ΔΙΠΑΕ

Ο καθηγητής Σταμάτης Αγγελόπουλος εξελέγη πρώτος Πρύτανης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, με καθολική αποδοχή από τα μέλη του συμβουλίου της διοίκησης με ψήφους 11-0.

Την Πέμπτη (18/05), η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, συναντήθηκε με τον Αντιπρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα, Δημήτρη Μπαντέκα.

Την Καβαλιώτισσα φοιτήτρια πληροφορικής, Αλκμήνη Γαϊταντζή, συγχαίρει ο υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας Χαράλαμπος Χρυσανίδης.
 

Την Παρασκευή (05/05) η Σχολή θετικών επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, έκανε εκδήλωση αναγόρευσης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ως επίτιμου μέλους του Διεθνούς Επιμελητηρίου Μηχανικών Πετρελαίου (SPE).

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στις 5:00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καβάλας καλούν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Το Νοέμβριο του 2022 ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας είχε θέσει ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας, για το εάν προτίθεται να αξιοποιήσει το κτίριο του παλιού νοσοκομείου για φοιτητικές εστίες. 

Την Τετάρτη (15/03) ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του Κέντρου υποστήριξης διδασκαλίας και μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στην Καβάλα παρουσία του αντιπροέδρου έρευνας και δια βίου μάθησης κ. Αγγελόπουλου και πληθώρα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus, το τμήμα Χημείας του ΔΙ.ΠΑ.Ε., φιλοξένησε στην Καβάλα (01/03 έως 03/03) μία διεθνή συνάντηση Εργασίας για την Πολιτική Προστασία με κεντρικό θέμα: «Αποδέχομαι τη διαχείριση της τρωτότητας ως τη μεγαλύτερη δύναμή μας και αξιοποιώ καινοτόμα εργαλεία για τη διαχείριση κινδύνων».

Το μεσημέρι της Παρασκευής (03/03) φοιτητές του ΔΙΠΑΕ έκαναν πορεία στην Καβάλα ζητώντας να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της Καβάλας με ανακοίνωση τους καλούν όλους τους φοιτητές και γενικά τη νεολαία να δώσουν αίμα για τους τραυματίες της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ παράλληλα ζητούν να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας.

Το ΔΠΘ ως το πρώτο πολυεδρικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της χώρας πρέπει να είναι το μοναδικό Πανεπιστήμιο στην ΠΑΜΘ, ενσωματώνοντας τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ, με έδρα τις πόλεις της Καβάλας και της Δράμας.

Με εικόνες και χρώματα ντύθηκε το νέο εργαστήριο Χημείας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας με αφορμή μια εικαστική παρέμβαση που άρχισε στις 7 Δεκεμβρίου με τη βοήθεια και την επίβλεψη του Γιάννη Κανίογλου.

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για «τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν οι φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου στην Καβάλα» απευθύνει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου.

Την Παρασκευή 18/11, στις 17:00 , είναι τα επίσημα εγκαίνια για το Στέκι των Φοιτητικών Συλλόγων του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24/10 στις 5μμ στο κέντρο της Καβάλας από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ΔΙΠΑΕ Καβάλας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν για τη σίτιση, τη στέγαση και τις μεταφορές.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Τουρνουά ποδοσφαίρου, πραγματοποίησαν στις εγκαταστάσεις του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, οι Φοιτητικοί σύλλογοι των τμημάτων Φυσικής, Χημικού, Πληροφορικής και Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Με τον δήμαρχο Καβάλας συναντήθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Τα καταφέραμε! Με τον αγώνα μας, μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, πετύχαμε για πρώτη φορά να σιτίζονται όλοι οι φοιτητές δωρεάν, μέχρι να βγούνε τα αποτέλεσμα όσων έχουν υποβάλει  αίτηση για σίτιση.

Στο εκρηκτικό μείγμα της ενεργειακής φτώχειας και της ακρίβειας των προϊόντων και των ενοικίων που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους, προστίθεται για τους χιλιάδες φοιτητές της Καβάλας το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε δωρεάν μετακίνηση προς τις σχολές τους,

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση που αναγράφεται στην αίτηση.

Ο φοιτητικός σύλλογος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου στην Καβάλα καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές. Μάλιστα δίνει και χρήσιμες πληροφορίες για την πιο εύκολη προσαρμογή τους.  

Ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη 28 Ιουλίου οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια "Καλωσορίζουμε τους νέους φοιτητές στην Καβάλα - Να σταματήσει η κ. Κεραμεώς την «σφαγή» των εισακτέων", το μήνυμα της βουλευτή Καβάλας Τάνιας Ελευθεριάδου 

Συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν ότι η συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί νέα συστήματα παραγωγής που να συνδυάζουν την φυσική παραγωγή με την καινοτομία.

Την εναντίωσή τους στον πόλεμο εξέφρασε η μαζική συμμετοχή φοιτητών στο τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Καβάλας βρέθηκε το Σάββατο (4/6) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.

Κινητοποίηση με αίτημα «να μην πεταχτεί κανένας φοιτητής έξω από τις εστίες» πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών του Πανεπιστημίου στην Καβάλα.

Σελίδες