κόστος να τις αλλάξουμε. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, κάναμε τόσο υπομονή και τόσο κόπο να αναβαθμιστούμε σε Πανεπιστήμιο και όταν αυτό συνέβη πριν από δυο χρόνια, εμείς δεν έχουμε φροντίσει να αλλάξουμε τις πινακίδες. Το ζητήσαμε και από την προηγούμενη διοίκηση, το ζητάμε και από αυτή τη διοίκηση τού δήμου να μας δώσουν μια απάντηση. Εμείς αναλαμβάνουμε το κόστος αν δεν μπορούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαντέκας.

Κ.Γ.